Дали е Бог видлив или никој го нема видено?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Nema vrska ova so odgovorot ,
ova e samo edno bla bla ,vide kakov knock down dobi popot hehehe
Nema vrska ova so odgovorot ,
ova e samo edno bla bla ,vide kakov knock down dobi popot hehehe
ДА ЗНАЕШ КОЛКУ СИ ПРОСТ КЕ СЕ РАСПЛАЧЕШ
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 05:19 ---
Пак и пак се чудам: зашто верните во Исламот сметаат дека некој ги провоцира и навредува?....:confused:
Така ги учат во џамија
Пак и пак се чудам: зашто верните во Исламот сметаат дека некој ги провоцира и навредува?....:confused:
Така ги учат во џамија
Така ги учат во џамија
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 05:20 ---
абе знае некој зс еден пост ми излага по 3 пати

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
ДА ЗНАЕШ КОЛКУ СИ ПРОСТ КЕ СЕ РАСПЛАЧЕШ

Така ги учат во џамија

Така ги учат во џамија

Така ги учат во џамија
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 05:20 ---
абе знае некој зс еден пост ми излага по 3 пати
Mozebi nestrplivo cekas koga ke ja pratis porakata pa tezis poveke pati :) se salam.
Samo sakam da ti kazam deka vo Dzamija 90% imamite ucat i kazuvaat za ahlakot,moralot,kako treba da se pocituvame edni so drugi da se sakame da se pomagame (megjumuslimanite prvenstveno) a ostanatoto propisite vo verata.
Ne para se zanimavaat koj sto ke kaze i koj sto zboruva.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Mozebi nestrplivo cekas koga ke ja pratis porakata pa tezis poveke pati :) se salam.
Samo sakam da ti kazam deka vo Dzamija 90% imamite ucat i kazuvaat za ahlakot,moralot,kako treba da se pocituvame edni so drugi da se sakame da se pomagame (megjumuslimanite prvenstveno) a ostanatoto propisite vo verata.
Ne para se zanimavaat koj sto ke kaze i koj sto zboruva.
Што????
Меѓу муслиманите првенствено :facepalm:
Поголема идиотска работа немам чуено....може евреите ви се во ранг, не е чудо што се кољате со нив на дневна база.
Како не ти е срам да го кажеш ова...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Gledam Hristijanite mnogu se zanimavaat so Islamot pa rekov da ne si go zaboravat skroz nivnoto veruvanje,ke otvoram edna tema.

Me interesira,
Dali spored hristijanskoto veruvanje Bog ima lik,dali nekoj go videl nekogas,dali nekoj go cul nekogas.... ?
Voedno me interesira i toa; Dali Isus e Bog ?
Според нас христијаните, Бог има лик затоа што Исус е негово олицетворение....Син Божји.

Да, Исус е Бог, го докажал тоа кога воскреснал, и кога ја победил смртта.

Јас се гледам со Бог секој ден, дури и комуницирам со него, затоа што Бог не се појавува само во човечки облик, тој е насекаде околу нас и во нас.

B

babsyy

Гостин
Според нас христијаните, Бог има лик затоа што Исус е негово олицетворение....Син Божји.

Да, Исус е Бог, го докажал тоа кога воскреснал, и кога ја победил смртта.

Јас се гледам со Бог секој ден, дури и комуницирам со него, затоа што Бог не се појавува само во човечки облик, тој е насекаде околу нас и во нас.

Како Бог е околу тебе? Ај те молам објасни ми, на кој начин го осеќаш неговото присуство и како комуницирате:vozbud:

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Што????
Меѓу муслиманите првенствено :facepalm:
Поголема идиотска работа немам чуено....може евреите ви се во ранг, не е чудо што се кољате со нив на дневна база.
Како не ти е срам да го кажеш ова...
Spored avatarot sekoja pogrdna recenica bi trebalo da ja goltas,prijatele.
Toa e sosema normalno. Muslimanite se BRAKA. Sekoj gleda prvo po doma da vospostavi harmonija i mir a potoa vo komsii. Nikoj ne spomna deka ne treba da se pocituvaat drugite,ama onoj koj Bratot svoj ne go saka,drugite pa IC. Ne trcaj mnogu,priberi se malce.
I drzete se na temava.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Spored avatarot sekoja pogrdna recenica bi trebalo da ja goltas,prijatele.
Toa e sosema normalno. Muslimanite se BRAKA. Sekoj gleda prvo po doma da vospostavi harmonija i mir a potoa vo komsii. Nikoj ne spomna deka ne treba da se pocituvaat drugite,ama onoj koj Bratot svoj ne go saka,drugite pa IC. Ne trcaj mnogu,priberi se malce.
I drzete se na temava.
Коренот на злото се наоѓа во тоа "братско" сакање....без разлика дали е по вера, по гени или што знам што.....
Гледам сега, како браќа се оди да се гине во Сирија и кај уште не:facepalm: Арно викаат старите, со инка не се тура у глава.
Да ти поставам едно прашање.
Кој идиот треба да бидеш за да отидеш во Сирија на пример, и да погинеш таму за некаква муслиманска кауза(братство)?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Коренот на злото се наоѓа во тоа "братско" сакање....без разлика дали е по вера, по гени или што знам што.....
Гледам сега, како браќа се оди да се гине во Сирија и кај уште не:facepalm: Арно викаат старите, со инка не се тура у глава.
Да ти поставам едно прашање.
Кој идиот треба да бидеш за да отидеш во Сирија на пример, и да погинеш таму за некаква муслиманска кауза(братство)?
Za da pojdes vo Sirija i bilo kade da zagines za pravdata,zivotot vo prasanje da go stavis,ne treba idiot da si,treba da bides COVEK,treba da imas HRABROST,treba da imas VERA,TREBA DA GO IMAS ONA STO GO NEMAS.
Da gi gledas ramnodusno zrtvite i istite da gi vikas teroristi treba da bides IDIOT ama od koja vrsta ti ke mi kazes,bidejki ocigledno od toj tip si.
Ljubovta e raznovrsna,sto bi rekol Rumi. Taa e kako bukvata ELIF vo Kur'anot a.sh. na sekade ja ima ama ne se gleda nikade.
Ljubovta prema brakjata po vera e edna., Ljubovta prema brakja po krv e druga,ljubovta kon tatkovinata e nesto treto,ljubovta prema zivotnite e sosema drugo,ljubov pre,a celoto covestvo i toa si e drugo i taa si se manifestira kon site na svoj nacin.
Samiot znaes i toa svesno deka nemas ljubov ednakva kon muslimanite kako sto ja imas kon drugite,no barem da imas ljubov kon muslimanite,na bilo kakov nacin namesto sto toa ne feka vo tebe.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Za da pojdes vo Sirija i bilo kade da zagines za pravdata,zivotot vo prasanje da go stavis,ne treba idiot da si,treba da bides COVEK,treba da imas HRABROST,treba da imas VERA,TREBA DA GO IMAS ONA STO GO NEMAS.
Зошто тогаш не одиш?

Јас ќе ти платам пат до таму, а ако го земеш Омер со тебе и курва ќе ти платам...

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Единствениот Вистински и Совршен БОГ Творец (Отец) е невидлив за очите со кои гледаат мнозинството на луѓето, но е видлив за очите на Чедата БОЖЈИ, кои гледаат со очите на срцето!

Бога никој никогаш не Го видел; Единородниот Син, Кој е во крилото на Отецот – Он Го покажа, онака како што е!
(Ев.Јован 1:18)

.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Da gi gledas ramnodusno zrtvite i istite da gi vikas teroristi treba da bides IDIOT ama od koja vrsta ti ke mi kazes,bidejki ocigledno od toj tip si.
Ljubovta e raznovrsna,sto bi rekol Rumi. Taa e kako bukvata ELIF vo Kur'anot a.sh. na sekade ja ima ama ne se gleda nikade.
Ljubovta prema brakjata po vera e edna., Ljubovta prema brakja po krv e druga,ljubovta kon tatkovinata e nesto treto,ljubovta prema zivotnite e sosema drugo,ljubov pre,a celoto covestvo i toa si e drugo i taa si se manifestira kon site na svoj nacin.
Samiot znaes i toa svesno deka nemas ljubov ednakva kon muslimanite kako sto ja imas kon drugite,no barem da imas ljubov kon muslimanite,na bilo kakov nacin namesto sto toa ne feka vo tebe.

Да загинеш викаш?
А што со тие што ќе ги убиеш?
А за да загинеш ќе прифатам дека треба да бидеш херој, треба вера да имаш(и тоа МНОГУ), треба да си човек и т.н.
А за да убиеш некого??
Јас ќе ти кажам што треба да бидеш.
ЃУБРЕ!!!
Ѓубре да зборува за љубов?!
И тоа остана да го видам уште на овој бел свет.

Kajgana Shop

На врв Bottom