Кока Кола - не е веќе иста

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување
Пивара Скопје откако ја купија го намалува квалитетот не само на Кока Кола-та туку и на Скопско, нејзиниот најголем бренд.
Единствена Кока Кола која вреди да се пие е во лименка или евентуално во стакло.

Има да кажам улични муабети дека полека полека СКОПСКО се менува со еден полош бренд и се чека моментот кога ќе може слободно овде погоните да се затворат и да се премине само на увоз, а брендот да си остане ист.

Единствена Кока Кола која вреди да се пие е во лименка или евентуално во стакло.

Не, грешка си. Исто така очајна е, прво на тоа ни текна, чим и од лименка е говно, нема веќе што да се мисли.

Епа ја намалија на 69 ден нормално и вкусот нема да е ист. :icon_lol:
Ги баталив црните сокови сега само Фанта или Миринда.

И јас имам забележано дека вкусот не е веќе ист. После чаша кока кола идам пијам две чаши вода.Како да имам пиено шеќер и вода,него ли сок.Режењето,одамна е изгубено,оштриот мирис кој се осеќаше кога се отвора шише кока кола - и тоа го нема, едино едвај блед мирис се заприметува кога ја допиваш чашата - еј абе кока кола пиев.
Единствено лименките камен ладни колку толку знаат да бидат ок.Начекав во еден маркет новогодишни кока коли од тие со белата мечка,цел пакет купив,дефинитивно има разлика.Оваа новата со заштитна цена е заштитно ѓубре.

Најверојатно е поради законот за некој состојки кој содржат токсини.
Мислам дека во цел свет е така.

Искрено ќе ти кажам, како поранешен зависник на Coca-Cola, дека денеска е срање, а можно е и едноставно да ти е прекурчена ко мене. Јас се префрлив на Кокта, и пробувам што повеќе да се држам до алтернативи, иако од време дрмнувам... Полошо од дрога е, у пм.

Посебно откога го ставиа 20 ден пепсито
--- надополнето: 4 октомври 2013 во 12:02 ---
пепсито моментално е испод синалкото бе чоек тоа не е сок......

Никот да ти е пепси а да си против него :pos:

Приметив интересен феномен во последниов период, иако пијам доста ретко јас а и моите другари, (кои пијат многу често т.е. сега веќе не) приметивме дека не е веќе иста.

1. Не е толку газирана - не реже, лесен доказ за ова е што сега може да се пие на екс, и тоа во големи количини, без разлика дали е ладне, и кога е отворена - не испарила. Ако порано го направев ова, завршував со грч на лице, од газираноста, и гребењето на грло.

2. Вкусот и е како да стоела неколку часа отворена, повеќе се осеќа захаринот/шеќерот или што и да ставаат, го нема силниот и уникатен вкус како на времето, недостаток на карамела? исто така.

3. Шмекот после да речеме неколку минути од конзумирањето е друг, малце повеќе како да се осеќаат адитивите, хемиите или што и да има во неа, едноставно вкусот е осетно променет и полош.

Некој да приметил нешто од ова? исто така намалувањето на цените го "потврдуваат" горе доле овој податок...

Или едноставно си пораснал и се навикна на карактеристиките на кока колата. Порано те режела сега се навикна. Исто со цигарите, од почеток ти се врти, после не ги осеќаш :confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom