Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
It's Mr.Olympia 2013 Weekend

Where: Las Vegas
When: Thursday, Sept. 26 - Sunday, Sept. 29
Live Stream: Bodybuilding.com Official Website: MrOlympia.com
http://streaming.bodybuilding.com/2013-olympia-webcast/

Full 2013 Mr. Olympia Schedule

Thursday, September 26
12:00 p.m. PT: 212 Showdown Weigh-Ins and Mr. Olympia Press Conference
7:00 p.m. PT: Meet the Olympians

Friday, September 27
10:00 a.m. - 5:00 p.m. PT: Olympia Expo
10:00 a.m. PT: Olympia Arm Wars Super Series—Arm Wars 19: Vengeance
10:00 a.m. PT: Olympia Pro Powerlifting Championships
10:00 a.m. PT: MusclePharm presents Olympia's Rhino Crossfit Championships
10:00 a.m. PT: Men's Fitness Ultimate Athlete

10:00 a.m. PT: Olympia Boxing10:00 a.m. PT: BSN's Olympia Grappling Championships

10:00 a.m. PT: Olympia Kickboxing
10:00 a.m. PT: Olympia Tae Kwon Do
10:00 a.m. PT: Olympia Wrestling
10:00 a.m. PT: Olympia Karate
10:30 a.m. - 12:30 p.m. PT: MHP's Olympia America's Strongest Man Fan Experience
10:30 a.m. PT: IFBB Pro League Women's Judging—Fitness, Bikini, Figure, Women’s Physique and Ms. Olympia
1:00 p.m. PT: MHP's Olympia America's Strongest Man
1:00 p.m. PT: Olympia Sumo Open
1:00 p.m. PT: BPI's Flex Magazine Bikini Model Search—Judging
1:00 p.m. PT: Muscle & Fitness Model Search—Judging
7:00 p.m. PT: Fitness, Bikini and Ms. Olympia Finals and Mr. Olympia Judging

Saturday, September 28
10:00 a.m. - 5:00 p.m. PT: Olympia Expo
10:00 a.m. PT: Olympia Arm Wars Super Series—Arm Wars 19: Vengeance
10:00 a.m. PT: Olympia Pro Powerlifting Championships
10:00 a.m. PT: MusclePharm presents Olympia's Rhino Crossfit Championships
10:00 a.m. PT: Men's Fitness Ultimate Athlete
10:00 a.m. - 11:30 a.m. PT: MHP's Olympia America's Strongest Man Fan Experience
10:00 a.m. PT: BSN's Olympia Grappling Championships

10:00 a.m. PT: Olympia Kickboxing10:00 a.m. PT: Olympia Boxing

10:00 a.m. PT: Olympia Tae Kwon Do
10:00 a.m. PT: Olympia Wrestling
10:00 a.m. PT: Olympia Karate
10:30 a.m. PT: Men’s Physique Showdown—Judging; Women’s Physique Showdown (Posing and Confirmation Round); Men’s and Women’s Physique Awards; and 212 Showdown—Judging and Posing
11:00 a.m. PT: Olympia Sumo Open
12:00 p.m. PT: MHP's Olympia America's Strongest Man
1:00 p.m. PT: BPI's Flex Magazine Bikini Model Search—Finals
1:00 p.m. PT: Muscle & Fitness Model Search—Finals
3:00 p.m. PT: Ronnie Coleman Seminar
7:00 p.m. PT: Figure, 212 Showdown and Mr. Olympia Finals
11:00 p.m. PT: Olympia Victory Gala
12:00 a.m. PT: Official Olympia Afterparty

Sunday, September 29
11:00 a.m. PT: Olympia Superstar Seminar

Мислам дека и оваа година ќе ја одбрани титулата Фил Хит. Џеј Катлер се врати но ми изгледа многу помал од Фил, мој фаворит е Кај Грин па ќе видиме кој ќе ја освои титулата оваа година. Очекувам да биде многу интересна битката за прво место.

Ваљда ова е соодветната тема па тука ќе прашам :) .
Планирам да почнам со домашно вежбање. На располагање имам еден тег од 5 кила, вратило и вакви.
Планирам да ги правам следниве вежби:
1.Рака:
вежба 1 ( 3 Х 20 ) , вежба 2 ( 3 Х 20 ) и вежба 3 ( стискање на тие ,,стискалата" :pos: ) ( 3 Х 20 )

2. Гради

3. Стомачни

4. Грб ( претпоставувам вратилото можам да го употреба тука. Ама некој што знае повеќе нека даде совети :) )

5. Нозе ?

Кажете како да ги распоредам вежбите. Пример
понеделник вежби x ; y ; z
вторник вежби o ; p ; m
среда вежби x ; y ; z
итн.

фала однапред.

па ако имаш некоја ниска вредност на тестостерон, вежбаш долго време правилно, се храниш правилно, спиеш доволно и пак немаш резултати, фала богу дека вреди :D

Dali vredi da se zeme test?

Ова зависи од многу работи. Прво и осново ЦЕЛТА!!!!
Второ време на вежбање и искуство, возраст, здравствена состојба.
Друга работа зависи и каков тестостерон.
Темава не е за вакви работи и е забранета дискусија околу ова тука колку што се сеќавам така да од мене толку тука ;)
--- надополнето: 27 септември 2013 во 15:05 ---
http://www.muscleandstrength.com/tools/bench-press-calculator.html еве интересен калкулатор.

Ајде да ве прашам нешто, го гледам ова вратилово што е од Топ Шоп Door gym extreme, е сега кај мене над рамката на вратата имам стакло, да не му прави притисок ова кога ќе се кревам бидејќи вратилово се става над рамката, и да го скршам сталкото?

Ајде да ве прашам нешто, го гледам ова вратилово што е од Топ Шоп Door gym extreme, е сега кај мене над рамката на вратата имам стакло, да не му прави притисок ова кога ќе се кревам бидејќи вратилово се става над рамката, и да го скршам сталкото?

Најверојатно, мене ми се разрони малку ѕидот. Инаку некој да одговори на моето прашање ? :)

Најверојатно, мене ми се разрони малку ѕидот. Инаку некој да одговори на моето прашање ? :)

Пу бе што мразам вака, нит изгледаат убаво нит па можам вратило да ставам :(

Иначе за твоево прашање можам само да ти кажам дека 5kg за некоја недела (ако вежбаш редовно) ќе ти станат пердув, припреми се убаво земи уште неколку диска од 1.25 или 2.5kg ако имаш тег на којшто може да се додаваат тежини.
За грбот вратилото е одлично, (исто така одлично е и за бицепс и донекаде подлактица) нозе од почеток почни првите недели само со сопствена тежина чучњеви понатаму ќе ги правиш со теговите.
И гледај да имаш бар еден ден во неделата за одмор, бар 2 дена размак меѓу тренинг на исти мускулни групи, и не се напињај по 2 саати да вежбаш секој ден ако си почетник.
И запази на формата кога ги правиш вежбите.

Пред летото понеделник, среда и петок правев раце и стомачни, а вторник четврток и сабота таа со склековите и чучњеви. Добро ли е вака и во кој ден да го убацам вратилото ?
И какви вежби на вратило да правам. Со раширени/споени раце и со прсти накај или спроти мене ?

тој од 5 можам да го направам да биде максимум 6.2. Коа ќе ми стане лесен 6.2 ќе видам што ќе правам.

Пред летото понеделник, среда и петок правев раце и стомачни, а вторник четврток и сабота таа со склековите и чучњеви. Добро ли е вака и во кој ден да го убацам вратилото ?
И какви вежби на вратило да правам. Со раширени/споени раце и со прсти накај или спроти мене ?

тој од 5 можам да го направам да биде максимум 6.2. Коа ќе ми стане лесен 6.2 ќе видам што ќе правам.

За вратилото од тоа што имам читано по форумов со споени раце повеќе се удира средината/внатрешноста на грбот, а со раширени се удира на останатиот дел т.е. лептирите.
Инаку кога правиш раце, ги вежбаш и бицепсот и трицепсот или? Бидејќи ако го вежбаш и трицепсот го преоптоваруваш, чим правиш наредниот ден склекови.
Вратило би убацил денот кога ќе вежбаш бицепс/подлактица.
Пример пон. грб/бицепс, вторник склекови и вежби за трицепс со еднорачен тег, среда стомачни и чучњеви, го повторуваш ова вака уште еднаш и у недела одмараш.
Е сега тука е изоставено рамото, со склекови се вежба али само предно рамо, помалку удира на останатиот дел. Затоа ќе земеш уште еден тег за да можеш да правиш и вежби за рамо.

Нај јака олимпија ке биде....иако сум за Каи ама тешко ке биде како и да ке има што да се види :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom