Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ова не можам ни да го пуштам, самиов тамбнејл со баткиве у позадина ми е језив, се наежив цел ако ми веруваш. Не па у живо да ги видам како си се голицкаат и гушкаат...

Едноставно коа нешто не иде, не иде.
Видеото не е ниту со семејно насилство каде едниот брачен другар го мава другиот, ниту вршење психичко насилство, ниту пак двајцата мажи од видеото држат пушки во раце и пукаат наоколу, за да биде језива сликата. Посвоиле девојче и момче, од кое второто со пречки во развојот, и се грижат за нив барем едно десет пати повеќе од просечен родител у мочварава наречена Македонија.

Чудно е како едно хумано и длабоко емпатично однесување на одредени единки, е гледано како „језиво“, додека насилството во светот што не` опкружува е нешто најнормално...

Видеото не е ниту со семејно насилство каде едниот брачен другар го мава другиот, ниту вршење психичко насилство, ниту пак двајцата мажи од видеото држат пушки во раце и пукаат наоколу, за да биде језива сликата. Посвоиле девојче и момче, од кое второто со пречки во развојот, и се грижат за нив барем едно десет пати повеќе од просечен родител у мочварава наречена Македонија.

Чудно е како едно хумано и длабоко емпатично однесување на одредени единки, е гледано како „језиво“, додека насилството во светот што не` опкружува е нешто најнормално...
исто ти е. со ова видео се врши искривување и изопачување на семејните и опшествените вредности.

Aj nabroj 3 semejni vrednosti shto se izopachuvaat.
кога ти ме ми дадеш одговор на мјите прашања до тебе, тогаш, ама пошто не си со повисок степен на развој на интелектот од 10 годишно дете, ќе ти го кажам ова:
семејство со двајца геј родители НЕ Е СЕМЕЈСТВО, туку нездава животна околина, спротивна од сите правила и закони на природата.

исто ти е. со ова видео се врши искривување и изопачување на семејните и опшествените вредности.
кога ти ме ми дадеш одговор на мјите прашања до тебе, тогаш, ама пошто не си со повисок степен на развој на интелектот од 10 годишно дете, ќе ти го кажам ова:
семејство со двајца геј родители НЕ Е СЕМЕЈСТВО, туку нездава животна околина, спротивна од сите правила и закони на природата.
Благе везе немаш ти ни од семејните, ни од општествените вредности, уште помалку од здрава животна околина и правила и закони на природата.

a 3 semejni? znaes ili samo onaka lomotis?

a 3 semejni? znaes ili samo onaka lomotis?
а ти да ми одговориш на некое мое прашање или се прајш на будала?
и ти кажав. семејството нема врска со двајца пеери шо живеат заедно.

Kristen-Bell-Laughing-to-Crying.gif

Не, воопшто.

Зошто?

Некои компензираат со скапи, брзи коли или мотори. Некои со пари, некои со градење мускули, ете ти со смајлињата се обидуваш да му докажеш нешто некому. Ако не сфати што значи зборот overcompensating, џабе ќе ти објаснувам што сум мислел со зборот "проблем".

Не ми иде многу англиски. А еве, до пред овој пост, мислев барем сарказам ми иде. :) Штом ни ти ни Spawn не ме сконтавте..
Уствари textbook 101 sarcasm.

Кога потенцираш нешто дека е клише, објасни зошто, затоа и реков така. Ти се навреди? Не знаев дека толку сензитивно Его имаш :).

I have feelings! I’m very sensitive. I’m like a cluster of raw nerves.
I’m basically a giant penis tip. :P

Семантика .. не ти пречело претходно да ја расправљаш, сега одеднаш да :). Ретардирано е некој да се прави дека знае на ваква тема повеќе за хомосексуализмот од некој хомосексуалец. И дека тоа што го знае го наведува да користи Хитлер реторики. Courtesy до тебе, олафчо и горилата. Вие на тоа ја сведовте темата :).

Па да, кога ме интересира темата. Семантика се однесуваше на разгранувањето на ентелегентноста. Инаку темата не е само за дискутирање практичните сегменти. Зошто се сметаш просветител на истата, каков аргумент ти е тоа што некој си го кафеенел колбасот сношти во тебе? Се збори за социолошките сегменти и последици од молдирање на законите и општествените норми според девијантни појави. Неможеш да се лутиш на Хитлер референци кога модерниот либерализам завзема таков замав што навистина е застрашувачки. Common sense-oт кај народот бара некако да се канализира. Одтаму некој културно дискутира и елаборира со цел, некој тепа со палки и се повикува на хитлер-времиња. Ретардирано е да се сметаш супериорен на темава. И јас и ти сме дел од општеството а ова не засега и двајцата.

Имаш право на брак, ние немаме. Ете ја разликата. СЕ-МАН-ТИ-КАААА :D

Заради тоа Владата сакаше да дефинира поими. Затоа што некој нема да може да каже немам право на брак (ако е дефинирано дека тоа е експлицитно само со жена возможно) :).

Доловено? :P

Абе технички, имаш право на брак. СЕМАНТИКААА!!!!!!!!1111 Значи, no cherry-picking allowed. Значи, ти, како земјанин можеш да живееш во планина, да се потпишеш не на лист хартија со партнерот, на самото дрво можеш потпис да удриш, прстени немора на прсти, на курот ако сакате ти текнува? Ама ти сакаш да живееш во општеството, ги сакаш бенефициите од истото, ги користиш, но несакаш да се возиш со истите правила и норми кога не ти одговара. Што е многу педерско.

Разлика, технички нема. И ти можеш со жена, и јас можам. Ти можеби сакаш со маж, јас можеби сакам со животно. Ама ете, твоето е декриминализирано. Моето не.
What is up with that?

(i ovaa tema nema nesto seriozna diskusija inace wink wink)

matthew_shepard_head_shot-594x200.jpg
На денешен ден во 1988 година почина Метју Шепард на само 21 година. Бил врзан, измачуван и претепан до смрт од страна на Ерон Макини и Расел Хендерсон. Причина: Метју бил геј. На забавата на која присуствувале тројцата на 7 октомври, Ерон и Расел се претставиле како хомосексуалци за да се зближат со Метју. Потоа решиле да го испратат до дома, но го однеле во непознат правец каде крвнички го претепале. Метју бил најден 18 часа подоцна.
За времетраење на судскиот процес двајцата, за да ја избегнат смрттната казна, сведочат еден против друг и ги кажуваат вистинските мотиви за нападот. Двајцата добиле доживотна робија без можност за промена на казната.
Овој настан ја бранува светската јавност и допринел до јавно говорење за закон со кој ќе се казнува злосторство од омраза и предрасуди. Во 2009 година, Барак Обама става потпис на Метрју Шепард Законот со кој на федерално ниво се обезбедува заштита од злосторство од омраза поради сексуална ориентација, пол, родова припадност и инвалидност. Во Македонија нема закон против сексуална дискриминација, ниту закон со кој се казнува злосторство од омраза поради сексуална припадност.

. Во Македонија нема закон против сексуална дискриминација, ниту закон со кој се казнува злосторство од омраза поради сексуална припадност.

Сакаш да кажеш дека во Македонија нема да се казнува убиство или тепање на хомосексуалец??
Ако излезеш на суд и речеш “Судија, го убив оти е педер“ - нема да те казнат?

Сакаш да кажеш дека во Македонија нема да се казнува убиство или тепање на хомосексуалец??
Ако излезеш на суд и речеш “Судија, го убив оти е педер“ - нема да те казнат?

Педери ко педери, сакаат кога нив нешто ќе им напраиш да бидеш дупло казнет, не како да си му напраил нешто на некој нормален. Дека нели нападот ти бил базиран на омраза и дискриминација.

Педери ко педери, сакаат кога нив нешто ќе им напраиш да бидеш дупло казнет, не како да си му напраил нешто на некој нормален. Дека нели нападот ти бил базиран на омраза и дискриминација.

А има и напади и убиства направени од љубов и толеранција?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom