Windows Phone 8 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Ми стигна телефонот, платив 2100 денари за ддв и 140 денари за лежарина. Зачуван е бомбона телефонот, како нов е. Нека се наполни па ќе ставиме слики и од него и од камерата. :)
--- надополнето: 13 септември 2013 во 13:22 ---
p.s

:vozbud::drk:

Него ајде малце за апдејти да зборуваме, бидејќи тоа најмноги ги интересира на сите.

Сите апдејтирани на GDR2 нареден апдејт за месец Ноември некаде би бил GDR3

• Orientation lock
  • Исклучување на апликации од мултитаскинг
  • Custom звуци за порака, емаил, т.н.т...
  • Driving mode, автоматски ќе ги реди повиците на сајлент, и ќе враќа на порака
  • Можност да се направи рестор на телефоот преку Wi-Fi....
  • Трета колона на tiles на десктопот

nokia-lumia-1520-press-render.jpg

Лумиа 1520 6 инчен телефон со 1980x1020 резолуција.
    Третата колона мислам дека ние нема да ја добиеме, само новите телефони со голем екран.
И уште некој такви ситни работи кој треба да го исполираат дополнително системот.

Но, правиот апдејт што сите го чекаме е 8.1 датум на излегување Фебруари месец.
  1. Cortana - Името од типката во Halo играта, е кодното име за voice assistant кој го работи Мајкрософт кој треба да му парира на Siri, и Google Now.
    Кога беа прашани мајкрософт зошто до сега немаат такво нешто, дадоа одговор дека додека не најдат нешто уникатно што ќе ги двои од другите нема да го издадат. Така да ако на некој воошто му фали такво нешто, да не се секира. Доаѓа.....
  2. Да се појавува % на местото од батеријата е големо побарување, доаѓа со 8.1 (а можеби и да биде опција во GDR 3 апдејтот)
  3. Нотификации - Конечно ќе имаме систем за нотификации како што треба.

WP81_Screens_Notif.png

Како што се гледа од сликава, може да се одговори на фејзбук порака без да се влегува на чет. Промена во листата на апликации како што гледате е ќе можете да ги сортирате по користеност. Што е ФЕНОМЕНАЛНО според мене. Барем мене ми е така подобро
--- надополнето: 12 септември 2013 во 18:22 ---

Ако ми дојде многу, ќе го продадам телефонот на ебај и од тука ќе земам на ново. Ќе видиме сепак што ќе се деси :)

Да, промениве се одлични, мада и каснат многу со нив, особено со сортирањето и со rotation lock (ова е скоро неопростива работа, 21 век, уште нема ротација на екран!). Али ја сум задоволен, и со малите промени на GDR 2, очекувам подобрување и со GDR 3, а со 8.1 и конечно зголемување на продажбата на WP телефони и популаризација на системот. Мене ми е супер, од ден на ден сум позадоволен. Једино уште едни beats слушалки да си земам и таман ќе биде :D

Да, промениве се одлични, мада и каснат многу со нив, особено со сортирањето и со rotation lock (ова е скоро неопростива работа, 21 век, уште нема ротација на екран!). Али ја сум задоволен, и со малите промени на GDR 2, очекувам подобрување и со GDR 3, а со 8.1 и конечно зголемување на продажбата на WP телефони и популаризација на системот. Мене ми е супер, од ден на ден сум позадоволен. Једино уште едни beats слушалки да си земам и таман ќе биде :D

8.1 ќе има многу промени премногу малце се знае за него. Се шушка дека работеле да има компатибилност со windows rt апликациите. Има време за него рано е, сепак ќе биде огромен апдејт. А и за сега овај GDR3 се знаат малце работи. Нема да им многу, но сепак некој потребни ситници и подобрувања би дошле и тоа како убаво :).

Баш ме интересира сега откако Нокиа е под мајкрософт, дали апликациите од Нокиа ќе станат достапни за сите...

Ух, рано е за тоа, Нокиа дури наредна година ќе стане дел од Мајкрософт. Идеално би било да бидат компатибилни апликациите со RT, со тоа ќе се унифицира се и самиот OS ќе биде далеку подобар. Конечно и во последно време сите почнаа да прават апликации за WP8 онака како што треба да изгледаат, порано беше полошо, плус се извадија скоро сите битни апликации така да не гледам зошто толку би заостанувал зад другите WP8. Треба да му се даде шанса, а мислам дека со 8.1 и ќе добие многу нови корисници.

Ми стигна телефонот, платив 2100 денари за ддв и 140 денари за лежарина. Зачуван е бомбона телефонот, како нов е. Нека се наполни па ќе ставиме слики и од него и од камерата. :)
--- надополнето: 13 септември 2013 во 13:22 ---
p.s

:vozbud::drk:

Уште :drk: на телфонот бе!? :) :) ајде заврши работа и ако не ти е тешко напиши едно кратко твое видување за телефонот. БТВ имаш ли ова полнење без физички приклучок, или тоа е + алатка што се купува за телефонот?

Сакам да прашам како може преку чатот на телефонот или преку фејсбук апл. да пратам слика или фајл некој ??? коа одам attach можам само локација да стиснам другите (Pictures, Video ....) се затемнети и не дозволува да ги одбереш

Сакам да прашам како може преку чатот на телефонот или преку фејсбук апл. да пратам слика или фајл некој ??? коа одам attach можам само локација да стиснам другите (Pictures, Video ....) се затемнети и не дозволува да ги одбереш

На новата фејзбук апликација имаш да праќаш слики... апдејтирај ќе ти се прикаже.

Angry_Birds_Star_Wars_II_Lead.jpg

Се деси и такво чудо. Angry Birds Star Wars излезе прво на windows phone. Ниту видено ниту чуено. :pos:

Сепак добро е да се види дека почнаа девелоперите да сваќаат дека сепак има доста корисници на wp.

Друг начин на брзо пуштање/шеровање на слики е преку галеријата. Кога гледаш видео/слика, стисни на трите точки долу па Share

На новата фејзбук апликација имаш да праќаш слики... апдејтирај ќе ти се прикаже.

Angry_Birds_Star_Wars_II_Lead.jpg

Се деси и такво чудо. Angry Birds Star Wars излезе прво на windows phone. Ниту видено ниту чуено. :pos:

Сепак добро е да се види дека почнаа девелоперите да сваќаат дека сепак има доста корисници на wp.

Добро зошто кај мене не се апдејтира фејсбуков? Или треба некоја друга верзија да слегнам, бета, фејсбук HD ?!

Добро зошто кај мене не се апдејтира фејсбуков? Или треба некоја друга верзија да слегнам, бета, фејсбук HD ?!

Јас сум на бета, мислев опцијата ја има и кај регуларната апликација.

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/facebook-beta/93da5d29-daf0-4783-9ed5-a87b33247ec6

Мораш да ја спуштиш вака, иначе со search на маркетот не ја дава.

Здраво
Го купив HTC WP 8S во средата и многу ми се допаѓа, но имам еден голем проблем со меморијата те other memory за 3 дена ми се наполни 1GB и незнам ни што е ни како да ја избришам таа меморија
пробав да го апдејтирам виндоусот (за прв пат) и ми излезе дека немам доволно слободна меморија те имам само 350 MB
плијз хелп :(

Здраво
Го купив HTC WP 8S во средата и многу ми се допаѓа, но имам еден голем проблем со меморијата те other memory за 3 дена ми се наполни 1GB и незнам ни што е ни како да ја избришам таа меморија
пробав да го апдејтирам виндоусот (за прв пат) и ми излезе дека немам доволно слободна меморија те имам само 350 MB
плијз хелп :(

Ти вика дека има апдејти така? Најлесен начин би било да му направиш factory reset на телефонот, и да го апдејтираш веднаш. За да имаш место за апдејтот.
Откако ќе се апдејтираш ќе ја инсталираш оваа апликација

Откако ќе ја инсталираш оваа апликација - ќе имаш опција во Settings - Phone Storage, да ги бришиш тие other/temporary files.

TempFiles_HTC.png

Одличен избор на телефон, се надевам дека ќе ти се допадне.

• Ми се допаѓа
Reactions: ma7
Ти вика дека има апдејти така? Најлесен начин би било да му направиш factory reset на телефонот, и да го апдејтираш веднаш. За да имаш место за апдејтот.

Откако ќе ја инсталираш оваа апликација - ќе имаш опција во Settings - Phone Storage, да ги бришиш тие other/temporary files.

TempFiles_HTC.png

Синоќа седев до 4 сабајле прочитав разни форуми и што ли се не.. :D
на крајот ги избришав апликациите од телефонот па и ми се ослободи малку место од тоа "others", но сепак зафаќаше добри 700mb... па после апдејтирав и решив да му дадам Phone Reset.
Утрово одново му ставив десетина апликации и сега имам 1gb слободна меморија, а others ми зафаќа 538mb
Е сеа се надевам дека тој програм ќе ми користи да ја одржувам меморијата :D
Фала :)))

TempFiles_HTC.png

Апликацијата си нема веза.. Со и да сакаш да избришеш всушност можеш да го направиш и без апликацијата... А тоа дека може да ги бришеш temporary files кај мене не дава нз дали кај вас дава...

Апликацијата си нема веза.. Со и да сакаш да избришеш всушност можеш да го направиш и без апликацијата... А тоа дека може да ги бришеш temporary files кај мене не дава нз дали кај вас дава...

Инсталирај ја апликацијата, за да ти се прикаже тоа. Затоа ти го нема ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom