Ние не се жалиме и не кукаме туку сме револтирани од дискриминацијата и незаконското казнување и многу сакаме да пропаднат ЈП Градски паркинг и ЈП Паркинзи на Општина Центар и да ги снема зоните.Што е поисплатливо???
30 денари за 1час или 1200денари за пајак плус 3000денари казна за непрописно паркирање......
Ааааааааа,ама треба да се плати,нели????
Факт е дека во Центар а и во другите населби во Скопје бесплатен паркинг е веке историја.Сакале или не сакале реалноста е таа,нели.Колку и да се буниме и да пишуваме,на крај мораме да си платиме за паркинг.
Е сега ако не сакаш да плакаш за паркинг имаш и други опции,и тоа..
1.Такси превоз.Можеби скапо е,ама да ги избегнеш гужвите и нервозите низ Центар измислена работа која ние не ја користиме за жал
2.ЈСП.За 25денари те носи до Центар.Дури поевтино и од платен паркинг
Толку од мене.И престанете да се жалите и да кукате.А ако не ви одговара платен паркинг сменете ги животните навики.Просто е нели!!
Ние не се жалиме и не кукаме туку сме револтирани од дискриминацијата и незаконското казнување и многу сакаме да пропаднат ЈП Градски паркинг и ЈП Паркинзи на Општина Центар и да ги снема зоните.
А ако на Вас Ви одговара дискриминацијата, незаконското казнување, сакате да плаќате на зонашите, сакате пајаци да Ви ја дигаат колата, уживате да Ви ставаат лисици, кој Ви пречи - Вие можете да ги замолите овие претпријатија секој ден да Ве казнуваат и да Ви наплатуваат. Можете и дома да си ги поканите па и таму нека Ве казнуваат
Но немојте од нас да барате да го следиме Вашиот став
Не сум слушнал за ова. Дајте линк....Ете не плачи,денес од Град Скопје излегоа на терен во врска со зонското паркирање во Дебар Маало и Капиштец да ги тргаат таблите кои беа незаконски поставени.Сега немој пак да плачеш дека нема кај да паркираш,добро!!
Не помага со нив судЗошто не се организирате за тужење на зонашите или во краен случај градот/државата?
Значи убивам човек ме судат 15 години,отслужувам излегувам надвор земам пиштолот и убивам 2,доага полиција да ме апси,а јас им велам....а бе брат,јас веке сум осуден за убиство,а сподер челн 14 не можам да бидам суден...И ѓто ке ме пуштат да си одам дома!!!!!!!!Медиумите се преполни вести за кавгата помеѓу градските и општинските зонаши. Погледнете за на тајм. мк има повеќе десетици написи
http://www.time.mk/?q=parking&search=news&order=dec&startdate=01.07.2008&enddate=05.10.2013&page=2
Се карат ние имаме законско право вие немате, не ние имаме вие немате
Каков закон, какво право ...? Како не им е срам ? Тие немаат ниту срам ниту образ Да им беше на нив до закон и до право одамна ќе немаше зонско, ќе немаше ни лисици, ниту 200 возила секој ден пајаците ќе дигаа за да зонашите земаат плата, ниту пајаците ќе дигаа возила во шетири смени и делник и празник
Главен закон е Уставот а еве што вели Уставот за дискриминацијата и незаконското казнување која ја прават зонашите
.......................
1. Граѓански и политички слободи и права
Член 9
Граѓаните на Република Македонија се еднакви во слободите и правата независно од
полот, расата, бојата на кожата, националното и социјалното потекло, политичкото и
верското уверување; имотната и општествената положба.
Граѓаните пред Уставот и законите се еднакви.
Член 14
Никој не може да биде казнет за дело кое пред да биде сторено не било утврдено со
закон или со друг пропис како казниво дело и за кое не била предвидена казна.
Никој не може повторно да биде суден за дело за кое веќе бил суден и за кое е донесена
правосилна судска одлука.
..............
Нема закон штом ако не платиш паркирање те казнуваат и тоа три пати. А тие се повикуваат на закон и на право....
Не разбирам што сакате да кажетеЗначи убивам човек ме судат 15 години,отслужувам излегувам надвор земам пиштолот и убивам 2,доага полиција да ме апси,а јас им велам....а бе брат,јас веке сум осуден за убиство,а сподер челн 14 не можам да бидам суден...И ѓто ке ме пуштат да си одам дома!!!!!!!!
Ти го толкуваш така,а се толкува вака.Значи не можеш да бидеш осуден за дело за кое веке е донесена пресуда,значи не може 2 пати да се донесе пресуда за исто дело,разбираш ли!!!
Значи убивам човек ме судат 15 години,отслужувам излегувам надвор земам пиштолот и убивам 2,доага полиција да ме апси,а јас им велам....а бе брат,јас веке сум осуден за убиство,а сподер челн 14 не можам да бидам суден...И ѓто ке ме пуштат да си одам дома!!!!!!!!
Ти го толкуваш така,а се толкува вака.Значи не можеш да бидеш осуден за дело за кое веке е донесена пресуда,значи не може 2 пати да се донесе пресуда за исто дело,разбираш ли!!!
браво правниче,пази со кого правиш разговор во иднина,успеа да те падни на исто нивоНе разбирам што сакате да кажете
Член 14 од Уставот е наполно јасен, Таква одредба е прифатена во сите устави Таква одредба постои уште во Римското право : Nulla poena sine lege. Нема казна без закон.
А што се случува кај нас: Решиле лешинарите, кој не им плати, да го казнат толку и толку пари, па потоа за истото да му стават лисици, па потоа за истото да му ја земат колата со пајак, па потоа да му напатуваат за „ чување “ на колата и на крајот да ја продадат колата, а парите да си ги ќарат.
И по кој закон, тој што неплатил е предвидено така да се казнува?
Објаснете што сакате Вие да кажете