Дали мастурбирањето е грев?

• Креатор на темата Креатор на темата џимеј
  • Време на започнување Време на започнување
А која е потребата од сведок при исповедта кога грешниот стои пред Троицата?

Сведокот, поточно исповедникот/духовникот/свештеникот, потребен е оти тој има стекнато власт за извршување на Светите Тајни, а истовремено, тој (свештеникот) ги чита молитвите пред и после исповеста, со кои (молитви) се повуква пристуството и сведоштвото Христови при исповеста. Така, на исповеста, присутни се: Бог, свештеникот, (кој како сведок може да поврди дека исповеданикот ја извршил исповеста), и исповеданикот.

Од друга страна, имаме поинаков пример, како кај славните протестанти, кои велат дека се „покајале„ ама не знаеме како се покајале: „во себе„, „онака„ на „жими мајка„ или на некој 16-ти начин, а во православната Црква, ако исповеданикот вели дека се покајал, тоа свое покајание може да го поткрепи со сведоштво и од свештеникот.

а во православната Црква, ако исповеданикот вели дека се покајал, тоа свое покајание може да го поткрепи со сведоштво и од свештеникот.

А во кој случај би му било потребно сведоштво од трето лице дека се покајал?

Нема таква потреба при причеста-присуството од свештеникот и од Христа Богочовекот е доволно и така веќе имаш двајца сведоци. Кој би бил „третиот„? Асоцираш на „...двајца и тројца сведоци...„?

Тоа е природна работа.. И да ти каже некој дека е грев ти пак ќе го правиш.. Ако е грев како тогаш биле создадени поповите?

Тоа е природна работа.. И да ти каже некој дека е грев ти пак ќе го правиш.. Ако е грев како тогаш биле создадени поповите?

За да продават златни лопати од 4.000 евра и да возат мерцедеси од 100.000 евра ...

И да знаете голем грев сторил тој што ги направил поповите......голем

Никој не вика дека поповите се безгрешни. Ако ти имаш лошо искуство со попови не значи дека има секој!! А од мене имаш совет да бараш контакт со некој монах и да видиш како еден човек може да биде блиску до зборот духовно совршен.

Porano popovite bile smetani za uceni...denes se bogati
zarem ne mislite deka segasnite popovi (kako mnogu drugi raboti) se izmeneta verzija na onie koj bile na pocetokot, koga ne bilo dozvoleno da se obozuva nikakva slika ni simbol koj bi pretstavuval bog
jas mislam deka segasnata verzija na popovi datira od erata koga inkvizicjata deluvala vrz site koj im se sprotistavuvale (zarem nemaat hotel so kazino u ohrid,obozavaat da se vozat so dzipovi, se mesaat vo politika)
Albert Einstein-kolku sto se sekavam напиша:
Velam deka nesto e delo na gospod se dodeka ne uspeam da go objasnam,dokazam ili razberam

Porano popovite bile smetani za uceni...denes se bogati
zarem ne mislite deka segasnite popovi (kako mnogu drugi raboti) se izmeneta verzija na onie koj bile na pocetokot, koga ne bilo dozvoleno da se obozuva nikakva slika ni simbol koj bi pretstavuval bog
jas mislam deka segasnata verzija na popovi datira od erata koga inkvizicjata deluvala vrz site koj im se sprotistavuvale (zarem nemaat hotel so kazino u ohrid,obozavaat da se vozat so dzipovi, se mesaat vo politika)

Поповите се учени луѓе. Студиите по Богословија не се гола вода.Всушност, далеку се од гола вода.Провери што се изучува по тие студии.

А што ми е гајле дали Црквта мисли дека мастурвирањето е грев? Прашањето е "Дали јас мислам дека тоа е грев". Зошто други да мислат наместо мене;).
Све што го прави човекот задоволен несмее да биде грев, грев е да не се почитуваат сопствените желби;)

А што ми е гајле дали Црквта мисли дека мастурвирањето е грев? Прашањето е "Дали јас мислам дека тоа е грев". Зошто други да мислат наместо мене;).
Све што го прави човекот задоволен несмее да биде грев, грев е да не се почитуваат сопствените желби;)
то ти е слично као и “Шо ми е гајле ако полицијата мисли дека поминување на црвено е грев или возење со 180 на автопат..... јас си знам дали е или не е“
Си има бе закон со кој е регулирано се, отвори библијата, имаш закони и повторени закони се е таму напишано и шо да јадиш и кога и како да убиеш геј, и како да спалиш ќерка на свештеник, и кои денови да ги почитуваш и за кој грев се каменува....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom