Дали мастурбирањето е грев?

• Креатор на темата Креатор на темата џимеј
  • Време на започнување Време на започнување
то ти е слично као и “Шо ми е гајле ако полицијата мисли дека поминување на црвено е грев или возење со 180 на автопат..... јас си знам дали е или не е“
Си има бе закон со кој е регулирано се, отвори библијата, имаш закони и повторени закони се е таму напишано и шо да јадиш и кога и како да убиеш геј, и како да спалиш ќерка на свештеник, и кои денови да ги почитуваш и за кој грев се каменува....

Ако секоја власт навистина е од Бога дадена, можеш да се повикаш на тој аргумент оти тогаш и полицијата е ангелско копје Господово против оние кои ги измамил нечестивиот.

Не познавам никој да не мастурбира -само затоа што тоа е грев. Незнам ни дали некој воопшто размислува на "грев" додека си ја задоволува душичката.
Сите сме грешни, па луѓе сме;) Е дали сме за во рајот или за во пеколот.....тоа е веке дискутабилно

Не познавам никој да не мастурбира -само затоа што тоа е грев. Незнам ни дали некој воопшто размислува на "грев" додека си ја задоволува душичката.
Сите сме грешни, па луѓе сме;) Е дали сме за во рајот или за во пеколот.....тоа е веке дискутабилно

Ретко кој чини било каков грев со таквата помисла.Самото сознание за своите грешни постапки те оттргаат од гревот поради нечистотијата која ја чувствуваш во душата.
Но кога веќе грешиш, а како што велиш сите грешиме, редно е да се исповедаш пред Христа.

Црквата отсекогаш ја користела својата моќ за да ја поддржува сексуалната репресија која што денеска поготово има фатено длабоки корени во општеството на експлоатирани маси на верници.

Ова го постигнува преку метод на сексуална анксиозност и вина.

Затоа црквата те учи да немаш секс се додека не се венчаш, те учи да мислиш дека сексот е одвратна работа, да не мастурбираш, да не мислиш на "прљави" работи итн.

На овој начин таа потикнува плашливост кон авторитетот и ги врзува децата за своите родители.

Ова се разбира, во зрелиот живот на човекот, води кон потчинетост кон државниот авторитет, потчинетост кон црквата, кон капиталистичка експлоатација итн...

Да не збориме за блу-бол ефект ако не дркаш или не се сексаш редовно па кога ке ти отечат мадињата......................

Или како што велат Хрватите: Ако је abortus ubojstvo, drkanje je genocid.

Може во некои религии мастурбирањето се смета за грев, но од биолошки аспект јас сум против тоа. Мастурбацијата е сосема природна работа и нема ништо грешно во тоа. Кај човекот си работи сексуалното се лутел “дедо Боже“ или не и тоа е незапирливо.
--- надополнето: 31 август 2013 во 01:46 ---
Нема...на природното гледам како на божја контрола..

Во тој случај дркањето не би требало да е грев

Треба поубаво да запознаеш. Јас познавам еден со слични вакви ставови во стилот дека тоа е неморално, грешно, нечисто. Ретки се, ама ги има. Нели е отворена темава за лицата со вакви ставови. ;)

Треба поубаво да запознаеш. Јас познавам еден со слични вакви ставови во стилот дека тоа е неморално, грешно, нечисто. Ретки се, ама ги има. Нели е отворена темава за лицата со вакви ставови. ;)

Ставот и реалноста се 2 различни поими.
А за да го познаваш, треба 24ч видео надзор да имаш дома му.

Ако ги менуваш рацете грев е нешто како неверство према раката што ти е за везден...

Ставот и реалноста се 2 различни поими.
А за да го познаваш, треба 24ч видео надзор да имаш дома му.

Добро брат сум паднал на ваква тема и ми кажал. Не глеам причина да ме лаже. А, со оглед на тоа што ставот му се разликува од оној на 90% од машката популација на Земјава сигурен сум дека не ме лаже. И самиот карактер што го има си кажува многу работи и неговите други мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom