- Член од
- 9 септември 2013
- Мислења
- 159
- Поени од реакции
- 73
GhostLeader: Руската црква ја земав за пример,можев да земам некоја си трета која во својот состав има повеќе цркви.Ајде еве за пример ќе ја земам Државата Ватика,каталичка држава односно државата на папата,кажи дали папата не признава некоја црква.Не затоа што сите каталички цркви,со неколку исклучоци каде тие држави не бараат автоќефалност,нема таквакаталичка црква затоа што сите постоеле,а не биле измислени.Потоа спомнавте нешто за историјата,грците и србите се држеле заедно,тоа е во полза,да не требало да бидат скарани како вие и вашите соседи за жал,а тука сме и ние србите со дел од нашите соседи исто така за жал.Изгледа ќерката,според вас,е многу постара од мајката,векови се во прашање,но има уште една прашање дали мајката навистина постои и за крај секако се фативте низ целиот коментар со мојот пример,Руската црква не може да дава автоќефалност,но таа црква и грчката црква е едни од нај влијателните цркви во светот.Според вас кое е логичкото решение зошто поголемиот дел од црквите,еве во европа не ја признаваат вашата автоќефалност?
Ако не сум ја прочитал библијата не сум прочитал ништо,нели?Иако е најчитаната книга за 20-от век незначи дека е најдобра и единствена книга во светот.Цело време одевте на кавга,а не на дискусија.Колкав е вашиот дефицит на прочитани книги и литература?Мојот е доста голем,а знаете ли зошто е тоа така,затоа што не ја читам само македонската историја,исто таа не е единствена во светот,разгледајте малку и од српската историја,бугарската или албанската,како наши соседи да видите зошто тие така мислат околу вас,сигурно нивните факти ставови и мислења не се без врска.Јас си го кажав своето,се другото останува на вас.Ама се покака сега, нема ниту најмала поента човек да ти реплицира кога апла ти се гледа дефицитот на прочитана литература.