Фудбалски вести

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Шпанците нека не се удараат у груди 4 стадиона, кога може Англија да не ги кандидира Олд Трафорд и Енфилд, нека ми се тргаат Местаља и Билбао од пред очи.

Новиот Сан Мамеш
9783433516_94bf0de6ce_b.jpg

9783111901_df0a062f98_b.jpg

9783127662_f932f503b1_b.jpg

9783141742_8f6f9fc11d_b.jpg

9783217791_cbf68212ed_b.jpg

9783391654_9e1d91760d_b.jpg

9783343205_a1edcdc99e_b.jpg

Credits do MkDon за сликиве.

Шпанците нека не се удараат у груди 4 стадиона, кога може Англија да не ги кандидира Олд Трафорд и Енфилд, нека ми се тргаат Местаља и Билбао од пред очи.

Плус не е Местаља, туку Новата Местаља :)

4932271521_583030d839_o.jpg

14381263zm3.jpg

infografias4.jpg

Aбе ако ама кога можат другите градови по 1-2 стадиони да кандидираат, зошто тогаш шпанците 4?

Јас знам барем за Валенсија дека сама го пријави новиот стадион за Европското, независно од останатите. Не дека Шпанската федерација одлучи да кандидира 4 стадиони. Можеби во Англија не се заинтересирани другите градови освен Лондон ;)

Јас знам барем за Валенсија дека сама го пријави новиот стадион за Европското, независно од останатите. Не дека Шпанската федерација одлучи да кандидира 4 стадиони. Можеби во Англија не се заинтересирани другите градови освен Лондон ;)

Нема што другите градови да сакаат или несакаат, фудбалската федерација одлучува.

Нема што другите градови да сакаат или несакаат, фудбалската федерација одлучува.
Не може федерацијата да одлучи за Олд Трафорд кога Олд Трафорд е во сопственост на Манчестер Јунајтед. Ако Манчестер Јунајтед како фирма сака да ти рента стадион, тоа е нејзино право. Еве за ОТ ќе ти кажам, го рентаат стадионот за плеј оф мечевите од рагби лигата и за плеј оф мечевите за влез во Чемпионшип дивизијата, по крајот на сезоната. Сакаа да го рентаат за ЛОИ, им беше платено од олимпискиот сојуз на UK. Истото е и за Енфилд, и за Стемфорд Бриџ итн итн. Може да одлучи федерацијата за стадионот на Сити на пример што е во сопственост на општината, или некои такви стадиони што не се клупска сопственост. Некои стадиони си се приватен посед.

Сега прочитав дека четирите градови биле заинтересирани да организираат и испратиле документација во шпанската фудбалска федерација, но само еден град би бил организатор на меч доколку ја одберат Шпанија. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom