Мачено и одрано куче во Чаир

• Креатор на темата Креатор на темата AlternativeF
  • Време на започнување Време на започнување
Треба само остар нож убавио да се истегне кожата и 15-20 минути.
Ова ми личи на расно куче.Сигурно ноќе галамело а сопственикот не преземал ништо па го снашло овва

Да бе, го нервирало кучето, и земал нож, викал пријател и пола саат се искрварил и самиот и пријателот за да и се одмазди врз кучето...

Grozno...So ista mera na storitelot da mu se vrati...

Човек , кој е реалниот мотив на чаирчанецот што го масакрирал кучето ?? Неможеш да го споредиш со дерење на јагниња или прасиња, затоа што таму мотивот е опстанок ( прехрана или профит како сакаш наречи го ). Во овој случај таков мотив немаш тука . Тогаш што е мотивот за ваквата постапка ? Или чисто онака, типот си е садист у слободно време.Каурите ги истребија, па преминаа на кучиња .

Ти си видел масакрирано тело од било што ? Или колку да кажеш нешто, кожата е соголена дури и се повеќе сум сигурен дека се работи за лисица или помалк вок.
Мислам гледај ни утробата не му е извадена, а и да е куче може и за профит е извадена кожата од кај знаеш дека е поради чиста мира и од садизам одрано кучето ? Пошто реално кажано ни нозете не се искршени а и не се гледаат подливи и модрици на месото.
Иначе ќути шо си ти и шо ги имаме таквите како тебе мажишта за да не заштитуваат од “ требење“ да не бевте вие до сега ни гробот немаше да ни се знае :icon_lol:

За вака да го одере треба да има специјален прибор,вештина,место т.е двор каде сигурно искрварело и како што кажав време за целата процедура која во најмала рака трае два часа.Можеби станува збор за маалска расправија,намерно подбуцнување итн...во последно време на никому не му верувам а најмалку на организациите за заштита на животните.
Колешке, морам да те демантирам, се што им треба е само остар нож и јаже за да го оптегнат. А дека не е почетник, не е сигурно, потезите се многу прецизни како што кажа. И верувај дека се дере за саат време.

Колешке, морам да те демантирам, се што им треба е само остар нож и јаже за да го оптегнат. А дека не е почетник, не е сигурно, потезите се многу прецизни како што кажа. И верувај дека се дере за саат време.

И сат време е многу мене за лисица ми треба 15 минути, се сече само кај задните нозе се крши глуждот кај шепата, опашката се вади со чатал и потоа само се повлекува се соблекува како хеланка, е малку е заебано кај главата пошто мораш да пазиш да не ја оштетиш кожата кај ушите и кај вилицата.

И сат време е многу мене за лисица ми треба 15 минути, се сече само кај задните нозе се крши глуждот кај жепата, опашката се вади со чатал и потоа само се повлекува, е малку е заебано кај главата пошто мораш да пазиш да не ја оштетиш кожата кај ушите и кај вилицата.
За лисица не знам, ќе треба асс. да го прашам како е. Кај куче не може со влечење-тапо препарирање како кај кокошката на пример. Мора да работи нож или скалпел. Знам дека и феретките исто така се дерат со нож.

За лисица не знам, ќе треба асс. да го прашам како е. Кај куче не може со влечење-тапо препарирање како кај кокошката на пример. Мора да работи нож или скалпел. Знам дека и феретките исто така се дерат со нож.

Абе исто ти е а куче а лисица а волк, значи само се влече надолу кожата исто како и јагне или зајак, ене не мора да веруваш фати го кучето со рака нели му се оделува кожата тоест се развлекува, нема нигде споено кожа и месо со масно ткиво освен на главата

Во право си,ако е вешт касап.За вака да одереш треба претходна вежба на други животни.

Абе исто ти е а куче а лисица а волк, значи само се влече надолу кожата исто како и јагне или зајак, ене не мора да веруваш фати го кучето со рака нели му се оделува кожата тоест се развлекува, нема нигде споено кожа и месо со масно ткиво освен на главата
Не е исто. Анатомијата на кожата и нејзината структура не се исти. Постојат фасции кои ја врзуваат кожата со мускулите, тие не се кинат туку така. Ти кажувам затоа што таква ми е струката, сум пробала и знам.
--- надополнето: 2 октомври 2013 во 20:45 ---
Во право си,ако е вешт касап.За вака да одереш треба претходна вежба на други животни.
Патологија :D нема скалпери, само еден нож што сам си го остриш :D

Не е исто. Анатомијата на кожата и нејзината структура не се исти. Постојат фасции кои ја врзуваат кожата со мускулите, тие не се кинат туку така. Ти кажувам затоа што таква ми е струката, сум пробала и знам.

Се кинат при влечење значи ти реков само нозете треба труд и да се ослободат :) од опашка надоле до предни нозе лета :) Нај заебани се нозете и глаата :icon_lol:и опашот богами дур го слечеш раце ќе ти паднат ,
препарираш ?

Се кинат при влечење значи ти реков само нозете треба труд и да се ослободат :) од опашка надоле до предни нозе лета :) Нај заебани се нозете и глаата :icon_lol:и опашот богами дур го слечеш раце ќе ти паднат ,
препарираш ?
Да беше така лесно обдукциите ќе ни беа 15мин :D и сите ќе влечевме. Пак ти велам, сум пробала, знам. И ние сме мислеле влечи побрзо да си одиме, ама не иде. Е сега ако тебе ти успеало, тоа е друго, ќе те препратам кај асс. да научи, да не седиме саат време додека да го средиме кучето :D

--- надополнето: 2 октомври 2013 во 20:45 ---

Патологија :D нема скалпери, само еден нож што сам си го остриш :D
Јас искрено не би можела вака прецизно да го одерам.Нема шанси.Но гледајќи во кланица на пракса како за неколку секунди ја вадат кожата навистина помислувам дека овој ненормалниов би можел да биде касап.И ние на патологија деревме со скалпери...три часа. :D :facepalm:

Јас искрено не би можела вака прецизно да го одерам.Нема шанси.Но гледајќи во кланица на пракса како за неколку секунди ја вадат кожата навистина помислувам дека овој ненормалниов би можел да биде касап.И ние на патологија деревме со скалпери...три часа. :D :facepalm:
Ние имавме многу пракса 5тиот семестар на клиничка анатомија, наместо теорија, имавме практичен дел :D кога дојдовме специјална патологија, лешот отворен за пола час, спремен за преглед :D

Да беше така лесно обдукциите ќе ни беа 15мин :D и сите ќе влечевме. Пак ти велам, сум пробала, знам. И ние сме мислеле влечи побрзо да си одиме, ама не иде. Е сега ако тебе ти успеало, тоа е друго, ќе те препратам кај асс. да научи, да не седиме саат време додека да го средиме кучето :D

Нема проблем бе, само не се сече кај абдоменот не се отвара да си знаеш ( мислам на кожата ) после прајте што сакате сечете касапете али за дерење без глава ти гарантирам 10 минути и тоа мерете на штоперица ако сакате , волк коњарски така го имам одрано не па куче да му се невиди :icon_lol:
И само ченгел да ми обезбедите, дури и кожинката од опашот цела ќе му ја соголам ( како кондом ) без да биде упропастена па ако сакаш после носи ја како крзно околу врат :pos:
:D
Да се надоврзам можеш и тоа да ми го кажеш пошто со кучиња и мачки сум немал искуство, ама кога сум дерел лисица, волк,куна,ласица,јазовец сум се убивал од повраќање пошо смрди брееее корне а па ако се погоди и некој мажјак е тогаш :ROFLMAO: дури и кучињата лајат и џапаат околу нив ама додека сецнеш кога ќе сецнеш куд кој мили мој и не се прибираат цел ден :icon_lol: Дали е исто и кај кучињата , зашто ако го дерел у стан предпоставувам дека ќе треба да се сели под претпоставка дека исто и тоа смрди :pos:

Навистина еве до каде може некој да оди. Дефинтивно ова е нешто згрозувачки кога ја видов сликата можам да замислам се што му правеле само кутрото куче знае што се поминало. Ваквите кои прават вакви работи шетаат по улица денес можеби куче утре може да биде тоа човек. Бидејќи ова кој го има сторено тој дефинитивно не е при здрав разум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom