Аудио Опрема: Засилувачи, Ресивери, Тунери, Звучници...

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување
Вчера најдов на Нептун нешто аудио опрема, ама цените му се ептен високи споредбено со Амазон пример.
На Амазон цените на засилувачите беа околу 200 и нешто долари, истите во Нептун се по 18.000 ден. :rolleyes:
Исто и со цените на вуферите и останатата опрема.

Дали некој има искуство со Sony STR-DH520 ili 510, ме интересира дали ако пуштиш радио односно стерео сигнал ќе свират сите 6 звучници, значи дали има мултичанел стерео опција на ресиверот. Поздрав

Не верувам: не сум поклоник на 6-то канален „саунд„, но не верувам дека двоканален/стереофонски радио сигнал, ќе може да „покрие„ 6 канален излез. Не верувам дека звукот од радио-приемникот, кој е двоканален, ќе звучи „6-то канално„, на сите 6 звучни кутии, туку само двоканално, на „фронтовите„.
--- надополнето: 23 март 2013 во 16:39 ---
Вчера најдов на Нептун нешто аудио опрема, ама цените му се ептен високи споредбено со Амазон пример.
На Амазон цените на засилувачите беа околу 200 и нешто долари, истите во Нептун се по 18.000 ден. :rolleyes:
Исто и со цените на вуферите и останатата опрема.

Не е згодно да споредуваш она кое се продава на „Амазон„, со цени изразени во „долар„ и производи наменети за американскиот пазар, оти на тој пазар, цените се редовно пониски во однос на европските. Споредувај ги нашите цени со европските, не со американските, оти американските се барем 25-30% пониски од европските.

На пример, аудио опрема, која може да се купи со Белград, има пониски цени дури и од европските, а она кое кај нас се нуди како аудио опрема, со жалосно мал избор, има цени пониски и од оние во Србија.

Дали некој има искуство со Sony STR-DH520 ili 510, ме интересира дали ако пуштиш радио односно стерео сигнал ќе свират сите 6 звучници, значи дали има мултичанел стерео опција на ресиверот. Поздрав
Ако ја има таа опција, рисиверот ќе може било кој сигнал што го прима, да го подели на сите звучници. Барем кај мене е така. Не добиваш surround, туку некој си 5-channel stereo. Не знам дали на ова мислеше.

Дали некој знае дали во Македонија се продаваат Technics, Panasonic, Sony слушалки за ДиЏеј ?

Да во Битола и во Скопије има продавници за ауди опрема со тоа што го бараш.
Во Битола се наоѓа кај училиштето Ѓорги Сугарев.
Во Скопије ги има многу и незнам баш кај се наоѓат.
--- надополнето: 19 април 2013 во 16:50 ---
Дали некој знае дали во Македонија се продаваат Technics, Panasonic, Sony слушалки за ДиЏеј ?

Да во Битола и во Скопије има продавници за ауди опрема со тоа што го бараш.
Во Битола се наоѓа кај училиштето Ѓорги Сугарев.
Во Скопије ги има многу и незнам баш кај се наоѓат.
--- надополнето: 19 април 2013 во 17:55 ---
Јас имам Delux S-2001 Бас со звучници MS Blur 6w ама не дека се добри дури лоши.До пред 5 6 дена се беше добро.Но почна на пр Metallica Enter Sandaman кога ќе ја пуштам звучниците од првин работат добро послем чука нешто. Нај веројатно бидејќи јас сам си комбинирав.:confused:
--- надополнето: 19 април 2013 во 17:55 ---
Јас имам Delux S-2001 Бас со звучници MS Blur 6w ама не дека се добри дури лоши.До пред 5 6 дена се беше добро.Но почна на пр Metallica Enter Sandaman кога ќе ја пуштам звучниците од првин работат добро послем чука нешто. Нај веројатно бидејќи јас сам си комбинирав.:confused:

Ако може мислење од некој што се разбира да ми каже дали се исплати за овие пари да се нарача ова.
Фала однапред.

Не се замарај со тоа..

Земи ги овие..
Не ми се за дома, за на викендица ми се и изгледа практично може да се стави USB на вуферот, микрофон, па се прашувам дали вреди за тие пари...

Бараш нешто да врши работа или нешто што ќе звучи добро?

Појако озвучување што ќе звучи добро, а цената да не биде толку висока.

Појако озвучување што ќе звучи добро, а цената да не биде толку висока.

Ауу што читам.

Вака сеа, сите сараунди освем тој кој го посочив во тој ценовен ранк се говно, како од изработка, како од фејк спефицификации така и од аспект на квалитет на звук.

Сараунд што ќе звучи солидно, под 300 евра не наоѓаш, 2.1 може за едно 150, 5.1 најмалце 300 евра за просечен звук.

некој слушалки до 50 евра да не бидат за во уши или ептен големи средни некој вака нешто
img.ashx

ке ми бидат за музика(FLAC) од лаптоп, телефон или мп3/4 плеер, филмови (bluray), не ми треба микрофон, и од кај да купам за некој месец ке идам за словенија таму малце поскапи се истите модели од овде дали таму се поквалитетни или и таму се маде ин чајна? или пак од интернет да нарачам?

или пак за 100 евра овие
http://www.audiocentar.com.mk/perso...ategory_id=13&option=com_virtuemart&Itemid=25

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom