Добитници на лотарија за САД

• Креатор на темата Креатор на темата noname7
  • Време на започнување Време на започнување
Па ете помала е, ти ја проба дали ја прифаќа или не? Пробај, ако ја прифати значи е ок, па сите прашањава ќе ти бидат залудни ;)

Сликата е помала меѓутоа кога одам на photo validator и ја ставам сликата за да ја процесира вика дека треба да е помала од 240 килобајти а мојата е 236, помала е ама вика дека не е. Незнам што е проблемот.

Па да им ебам матер со таа ебена слика , 2 пати се сликав во различни фото студиа и 2 пати не ја прифаќа , а им реков таму во кои пропорции треба да биде. А и овие америте курот да ми јадат , па обична слика е да ти се гледа фаца и толку , незнам шо толку го тенчат ебате перфекционистите.

Може некој да ми каже која е таа слика 600X600 пиксели??? Мене пошто не ми е јасно, ставам слика за пасош ми вика мора да ти е 600-600?????

Мене ми ја прифати сликата, само и ја намалив големината на 220 килобајти и ми ја прифати без проблем па сега се надевам дека ќе биде во ред.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

И тоа како има зошто да те одбијат. И многу се одбиени поради тоа што не исполнуваат услови.
Мислиш така е тоа, добиваш на лотарија и утре среќно си живееш во USA. Ме мрзи да ти објаснувам во детали зошто може да те одбијат

Никој не е одбиен ако нема криминално досие.

Имајте во предвид еден битен детаљ, ако ве одбијат после ви се намалуваат шансите за добивање виза по други основи ( работна, туристичка и слично) .
Така да, ако не сте човек на место со сите нишани, попаметно ви е да си седите мадро и да си барате други канали.

Ова во смисол дека потешко би ти одобриле на Work and travel на пример ако претходно имаш аплицирано тука?

Ова во смисол дека потешко би ти одобриле на Work and travel на пример ако претходно имаш аплицирано тука?

да, таа, туристичка, работна и сите останати. Прееска баш и на МТВ слушнав кажаа, а и има логика .

Мене ме интересира дали апликацијата за оваа лотарија е комплицирана или?Во смисол колку временски ми треба да ја пополнам?

Имаш слушнато за Job Offer документ кој се вади преку интернет постои исто така и интернет е на тој интернет мож шо сакаш да си снајдиш од рентакар билет до Америка па до сместување и.т.н. Значи пред да заминиш Америка си бараш работа смештај пријателчина.Не одиш на слепо.Green Card е ова не е виза.Изгледа немаш поминато сето ова или имаш одено по стар закон.Има објаснување за барателите на грин кард 20 страни се колку шо видов
Без спонзор ништо не правиш, ќе те одбијат во амбасада, нема шанси УСА да си дозволи уште еден лузериски пропалитет на свој и онака натоварен грб, што ако не најдеш работа а огромни се шансите да не најдеш, американската влада штотуку отпушти 800.000 административци, а тие се само капка во и онака морето на невработени американци,.................

колку месеци ти можеш да си дозволиш со твојата мизерна македонска заштеда да опстојуваш во сад барајќи работа? нема да издржиш ни еден месец, затоа се бара спонзорот, за да гарантира за тебе да не паднеш на грбот на општеството и да станеш уште еден просјак више по улиците,
а башка што после аплицирањето за лотаријата ги губиш сите шанси да добиеш регуларна виза за САД туристичка или било каква, во нивни очи веќе имаш емигрантски намери, што значи нема виза за тебе.

Да, после апликацијата заборави на work and travel или по било кој основ друга виза за САД нема да ти биде одобрена,зашто во нивни очи ти веќе ќе имаш емигрантски намери.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Да, после апликацијата заборави на work and travel или по било кој основ друга виза за САД нема да ти биде одобрена,зашто во нивни очи ти веќе ќе имаш емигрантски намери.
а ако бараш иселеничка виза?

За сите оние кои што ќе имаат проблем со димензиите на сликата (а, ќе ги има), Corel Photo-Paint ќе ви ги реши проблемите. Таму, можете да ја нагодите големината, преку:

File -> Export for web -> (како на сликата) format JPG; transformation 600x600; DO NOT maintain aspect ration -> Save As -> и тоа е тоа народе. Со среќа. 1.jpg

Вака, ги потполнив сите податоци, и стиснав ПРОДОЛЖИ, па ми се појави тоа со податоците за да си ги проверам повторно дали ми се ОК. После тоа пак стиснав ПРОДОЛЖИ и ми се врати таа првата страна за потполнување на податоци, само што податоците си стоеа. Не ми дава никаков знак дека сум регистриран ниту пак дека апликацијата е пратена. HELP!

Еве што друго пишува:

If you need to go back and make a correction, do NOT use the back button on your browser. Instead use the appropriate button here or below:

Инаку знам англиски. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom