Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга
People need to stop acting like crazy!!! They are driving me insane!
Се сеќаваш кога се чекало со саати за млеко пред продавница? И јас!
Исто така може да си самододелам награда за успешно воздржување од превртување очи на секои 3.7 минутки од глупостите шо ги слушам.
Јас немам ништо против да одговарам на прашања што мене ми се чинат глупави зошто веќе сум ги одговорила 20 000 пати, хеј, разбирам дека на некој нешто може да не му е јасно, да не разбраш што е финтата, не слушнал... ватевер. Ќе одговорам и ако треба ќе повторам и ќе објаснам подетално, НЕМА ПРОБЛЕМ!
But why, WHYYYYYYYYYYYYYY the stupid comments that I don't give a shit about?!
Дали ако ми искоментираш за нешто што 1. не е моја обврска, 2. не е во моја надлежност, 3. не сум запознаена со.. 4. ми е гајле - ќе ти порасне курето?
Не! Верувај! Ништо посебно нема да се деси. Сите мирно ќе спијат навечер, никој нема да си легне плачејќи поради твојот глупав коментар!
И знаеш што? Ако си малце покултурен и пофин можеби пофини работи ќе ти се вратат од тој некој со кој си бил фин.

Драга, дај му на некој моќ и акни го со мокра чорапа... Just in case

Dear friend.

Од што е здодевно неам попаметна работа па тука пишувам неколку реда муабет. Да излезам не ми е врши никаква поента, коа цел живот од завчера па натака (богзнае до кога) ќе ми се сведе на некаков режим. Башка, бев излезен цело претпладне и попладне. What`s the point then, eh?
Не очекувам пресврт после ова. Едноставно живеам од to do листовите од денес за утре. Ти ибам животот роботски на што ме наведе здравјето. А почна се` да речам кон подобро од враќањево тука во државата. Имав план барем неколку потточки да ги остварам до нова година. Сеа каде?
Ни работа не можам да најдам ко што треба. Ај ваљда ќе се опраат нештава за месец - два.

Love always
Saladin

So da praam my love mi otkaza love, ne iskoristiv da iskocam, a i za ucenje imam tro...
Nego, pray for tmrw, dobra da sum i da se sakame :-D

Кајг, како?!
Е така, глуп идиот, неспособен, па нормално дека ќе преживее и 100 години, не пак толку малку :D али свашта шета, шо да ти кажам.

Дома, дома, дефиниција на неколку ѕида, огромен двор и портокалов мачор, PC (а да, и интернет :D ). Т.е. ништо не ме држи за местово, не го сакам, неам мир и одмор тука. Знаеш она не правиш ништо (т.е. за себе) а сепак си уморен без потреба. А таму таа соба во сивата зграда, каде си се гушам во чадот, стојам стуткан во ќебе пошо иначе е ладно... убаво ми е, ебана навика. Технички се е навика. Барем можам гласна музика да си пуштам кога сакам, овде луѓе спијат (и таму спијат али баш ми е гајле, и ја спијам некогаш, само понекогаш). Ќе разбијам монотонија демек? Не бре, полошо е овде, истото е, само со помалку луѓе, некои што ги сакаш и ти се драги, некои што не ти се. Се е исто, само друго е местото, друга е слободата, друга е висината... Немора секогаш да ја празниш пепељарата пред да легнеш, моеш да си направиш кафе во секое време и никој чудно да не те гледа, можеш што сакаш, без никој да ти смета. А тука? Тука сум ограничен, одамна... Затоа е и сево ова, се можеше да е подобро, а и уште може, ама секогаш баш секогаш ситници фалат. Тие ситници што го прават човека среќен, или несреќен. Зависи што и кога како.
Незнам друго што да ти кажам кајг, есенва ми е убава, сива... Мир на очите, нема напрегање од премногу сонце, понекогаш ќе те начека дождот на сред пат ама некој ужива и во тоа (на пример, јас :) ). Ајде, ќе дојде и зима, ќе цапаме по крцкавиот снег, или некоја растопена состојба на истиот што е прилично лоша, али и тоа е зима, и тоа е убаво :) Нененене, се е убаво...

само зависи како гледаш.

Речиси и да заборавив какво е чувството кога душичката и срцето ти се исполнети со радост и среќа и имаш спокој и мир. Е па, после долго време се случи и тоа, сосем случајно. Знам дека сум го направил вистинскиот избор и нема потреба од никакво каење или размислување.
Следна е одлуката за некој ден, од која буквално зависи што понатаму во животот.
Со срце или со ум ? Еднаш избрав со срце, се докажа дека не згрешив. Срце или ум, повторно на мегдан...

Свири Црна тачка вика една песна за Брегалница навивачка: Бре бре бре брегалница :pos::pos::pos::pos::pos::pos:. Па следи да те удај од мајка ти пичката доста П. не викај :pos::pos::pos::pos::pos::pos:, кој бе ако треба ќе се тепаме тука, немој ќе не затворат сабајле прва смена сум :pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Се консултиравме каде седниме Горно маало, каде бе горно маало ко кај нас кај Боге, не седиме. Јави се пак Алберта и Верона, Алберта беше поблиску. Пастрмајлиите беа супер жените уште посупер, озвучувањето никакво кога почна да пее скопската курвица Маја Вукичевиќ си го исправивме патот за дома :icon_lol:.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom