Breaking Bad

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Немам блага идеја како ќе заврши серијата, и тоа е нешто што најмногу ми се допаѓа, непредвидливоста. Посебно последните неколку епизоди беа неверојатни. Имам изгледано толку многу серии, а толку малку последни сезони биле вака добри. Сакам Џеси да се спаси, некако многу го засакав неговиот лик, а не би сакала ни Валт да умре. А најмногу на свет сакам да има уште сезони.:unsure:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.729
Поени од реакции
34.296
Todd Solondz има гадно чувство дека Волт ќе го убие Џеси или обратно.

*во случај ако не прочитавте ;)

You don't have to be a bitch about it tho. ;)

Исчитав 50 страни од темава, се договоривме џими да ве држи на око, а јас се спремав да изгледам 6-7 епизоди маратонски, во духот на серијата, како и што почнав.
И морам да кажам, сум крајно разочаран од дискусијата, само слики се изналајкав. Некои глупости напишани дури беа за казнување.. кај што не сте чекале развиток на одреденеа ситуација, кај што не сте укапирале некоја симболика, посебно сте оцениле како исфорсираност Волт кога се јавува на Скајлер(берг :poѕ:) и збори за убиствата за да ја стави in clear, па сте хејтале одозгора. Настрана што очекував многу теории и настрана што единствен муабет за Тод беше гиф сликата како пука. Многу комплексен негативец и ми ствара гадење што симпатирам за него, on some almost-non-existing-emotional level. Don't ask.

Јас ги изгледав првите 8 за загревање и целата сезона е прилично турбо. Секој што спомне имало бавни сцени ја гледа серијава од оваа недела, mainly ради мода. Многу е брза и динамична во споредба со тоа каква што знаеше да биде, па (лично) не ми остава премногу време да впијам емоции/импресии од одредена ситуација пред да премине на друга. Секако, логично е со тоа да се губи и на тензија, но кај ББ не е тоа случајот. Благодарение на дечките одговорни за музиката. Многу ми се допадна сцената со смртта на Хенк, ама пак и цела епизода беше секс. Конечно 15ти Септември нема да го памтиме повеќе по Бранко. За друго нема да коментирам, Волтер е и никогаш нема да биде сменет лик со најневеројатна филмска трансформација, beautifully written и беспрекорно одглумент. За расплетувањето и финиширањето ќе оставиме за после финалето. Финалето на можеби број еден now-and-at-all-times број еден култна серија, за кое има leak-нато слики и спојлери и, можеби каснам, ама има многу идиоти, пример е ГОТ темата, но и јас сум крив со каснењето, ама better late than pregnant.. овај sorry, па со голем ризик на испад од пациент, темава иде под клуч се до завршување на емитирањето на финалето. Ќе се поштедиме од спојлери, банови, пцуења и најверојатно по некој изолиран случај на гонење и ловење и психо-физичко малтретирање на злосторникот кој ќе се осуди да пише спојлер.

Се читаме во 5 am на судниот ден, дечки.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Значи у последно време многу квалитетни постови пишувате на порталот. Не само за овој, туку сега најдов прилика да кажам (y)

Иначе дечки ве молам ако најдете некои споилери или било што поврзано со финалето, немојте. Нека биде заклучена темата пример X саати по прикажувањето или нешто слично.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Сите му кликаат лајкови на wot, се плашат од бан ;)

Зошто ја затворивте темата? Секако овде неможе да се пишуваат спојлери како ГоТ

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.729
Поени од реакции
34.296
За сите серии може спојлери, кажи која сакаш да ти ја спојлнам? :)
Асид нека ве пази, штом сте олку сигурни, башка тој ги знае спојлерите, ја се имам доста изгорено со други серии. До финалето, ја нисам одавде. :D
Да беше друга серија во ред.. али премногу ми е битна. A изненадување факторот е од големо влијание.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Чисто колку за известување, од синоќа финалето е ликнато и во САД може да се гледа, ама неможе да се симне и сподели бидејќи се гледа преку апликација која стримува од 256 бита заштитен сервер. Така да ќе си чекаме ние до Понеделник.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Серијава почнав да ја гледам пред месец и недела дена и денеска ја изгледав 15-та епизода. Да сакав немаше вака да ја истемпирам... :D

G

grande-juve

Гостин
Од древна земја сретнав патник жив
кој рече: - Нозе две од камен тежок
в пустината се вишат. Близу нив,
во песок тоне здробен лик, чиј жежок
и збрчкан насмев зборува без здив
за скулпторот кој страсти врежал в занес
во овој труп, кој некогаш без жал
со крв и срца човечки се хранел.
А долу, пишува на плоча една:
"Озимандија сум, над Кралевите - Крал,
со очај, моќнику, кон делата мои гледај!"
И ништо друго нема: само леко
крај овој кип што гние, песок бледа
се влече самотно кон бескрај некој.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Многу убава сторија од Time за тоа зошто Брејкинг Бед е толку квалитетна серија и зошто последната година доби толку на популарност.

13 hours to go :vozbud:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
From the brilliantly colorful time-lapse landscape shots to the show’s signature POV camera angles, Breaking Bad directors became pioneers in the medium.

Ко они да го измислиле ова. Многу серии ги користиле овие пред БрБад

Kajgana Shop

На врв Bottom