Дали е Бог видлив или никој го нема видено?

• Креатор на темата Креатор на темата Soul-of-Space
  • Време на започнување Време на започнување
Човек не може да стане саглам верник ако претходно не бил саглам атеист.
Што е тоа “саглам атеист“? Што подразбираш под тоа? И каков тоа “саглам атеист“ ти си бил?

И какви се тие “не-саглам атеисти“

Eпа мило ми е што не си радикален и што си свесен дека страдаат невини луѓе, а инаку баш таквите радикални муслимани се поврзани со некои гнаси што го владеат светов, само незнам кога ке се освестат и ке го сватат тоа
Arno ama radikalite barajte gi na sekade naokolu ne samo vo Islamot i kaj Muslimanite... Barajtegi radikalistite i kaj Evreite i kaj Hristijanite i kaj Ateistite..... Ke vidite kako ke si najdeme site razbiranje. Ama ako poddrzuvate sekakva postapka Ateisticka bidejki ste Ateista,togas dzaba zboruvame. Ili poddrzuvate se' sto e Hristijansko bidejki ste hristijanin. Ne znaete li deka Protestantite da imaat pogolema vlast i vo ovaa drzava ke vi spalat crkvite bidejki se sto postoi vo niv od ikoni do krstovi se e nehristijanski ?
Ne mislite vie deka istite tie pravat namerno razdor megju religiski ili megjuverski ? Znaes li ti kolkavi problemi imaat Evreite od Radikalnite Cionisti ?

Ako edna malecka raska ti padne vo oko,ke imas maten pogled,Semiramida... ako sakas da gledas cisto i bistro,treba so prstot da se pipkas tamu kade sto si naj osetliva,vo okoto,za da go izvadis ona sto ti smeta. Krvavi solzi treba da ti protecat niz ocite dodeka beganjeto od samiot sebesi go isfrlis od sebe.

На оние што веруваат,ниеден доказ не им е потребен.
А на оние што не веруваат,ниеден доказ не им е доволен. :)

Така да,џабе ќе се расправате :)

.

Отелотворувањето на Мудроста БОЖЈА (Христос), Кој што е потполно автентичен Лик на невидливиот Совршен БОГ Творец (Отец), ни покажа каков навистина Тој е!

Другите пак, кои што себеси се нарекувале пророци, лажеле и дури крвопроливале во Името БОЖЈЕ, а истовремено се израмнувале со - или се издигале над - потполно автентичниот Лик БОЖЈИ (Исус), ... таквите нити некогаш вистински Го знаеле, нити пак (ако не се покајат и обрнат) некогаш ќе Го осознаат Единствениот Вистински и Совршениот БОГ!

Во тоа време, откако продолжи Исус, рече:
„Те прославувам, Оче, Господи на небото и на земјата,
оти си го сокрил тоа од мудрите и разумните, а си го открил на младенците.
Да, Оче, зашто таква беше волјата Твоја.
Сè ми е предадено од Мојот Отец и никој не Го познава Синот, освен Отецот;
ниту Отецот Го познава некој освен Синот, и кому што Синот ќе Го открие.

(Ев.Матеј 11:25+)

.

не знам точно кој стих е од библијата но сигурен сум дека беше вака ,,Неможеш да ме видиш мене и да останеш жив''. :) а и оние кои го виделе на сон Господ или Бог не му го виделе лицето..

Kako baraat dokaz za zivot posle smrtta a ne baraat to est i da baraat nema dokaz za ova sega postoenje ima evidentnost na koja ne i treba dokaz po ista logika zasto da nema zivot po smrtta ako evidencijata dokolku bide kako ovaa sega ke nema potreba od dokaz.

Kako baraat dokaz za zivot posle smrtta a ne baraat to est i da baraat nema dokaz za ova sega postoenje ima evidentnost na koja ne i treba dokaz po ista logika zasto da nema zivot po smrtta ako evidencijata dokolku bide kako ovaa sega ke nema potreba od dokaz.

Би ти ја препорачал книгата Животот по смртта од Јеромонах Серафим Роуз ,вистинските афтори на книгата се тројца доктори од Америка кој докторите повеќе се сведуваат на наука и докажуваат дека не постои смрт!

не знам точно кој стих е од библијата но сигурен сум дека беше вака ,,Неможеш да ме видиш мене и да останеш жив''. :) а и оние кои го виделе на сон Господ или Бог не му го виделе лицето..

„Бога никој никогаш не Го видел;…“
(Јован 1:18);
„А вие ни гласот Негов никогаш не сте го
чуле, ниту лицето Негово сте го виделе.“
(Јован 5:37);

Целата приказна паѓа во вода од оној момент кога христијаните велат дека Исус е бог,а со тоа се косат и со библиските стихови.
Каде е јасно нагласено дека Бог е невидлив на земјата,а Исус бил на земјата,и видлив е,бил од крв и месо,има потреби итн итн.
Кој малку ќе го вклучи разумот и биде реален ќе ја сфати вистината.

„Бога никој никогаш не Го видел;…“
(Јован 1:18);
„А вие ни гласот Негов никогаш не сте го
чуле, ниту лицето Негово сте го виделе.“
(Јован 5:37);

Дали можеш да одговориш:
Дали Исус додека беше на земјата и беше во слава како Бог ќе можеа да го распнат за да се исполни словото?

Целата приказна паѓа во вода од оној момент кога христијаните велат дека Исус е бог,а со тоа се косат и со библиските стихови.

Библиските стихови ги косат сите нерелигии и го отсликуваат олицетворието на Исус дека не е од овој свет т.е. дека Исус е испратен во Дух како Бог да постане човек и да го спаси народот!

Каде е јасно нагласено дека Бог е невидлив на земјата,а Исус бил на земјата,и видлив е,бил од крв и месо,има потреби итн итн.

така е Бог е невидлив на земјата како што и само малкумина го препознале дека тој е испратен да го спаси народот и да постане севишен.

хихихихи
А кој потреби ги имал Исус а ги нема Господ, А?

Кој малку ќе го вклучи разумот и биде реален ќе ја сфати вистината.

:)
Се сложувам со тебе но се гледа дека си далеку од тоа.
пред да кририкуваш нечија религија со незнаење погледниси го болдираното!
(y)

Дали можеш да одговориш:
Дали Исус додека беше на земјата и беше во слава како Бог ќе можеа да го распнат за да се исполни словото?
Не знам тоа со мики види,Исламот не заговара распнување на Исус.
Библиските стихови ги косат сите нерелигии и го отсликуваат олицетворието на Исус дека не е од овој свет т.е. дека Исус е испратен во Дух како Бог да постане човек и да го спаси народот!
:facepalm:
така е Бог е невидлив на земјата како што и само малкумина го препознале дека тој е испратен да го спаси народот и да постане севишен.
Малкумина....хех.. и еден да е,го препознале.
А библискиот стих е јасен и вели:БОГ НИКОЈ И НИКОГАШ НЕ ГО ВИДЕЛ...
А Исус е виден,дури им вели на своите ученици да го допрат и им објаснува дека тој е од крв и од месо.
А кој потреби ги имал Исус а ги нема Господ, А?
Па ете,Исус имал потреба од јадење,пиење,спиење итн итн
А Господ од тоа нема потреба.

Не знам тоа со мики види,Исламот не заговара распнување на Исус.

Исламот и Христијанството немаат никаква поврзаност!(од христијанско гледиште)

барем Се надевав на одговор! не на смајличе!

Никој жив!

Малкумина....хех.. и еден да е,го препознале.
А Исус е виден,дури им вели на своите ученици да го допрат и им објаснува дека тој е од крв и од месо.
А дали Бог не е создаден налик на човекот?
Дали човекот не е дел од месото на Бог?
Дали човекот не е создаден од коските на Бог?
Дали човекот не е создаден од Бог налик на Бог?
Дали човекот се стреми да го достигне Бог?

Па ете,Исус имал потреба од јадење,пиење,спиење итн итн
А Господ од тоа нема потреба.

А дали ми Бог нема или има?знаеме ли или не знаеме?
Ако човекот е создаден налик на човекот тогаш има или нема?
Ви не ни знаете кој е бог зошто никогаш во животот нема ни да го видите,
односно ќе го видите како месечина пред вас така?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom