IOS 7

• Креатор на темата Креатор на темата Aleksnadar87
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допаѓа IOS 7 ?

• Да

Гласови: 16 42,1%
  • Не

Гласови: 15 39,5%
  • очекував повеќе

Гласови: 7 18,4%

• Вкупно гласачи
    38
  • Гласањето е завршено на .
Не сум задоволен најискрено. Не отидов New setup, него само апдејт директен на петката, така да ги имам сите информации, податоци итн...има мали лагови на некои места, пример при скролање во пораки, календар итн...на iPhone 5. Ја нема веќе таа перфекција, а некогаш се влошува состојбата да мора да го рестартирам телефонот. Менито знае да залагува кога менуваш екрани...навистина го направиле според Android значи! :)

Денеска одвоив 1 час на ајфон 5-ка со iOS 7, не сум корисник на овај телефон и оперативен сепак некој работи кој ги заприметив...

Може некој да ми објасни што е финтава со анимацииве? Премногу се бавни и нервираат, првите 5 минутки е ок, си викаш супер анимација, но после тоа сваќаш дека само те успоруваат.

Наредно нешто што ме нервира е следно

dialer.jpg

Ова изгледа смешно.... не ми е јасно како можеле ваква глупост да направат, не се вклопува во оперативниов ама ич.

Иконите ..... Икона како икона на овај оперативен треба да е лична. Нема widgets, или live tiles. Овде иконата треба да е перфект за да ја личи на екранот. Земале ги направиле сите како за деца од 2 години. Неможам да прекинам да се смеам и секогаш ми текнува на сликава.

Credit-to-Mrvao.jpg

Очигледно дека секој корисник ќе се навикни на овај апдејт, но што заебале многу работи заебале. А, и заприментив search го нема од лево сега, туку се влече надолу, влечам од горе надолу за нотификации, влечам од горе надолу за search, туркам од долу нагоре за сетинзи....Глупост невидена... Дај некој нека им каже како е убаво склопено кај андроид тоа...

Денеска одвоив 1 час на ајфон 5-ка со iOS 7, не сум корисник на овај телефон и оперативен сепак некој работи кој ги заприметив...

Може некој да ми објасни што е финтава со анимацииве? Премногу се бавни и нервираат, првите 5 минутки е ок, си викаш супер анимација, но после тоа сваќаш дека само те успоруваат.

Наредно нешто што ме нервира е следно

dialer.jpg

Ова изгледа смешно.... не ми е јасно како можеле ваква глупост да направат, не се вклопува во оперативниов ама ич.

Иконите ..... Икона како икона на овај оперативен треба да е лична. Нема widgets, или live tiles. Овде иконата треба да е перфект за да ја личи на екранот. Земале ги направиле сите како за деца од 2 години. Неможам да прекинам да се смеам и секогаш ми текнува на сликава.

Credit-to-Mrvao.jpg

Очигледно дека секој корисник ќе се навикни на овај апдејт, но што заебале многу работи заебале. А, и заприментив search го нема од лево сега, туку се влече надолу, влечам од горе надолу за нотификации, влечам од горе надолу за search, туркам од долу нагоре за сетинзи....Глупост невидена... Дај некој нека им каже како е убаво склопено кај андроид тоа...
Е добро де на кој не му се допаѓа нека не го користи избор има огромен и нема потреба од хејтање

за анимациите ќе излезе џејлбрејк па со него и т.н. забрзувач, таков си користев на ајфонот ги трга сите анимации и интерфејсот лета

дизајнот на оперативниот мене ми е супер, баш е минималистички дизајн со шарени дреч бои
пак ќе кажам се е ствар на вкус

ги сменија некои од гестикулациите точно ... мислам дека требаше да се подмлади оперативниот и премногу долго беше досегашниот изглед присутен од 2г на времето па до сега, секако со одредени измени ама не темелни измени во интерфејсот како новиот дизајн на 7цата

Не го хејтам, само кажав некој работи кој мене ми сметаат и би можеле да бидат поинаку.

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
па незнам не сум сигурен ама телефонот ми е апдејтуван на 6.1.3 IOS 6

Кога го вклучуваш телефонот ти се појавува од х симот да стиснеш аццепт. Најгоре пред да стиснес аццепт стои верзијата пример xsim 419 тоа значи дека е верзија 419. Со верзија 419 и 420 сигурно работи јас користам хсим со 419. Поздрав

Епа кога го вклучувам не ми покажува ништо :S

Sent from my iPhone using Tapatalk

Можам ли да го вратам пак на стариот 6 и како? овој ми е некако мутав

Кога го вклучуваш телефонот ти се појавува од х симот да стиснеш аццепт. Најгоре пред да стиснес аццепт стои верзијата пример xsim 419 тоа значи дека е верзија 419. Со верзија 419 и 420 сигурно работи јас користам хсим со 419. Поздрав
Како да ја провериме верзијата на X-sim, знајш? И кај мене кога ќе го вклучам телефонот не дава ништо, а го работам со 6.1 без мака.

п.с. X-sim-от е апдејтирана е на последната верзија (шо работи со iOS 6) некаде околу нова година, пред тоа несакаше да работи.

Совет - Дали де се апдејтира ајфон 4 ? Или работи бавно?

Како што гледам по интернетов тестови, лагира со по 2-3 секунди на се. Сепак ќе го оставам некое време, ако случајно средат во наредни апдејти иако не ми се верува.

Како што гледам по интернетов тестови, лагира со по 2-3 секунди на се. Сепак ќе го оставам некое време, ако случајно средат во наредни апдејти иако не ми се верува.

нема да средат за 4 не верувам,ја го надоградив во 7 и после ми го врати еден другар пак назат,додека го носев во мобилариве да ми го вратат сите викаа не бива другаров го среди за 10 мин работа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom