Се каете ли што сте се иселиле од Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Strenght
  • Време на започнување Време на започнување
Тие две работи си одат паралелно. Колку си духовно посилен толку ќе имаш и поголема моќ над материјалните работи. Не гледам дека животните се понеработни од човекот. Токму на тоа се наметнува во умот на масата. Мисли само на храна, за да бидеш како животно сиромав, никогаш да не се издигнеш и да станеш свој човек.

„Барајте го Царството Небеско и се друго ќе ви се придаде“
Тоа е вистина.

Големо е царското небеско ама никако да фрли некој грош од таму. Другар со празен стомак нема духовност, дома ко ќе си влезиш ти кажат дека поминале арач да соберат инкасаторите паѓа духовноста. Немој да си и ти од оние кои седат дома, му иди азното од државна каса, а другите работат за нив и после може да го шириме и царството небесно и се.
Според мене религијата е измислена за контрола на народот, едноставно луѓето откако се настанати се навикнати да живеат во заедница и до крај ќе биде така. И дедо Стефан гледам го шири царството небесно и неговио сарај се поголем и поголем станува, а и кочиите нешто со многу коњи му се.

Големо е царското небеско ама никако да фрли некој грош од таму. Другар со празен стомак нема духовност, дома ко ќе си влезиш ти кажат дека поминале арач да соберат инкасаторите паѓа духовноста. Немој да си и ти од оние кои седат дома, му иди азното од државна каса, а другите работат за нив и после може да го шириме и царството небесно и се.
Според мене религијата е измислена за контрола на народот, едноставно луѓето откако се настанати се навикнати да живеат во заедница и до крај ќе биде така. И дедо Стефан гледам го шири царството небесно и неговио сарај се поголем и поголем станува, а и кочиите нешто со многу коњи му се.
1. Со напуштање на довереното огниште и
2. Со абортусите
Не очекувај грошеви од Господ.

Не си прошетал низ европа или по светов да видиш какви природни убавини има таму и срањево шо го пушиш ептен бедови ти праи, мењај не чини ти го суши мозокот.
А со господ од кога почна да си праиш муабет, ти го бараш или тој ти титка ?
Трчај пријателе трчај демир хисар не е далеку брзо се стига, побрзај само пошто преродбениците ко тебе ги пополнуваат креветите може да нема слободно легло ТРЧАЈ пријателе.
Туку друже кај беше 2001 те прашав некако не ти се отвара устичето ?

хахаххахаххахаххах
па ако се меки како шо ми кажувале,знаеш каква концентрација треба да се користе тоа нежно,медитација часеви и часеви требат,духовно да си прочистен недај боже да мааниш на тоа тастатурата......

Е сеа ме буне воа,патриотизмот го поврзуе со духовноста,дали тоа е некој нов правец шо се форсира,или каа подвид че му дојде.

Ова е нов правец, го фура Петре од Архиепископија, се нарекува: духовна преродба.

Не фрла грош кога не го бараме Царството Небеско.
2. Со абортусите

Абе сум го барал царството негово многу пати ама знајш шо имам добиено од таму....
Не е темата за животни приказни и за тоа низ што сме поминале ама тн „БОГ„ го немало никаде да помогне и секогаш се завршувало најлошо така да пиши чавка од то.
абортусите нека прај народо абортуси бе, поарно абортус откако да го роди и да го прати на питање после......
Туку заебете вие вака така, еве и бугарските ќе ги укинат че скапиме во нашево државиче после то за 6 бона плата.

Не си прошетал низ европа или по светов да видиш какви природни убавини има таму и срањево шо го пушиш ептен бедови ти праи, мењај не чини ти го суши мозокот.
А со господ од кога почна да си праиш муабет, ти го бараш или тој ти титка ?
Трчај пријателе трчај Демир Хисар не е далеку брзо се стига, само побрзај пошто преродбениците ко тебе ги пополнуваат креветите може да нема слободно легло ТРЧАЈ пријателе.
Туку друже кај беше 2001 те прашав некако не ти се отвара устичето ?
Се сложувам секаде е Божја убавина. Ама овде. Ене ја карпата од Вета Македонката. Се фрлила од таа карпа, не можела да издржи поради болката за силувањето од Турчинот. Ене го долот со врбите меѓу планини. Тука Бугарите ги начекале двајца тие ни две ни три бомбата и се разнесле. Онде во манастирот Кузман Јосифовски со другарите се дружеле, организирале средби. Абе јас нема да го изневерам Кузман. На врвот на ридон. Селаните му рекле, абе не сте вие комити, вие сте кокошкари. И тие сега ќе видите дали сме комити или кокошкари. Се качиле и чекале да дојдат турците. Му викаат бегајте, бегајте ќе испогините. Не бегаме, ние не сме кокошкари. Онде има еден цвет, обичен како и сите. Ама толку е убав. Изгледа паднала некоја молитва. Може и од баба ми затоа ми е толку убав баш тој цвет. Или можеби мојата молитва пред 10 години на истото место.

2. Со абортусите

Демек ако останеш во огништето и не правиш абортус ќе ти даде грош Царството Небеско? Море плукни си на раце бате, таквите ко вас само од „Царски небеси„ живеат.
За најголем број македонци долу се пеколни небесите.

Се сложувам секаде е Божја убавина. Ама овде. Ене ја карпата од Вета Македонката. Се фрлила од таа карпа, не можела да издржи поради болката за силувањето од Турчинот. Ене го долот со врбите меѓу планини. Тука Бугарите ги начекале двајца тие ни две ни три бомбата и се разнесле. Онде во манастирот Кузман Јосифовски со другарите се дружеле, организирале средби. Абе јас нема да го изневерам Кузман. На врвот на ридон. Селаните му рекле, абе не сте вие комити, вие сте кокошкари. И тие сега ќе видите дали сме комити или кокошкари. Се качиле и чекале да дојдат турците. Му викаат бегајте, бегајте ќе испогините. Не бегаме, ние не сме кокошкари. Онде има еден цвет, обичен како и сите. Ама толку е убав. Изгледа паднала некоја молитва. Може и од баба ми затоа ми е толку убав баш тој цвет. Или можеби мојата молитва пред 10 години на истото место.

Да да, ене ја и црквана кај што попон силуваше тинејџери, ене го го и марков манастир кај шо се пердашат моњахињите со попот, ене го и господин стефан кој што го служат малолетни “ внуки “ секој 6 месеци друга, ене го и свети јован бигорски каде што ти наплаќаат 30 евра за ноќевање. Ете ги потаму имотите во охридско, па малку потака ене ти го мерцедесот, па нема нема опааааааа вранишковски. Абе саде убавини и милина кај и да се свртиш по нашава ни мила ем драга држава демек најприродната на сФет, тука ти се и карневалите нели пагански беа сега и поповите почнаа погачи да им кршат демек ако не можеш против нив барем фати некоја пара баси му стопанката.
Понатака има една курва пред мтв која 10 години се ебе за 500 ( оскудација јеби га ) денари пошто и друг избор нема, само шо си ја заминал неа ја имаш онаа во маџари кај што го снимала попот како му го дрка, кондомот шо го фрлив 2006 уште си седи на истото место закачен на трнот......абе чудесии ЧУ ДЕ СИ И!
--- надополнето: 26 септември 2013 во 22:43 ---
2. Со абортусите
Не очекувам,како мал се молев за точак ама не ми даде ни за роденден ни за божиќ а ни за велигден . Арно ама на попот син му доби нов мотор возеше нов ТОМОС Апеенка па решив да му помогнам малку на господа му го украдов томосот на попчевото синче и го трампав за афтоматик и нешо паричка имав цело лето за бензин .
АМИННННННН ! АЛЕЛУЈА АЛЕЈУЈАААААААААААААА !! Нек се слави небесното царство !
Те прашав 2001 ва каде беше ?

Би прифатил да ме вика губитник sardaukar доколку јавно ги каже сите дела што ги има направено за доброто на Македонија и македонскиот народ. Не ме интересираат форумски постови, барам листа на сите дела што ги има направено и кое било нивното директно влијание врз благосостојбата на македонската заедница. Барем ако се фали, нека каже колкав маж е :)
Вчера в ум си ги листав оти вакви прашања често се прашуваат така што може. Само непристојно е. Може ако добијам дозвола од модераторите и администраторите на форумов. Тогаш во ред во темава што ионака ја претворивте во тема за мене болниот ем дрогиран без интелегенција вмровски партиски војник кој работи за Миленко и за Достоинство гонет од ДПМНЕ со кривична пријава, одземен пасош и забрана за движење како бунтаџија, а истовремено вработен во министерство кој пие нафта, гаден и прост како македонскиот народ ...
ќе зборуваме за делата на Сард како и маните кои гледам многумина ги интересираат.

Сардакаур,
Дефинитивно треба да застаниш негде Чаир, топана па а дознаеш дека некој македонец продал стан, одма да го застанеш и да му мавнеш заушка. Пратиш огласи како иде земљиште, њиве и станови у тие општини? Не ама длабоко се секираш за македонците што отишле странство.
А сега муабетот што го водиш е како да покрај Плитвичко езеро пробуваш да наполниш чаша вода од една капка вода во калта (покрај езерото) која мириса на трулеж и си велиш ова е она правото.
Ти што предлагаш? Парталите и кој каде се снајде!?

Вчера в ум си ги листав оти вакви прашања често се прашуваат така што може. Само непристојно е. Може ако добијам дозвола од модераторите и администраторите на форумов. Тогаш во ред во темава што ионака ја претворивте во тема за мене болниот ем дрогиран без интелегенција вмровски партиски војник кој работи за Миленко и за Достоинство гонет од ДПМНЕ со кривична пријава, одземен пасош и забрана за движење како бунтаџија, а истовремено вработен во министерство кој пие нафта, гаден и прост како македонскиот народ ...
ќе зборуваме за делата на Сард како и маните кои гледам многумина ги интересираат.
Немој да се оплакуваш себе си, тоа не е машка карактеристика.

Никој овде лошо не ти мисли, ниту ти рекол. Само или го згреши времето(годината) за проповеди или форумот. Иди на религија подфорум, таму сигурно ќе се пронајдеш. Плус има многу фрик муслимани, ќе држиш баланс. Најдобронамерен совет.

Немој да се оплакуваш себе си, тоа не е машка карактеристика.

Никој овде лошо не ти мисли, ниту ти рекол. Само или го згреши времето(годината) за проповеди или форумот. Иди на религија подфорум, таму сигурно ќе се пронајдеш. Плус има многу фрик муслимани, ќе држиш баланс. Најдобронамерен совет.

Чоеков е ПИ ЧИ ЦА ! Кај виде ти машко ? Волку бесмислено лупетање на празна слама е исклучиво женска особина, без навреда пошто тебе те сметам за мудоња пак без навреда чист комплимент :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom