Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
5 април 2012
Мислења
8.149
Поени од реакции
8.944
пишува дека е одлична снимката, само има корејски титлови

Elysium 2013 720p Webrip x264 AC3 UNiQUE

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Pacific.Rim.2013.1080p.BluRay.x264-SPARKS

Не ми беше во план да го гледам, ама пошто немав нет па ми се најде при рака само тој и го изгледав, ама стварно не ми беше ич јасно што сакаше да каже авторот на
Очи широко затворени
Ок, мачката ја уби љубопитноста да речеме да извадев некоја поука, да личеше филмов на нешто, ама не знам што беше поентата, освен еден заклучок (како кратка рецензија) џабе губење време!

Боље порнич да изгледав ко човек не да се срамев за џабе секој пат кога ќе влезеше некој баш на тоа изопачените сцени.

Хуманитарен концерт да не ќе организираше за тоа изгубено време?

Се знае намената на филмовите, само бинго-ситуација е, дали филмот ќе легне правилно или не.
Штета што не ти се допаднал. Култен и одличен филм. :)

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.483
Pacific.Rim.2013.1080p.BluRay.x264-SPARKS

Хуманитарен концерт да не ќе организираше за тоа изгубено време?

Се знае намената на филмовите, само бинго-ситуација е, дали филмот ќе легне правилно или не.
Штета што не ти се допаднал. Култен и одличен филм. :)
Можеби, па ќе ти донирав некој денар за брошура за убаво однесување :)
А намената на филмот беше?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Можеби, па ќе ти донирав некој денар за брошура за убаво однесување :)
А намената на филмот беше?

Намената е да се хејта ако тебе не ти се свиѓа, и да се осеќаш посебно што само ти од повеќето ќе имаш "храброст" да го критикуваш, блага форма на хипстерај.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.483
Намената е да се хејта ако тебе не ти се свиѓа, и да се осеќаш посебно што само ти од повеќето ќе имаш "храброст" да го критикуваш, блага форма на хипстерај.
Па не дека кажав дека не ми се свиѓа само да испаднам поразлична од другите или да се осеќам посебно и возвишено... И не дека сега се осеќам како народен херој сега.
Ти така ме доживеа? :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Па не дека кажав дека не ми се свиѓа само да испаднам поразлична од другите или да се осеќам посебно и возвишено... И не дека сега се осеќам како народен херој сега.
Ти така ме доживеа? :)

Можно е да грешам, ама најчесто тоа е причината, посебно после така изјава. Можеш да кажеш дека тематиката која се обработува не ти се свиѓа, или ете можеби глумата? ама да се изјави дека филмот бил изгубено време, знаејќи дека има перфектна сценографија, фотографија, камера, изворедно доловена автентична атмосфера, ми е тотално несватливо. Да си барем малце фан на филмската уметност, ќе препознаеше еден од овие сегменти и ќе го пофалеше, или барем ќе дадеше конструктивна критика, вака изјавата ти делува незрело и некоректно. Кјубрик е.....

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.483
Можно е да грешам, ама најчесто тоа е причината, посебно после така изјава. Можеш да кажеш дека тематиката која се обработува не ти се свиѓа, или ете можеби глумата? ама да се изјави дека филмот бил изгубено време, знаејќи дека има перфектна сценографија, фотографија, камера, изворедно доловена автентична атмосфера, ми е тотално несватливо. Да си барем малце фан на филмската уметност, ќе препознаеше еден од овие сегменти и ќе го пофалеше, или барем ќе дадеше конструктивна критика, вака изјавата ти делува незрело и некоректно. Кјубрик е.....
Мене филмот ми беше ужасно досаден, немам стварно ништо да пофалам...
Препиши го тоа и на мојата неупатеност во филмската уметност, овој филм не беше по мој вкус...
Премногу драма, многу непотребни информации, лоша глума, лош избор на глумци, ужасен крај.
Тоа јас го кажувам по моите стандарди за добар филм, и стварно не ме занима бил и олицетворение на совршенство во таа филмска уметност, филмот е срање! :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Мене филмот ми беше ужасно досаден, немам стварно ништо да пофалам...
Препиши го тоа и на мојата неупатеност во филмската уметност, овој филм не беше по мој вкус...
Премногу драма, многу непотребни информации, лоша глума, лош избор на глумци, ужасен крај.
Тоа јас го кажувам по моите стандарди за добар филм, и стварно не ме занима бил и олицетворение на совршенство во таа филмска уметност, филмот е срање! :)

Фала за потврдата на моето претходно мислење :)

Погледни го овој, се кладам дека ќе ти биде совршен.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.483
Фала за потврдата на моето претходно мислење :)

Погледни го овој, се кладам дека ќе ти биде совршен.
Фала ти на предлогот, ете ќе ти ставам еден лајк, мада стварно не те бива за профилирање :)
Ако имаш време и воља ќе ти одвојам некои мои омилени филмови, па да не ти се темели мислењето за мене само на една моја критика...
И стварно ќе ми биде мило ти како стручњак за филмска уметност да ми удриш една анализа на тема филмови и вкусови :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Фала ти на предлогот, ете ќе ти ставам еден лајк, мада стварно не те бива за профилирање :)
Ако имаш време и воља ќе ти одвојам некои мои омилени филмови, па да не ти се темели мислењето за мене само на една моја критика...
И стварно ќе ми биде мило ти како стручњак за филмска уметност да ми удриш една анализа на тема филмови и вкусови :)

Стручњак? не. Љубител на филмови и познавач? да. Фала за лајкот...:D

Ова ми делува како дежа ву, мислам дека и порано ти имам замерено за ругањето на добри филмови? :D

Или се работеше за друг член и сум помешал нешто?

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.483
Стручњак? не. Љубител на филмови и познавач? да. Фала за лајкот...:D

Ова ми делува како дежа ву, мислам дека и порано ти имам замерено за ругањето на добри филмови? :D

Или се работеше за друг член и сум помешал нешто?
Си ме помешал сигурно...
Те молам еве мене остави ме на страна, објасни ми што беше поентата во филмот, освен извондредната доловена фотографија, атмосфера и сценографија?
Ок, маските беа добри, ќе позајмам некоја за 1ви Април, атмосферата топ, голи згодни жени-разбирам...
Тематика, поента, логика?
Филмот повеќе ми личеше на роман од Маркиз Де Сад него на некојси култен совршен филм...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Си ме помешал сигурно...
Те молам еве мене остави ме на страна, објасни ми што беше поентата во филмот, освен извондредната доловена фотографија, атмосфера и сценографија?
Ок, маските беа добри, ќе позајмам некоја за 1ви Април, атмосферата топ, голи згодни жени-разбирам...
Тематика, поента, логика?
Филмот повеќе ми личеше на роман од Маркиз Де Сад него на некојси култен совршен филм...

Мислам дека нема поента да доловувам зошто филмот е ремек дело, (hint Illuminati) бидејќи веќе се произнесов зошто сметам дека тоа е така. Би оставил сценава да го направи тоа наместо јас...

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.483
Мислам дека нема поента да доловувам зошто филмот е ремек дело, (hint Illuminati) бидејќи веќе се произнесов зошто сметам дека тоа е така. Би оставил сценава да го направи тоа наместо јас...

Пак јас :)
Еве рецимо ок е, ама не ти изгледа дека Том Круз е натрапникот во сценава и општо во филмов?
Онака се избацува со неговите метар и 50 спрема девојкиве, па не знаеш дали си го викнале помалото братче за 18ти роденден или во секој момент ќе извади материјал и почне да им прави манакир/педикир на девојкиве.

Kajgana Shop

На врв Bottom