Не ми беше во план да го гледам, ама пошто немав нет па ми се најде при рака само тој и го изгледав, ама стварно не ми беше ич јасно што сакаше да каже авторот на
Очи широко затворени
Ок, мачката ја уби љубопитноста да речеме да извадев некоја поука, да личеше филмов на нешто, ама не знам што беше поентата, освен еден заклучок (како кратка рецензија) џабе губење време!
Боље порнич да изгледав ко човек не да се срамев за џабе секој пат кога ќе влезеше некој баш на тоа изопачените сцени.
Можеби, па ќе ти донирав некој денар за брошура за убаво однесувањеPacific.Rim.2013.1080p.BluRay.x264-SPARKS
Хуманитарен концерт да не ќе организираше за тоа изгубено време?
Се знае намената на филмовите, само бинго-ситуација е, дали филмот ќе легне правилно или не.
Штета што не ти се допаднал. Култен и одличен филм.
Можеби, па ќе ти донирав некој денар за брошура за убаво однесување
А намената на филмот беше?
Па не дека кажав дека не ми се свиѓа само да испаднам поразлична од другите или да се осеќам посебно и возвишено... И не дека сега се осеќам како народен херој сега.Намената е да се хејта ако тебе не ти се свиѓа, и да се осеќаш посебно што само ти од повеќето ќе имаш "храброст" да го критикуваш, блага форма на хипстерај.
Па не дека кажав дека не ми се свиѓа само да испаднам поразлична од другите или да се осеќам посебно и возвишено... И не дека сега се осеќам како народен херој сега.
Ти така ме доживеа?
Мене филмот ми беше ужасно досаден, немам стварно ништо да пофалам...Можно е да грешам, ама најчесто тоа е причината, посебно после така изјава. Можеш да кажеш дека тематиката која се обработува не ти се свиѓа, или ете можеби глумата? ама да се изјави дека филмот бил изгубено време, знаејќи дека има перфектна сценографија, фотографија, камера, изворедно доловена автентична атмосфера, ми е тотално несватливо. Да си барем малце фан на филмската уметност, ќе препознаеше еден од овие сегменти и ќе го пофалеше, или барем ќе дадеше конструктивна критика, вака изјавата ти делува незрело и некоректно. Кјубрик е.....
Мене филмот ми беше ужасно досаден, немам стварно ништо да пофалам...
Препиши го тоа и на мојата неупатеност во филмската уметност, овој филм не беше по мој вкус...
Премногу драма, многу непотребни информации, лоша глума, лош избор на глумци, ужасен крај.
Тоа јас го кажувам по моите стандарди за добар филм, и стварно не ме занима бил и олицетворение на совршенство во таа филмска уметност, филмот е срање!
Фала ти на предлогот, ете ќе ти ставам еден лајк, мада стварно не те бива за профилирање
Фала ти на предлогот, ете ќе ти ставам еден лајк, мада стварно не те бива за профилирање
Ако имаш време и воља ќе ти одвојам некои мои омилени филмови, па да не ти се темели мислењето за мене само на една моја критика...
И стварно ќе ми биде мило ти како стручњак за филмска уметност да ми удриш една анализа на тема филмови и вкусови
Се размрда подфорумов ако ништо друго
Си ме помешал сигурно...Стручњак? не. Љубител на филмови и познавач? да. Фала за лајкот...
Ова ми делува како дежа ву, мислам дека и порано ти имам замерено за ругањето на добри филмови?
Или се работеше за друг член и сум помешал нешто?
Си ме помешал сигурно...
Те молам еве мене остави ме на страна, објасни ми што беше поентата во филмот, освен извондредната доловена фотографија, атмосфера и сценографија?
Ок, маските беа добри, ќе позајмам некоја за 1ви Април, атмосферата топ, голи згодни жени-разбирам...
Тематика, поента, логика?
Филмот повеќе ми личеше на роман од Маркиз Де Сад него на некојси култен совршен филм...
Пак јасМислам дека нема поента да доловувам зошто филмот е ремек дело, (hint Illuminati) бидејќи веќе се произнесов зошто сметам дека тоа е така. Би оставил сценава да го направи тоа наместо јас...