C
cige
Гостин
Пред една недела имав загноен заб, неможев 2 ноќа ни да спијам ни да јадам, се погоди викенд кога не работи заболекар. Многу ми беше тешко. Неможев ни да лежам од силни болки, качив и температура, имав голема главоболка, омалаксаност, тоа ми беа најтешките денови во овие 23 години. Земав да си измерам притисок и апаратот покажа 260,90, неможев да поверувам, по неколку минути измерив и на другата рака и ми покажа ист резултат. Еве една недела од тогаш и сеуште незнам дали да верувам дека тоа беше вистина. Не отидов на лекар бидејќи ми беше да страв да не ми дадат некоја терапија да ме дозаебат оти многу не верувам на нашиве лекари. Што мислите вие ако ова ми се повтори? Кои биле ризиците кои што со толкав притисок сум ги пребродил?
Вака, претходната недела бев настината, значи кашлав, а после тоа ми се растече нос, бев цела затната, кивав итн....Од тогаш забележав дека почесто мокрам...Значи кога одам во ВЦ, ќе мокрам и веднаш штом ќе станам пак чувствувам потреба, а тоа е само една капка после тоа.....После 1 час ако одам повторно имам нормална количина или нешто помалку...Немам болки или пецкање додека уринирам....Дали е можно е да е од прелада или воспаление на мочните патишта/мочниот меур па вака да биде? Јас сум гооолем паничар инаку...Дали му се има случено некому? Сите што ги прашав ми кажаа дека е од прелада или воспаление....Ај ќе ве молам за одговор

Ама не би требало да е нешто страшно. Седи си дома на топло, ставај топли облоги на долниот дел на стомакот и пиј увин чај.