Добитници на лотарија за САД

• Креатор на темата Креатор на темата noname7
  • Време на започнување Време на започнување
Имаш слушнато за Job Offer документ кој се вади преку интернет постои исто така и интернет е на тој интернет мож шо сакаш да си снајдиш од рентакар билет до Америка па до сместување и.т.н. Значи пред да заминиш Америка си бараш работа смештај пријателчина.Не одиш на слепо.Green Card е ова не е виза.Изгледа немаш поминато сето ова или имаш одено по стар закон.Има објаснување за барателите на грин кард 20 страни се колку шо видов

Da da ...Bas taka hotelce ke si platis..prijatelcinja ke si najdes....renta kar ke si platis...vozacka dozvola ?...Job offer..? :facepalm:Koj bre tebe ke te zeme odma na rabota ni intervju ni butur!
Totalen stranec si koa ke dojdes tuka... Makedonec ne prestavuvas nisto poveke tuka od eden obicen indieec ili mexikanec... apsolutna nula... Ti trebaat socijlni broevi,tax id,vozacki i trista drugi raboti koa ke does seto toa na kup 2 meseca ...e sea ako imas ti pari da spies 2 meseca u hotel misalm deka nema sto da baras USA....Moj sovet ne lupetaj nesto sto nezanes i ne si pominal!
Bez garancija u ambasada 99 % ke te odbijat!!!
PS: Green card ti davaat u USA posle 30 dena prestoj. Skopje ti daavat samo viza!

- Со ваков пристап две фамилии ќе имаат можност да добијат дополнителни зелени карти за најблиските членови на фамилијата.

- Трошоците се многу помали кога се поделени. И непроценлива е разликата помеѓу тоа да живееш таму сам или со некој друг. Покрај тоа таму во многу ситуации има потреба од помош. Па ова е најлесниот начин да имаш загарантирана помош во било кога.

- Браковите се склучуваат со предбрачен договор. Па така се избегнуваат легалните брачни обврски и бракот се користи само како институција.

- Не се исклучува можноста и за паричен надомест. Јас на пример сум подготвен да надоместам добра сума за ваква услуга.

Ги охрабрувам сите мажи кои имаат земено зелена карта, да понесат со нив и партнерка. Дали е девојка, другарка или некоја на која и е потребна ваква услуга. Нека биде тоа по ваш избор. Важно е да си помогнеме кога имаме можност, како во оваа ситуација.
САД не даваат многу визи од лотаријата во Македонија. Одприлика 300 секоја година. Ако секој понесе партнер со себе, оваа бројка се зголемува на 600. И во секоја ситуација многу полесно се снаоѓаш со партнер, полесен е финансискиот терет, полесно се надминуваат препреките и поубаво се живее. И луѓето на кои си им помогнал ќе ти бидат вечно благодарни пријатели.

Добра идеја, само што при апликацијата има прашање дали си мажена/женет. Дали тој статус може да се смени во меѓувреме, за во случај да те извлечат и после да се примени ова што ти го кажуваш?
--- надополнето: 5 октомври 2013 во 14:08 ---
Добро, мене стварно ова со сликата не ми е јасно. Што е финтата? Јас имам мали сликички од мене како за ЛК и пасош, со бела позадина, но се правоаголни. Е сега ми требаат со поголеми димензии, така? Можам ли да ги искористам истите така што ќе ги проширам (ќе додадам бела позадина од страните, а ликот ќе си остане ист, не ја растегнувам сликата)? Или пак треба да одам одново да се сликам? Кај да се сликам? Во фото студио сите слики ги прават како за пасош.

П.с: На сликите што ги имам можеби има мноогу малку фотошоп, ама лицето ми е чисто така да не се ни приметува, ист сум во живо како и на сликата. Ќе биде ли тоа проблем?

5 цм на 5 цм, бела/светла позадина. Шо не е тука јасно?

Добра идеја, само што при апликацијата има прашање дали си мажена/женет. Дали тој статус може да се смени во меѓувреме, за во случај да те извлечат и после да се примени ова што ти го кажуваш?
--- надополнето: 5 октомври 2013 во 14:08 ---

5 цм на 5 цм, бела/светла позадина. Шо не е тука јасно?

Ако не си женет ќе пишеш дека не си женет. Ако те извлечат и во меѓувреме се ожениш тогаш дополнително праќаш документи за сопругата.

Ако не си женет ќе пишеш дека не си женет. Ако те извлечат и во меѓувреме се ожениш тогаш дополнително праќаш документи за сопругата.

Знам а дали може да се ожениш отпосле, по потреба, откако ќе те извлечат? :P

Имајте во предвид еден битен детаљ, ако ве одбијат после ви се намалуваат шансите за добивање виза по други основи ( работна, туристичка и слично) .
Така да, ако не сте човек на место со сите нишани, попаметно ви е да си седите мадро и да си барате други канали.

Имајте во предвид еден битен детаљ, ако ве одбијат после ви се намалуваат шансите за добивање виза по други основи ( работна, туристичка и слично) .
Така да, ако не сте човек на место со сите нишани, попаметно ви е да си седите мадро и да си барате други канали.

Јас сум си ;)
--- надополнето: 5 октомври 2013 во 14:25 ---
полека бе, ред се чека тука :P

:pos:

Ако некој добие на лотаријата и сака да си ги зголеми шансите за одобрување на грин кард над 90%, нека ме контактира преку пп и ќе го советувам за сите детали низ процедурата. И ќе мора да ме части ручек ако му одобрат.

Ако некој добие на лотаријата и сака да си ги зголеми шансите за одобрување на грин кард над 90%, нека ме контактира преку пп и ќе го советувам за сите детали низ процедурата. И ќе мора да ме части ручек ако му одобрат.

Па ако не си осудуван нема зашто да те одбијат. Зашто лажеш народ, преварант еден? :)
--- надополнето: 5 октомври 2013 во 14:44 ---

Already done :).

Пред малку бев во фото центар и ми направија слика за апликацијата. Меѓутоа сега дома пробав да видам дали сликата ги исполнува условите и ми вика дека не смее да биде поголема од 240 килобајти а мојата слика е 236 килобајти. Дали е ова проблем или не? И гледам во критериумите пишува дека на сликата треба да се гледа и поголемиот дел од рамињата, а мојата е сечена за да ги исполнува димензиите па само мал дел од рамињата ми се гледаат. Дали и ова претставува проблем?

Па ако не си осудуван нема зашто да те одбијат. Зашто лажеш народ, преварант еден? :)

И тоа како има зошто да те одбијат. И многу се одбиени поради тоа што не исполнуваат услови.
Мислиш така е тоа, добиваш на лотарија и утре среќно си живееш во USA. Ме мрзи да ти објаснувам во детали зошто може да те одбијат

Пред малку бев во фото центар и ми направија слика за апликацијата. Меѓутоа сега дома пробав да видам дали сликата ги исполнува условите и ми вика дека не смее да биде поголема од 240 килобајти а мојата слика е 236 килобајти. Дали е ова проблем или не? И гледам во критериумите пишува дека на сликата треба да се гледа и поголемиот дел од рамињата, а мојата е сечена за да ги исполнува димензиите па само мал дел од рамињата ми се гледаат. Дали и ова претставува проблем?

Па ете помала е, ти ја проба дали ја прифаќа или не? Пробај, ако ја прифати значи е ок, па сите прашањава ќе ти бидат залудни ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom