- Член од
- 7 јануари 2012
- Мислења
- 816
- Поени од реакции
- 1.208
Od nokjeshnata prva twiit diskusija na ehf, na nekolku novinari, blogeri itn... kako voved vo sezonava
http://www.youtube.com/watch?v=4mEKIGQIKKM&feature=share
ako ve interesira samo diskusijata za nashite klubovi od 15/16-20 minuta. Ali traeshe celata 30 minuti, mozhe da ja poglednete i cela
Pa krjanoto prashanje e koi 4 kje odat na F4. Spored mene: Veszprem, Kiel, Kielce, Barcelona. Shampion: Barcelona.
Vie?
--- надополнето: 21 септември 2013 во 11:23 ---
Odlichna analiza. Samo shto mislam deka ova so kontrite vazheshe minatite godini. Ona shto momentlano me impresionira vo nivnitot tim...se "beskonechnite" mozhnosti da se igra na najvisoko nivo bilo kakva formacija i pri bilo kakva strategija. Lani (a toa vo principi sekogash e taka) dobra odbrana , dobar golman , mnogu kontri mnogu golovi. Klasika. Ona shto gi pravi da izgledaat "nepobedlivi" denes e shto duri i da go nemaat toa (a go imaat) imaat 5 top-napagjachi shto i poziciono mozhe da izvadat +40 pod pretpostavka deka i protivnicite im igraat brzo. Taka da kako i da ja vrtish so niv si u zaguba kako protivnik, poshto vo site opcii imaat top varijaniti (valjda najdobri u svet momentalno).
--- надополнето: 21 септември 2013 во 11:29 ---
Pa ako vishe mora da s eide nad 30 nadevam na 31 primeni , a 32 dadeni : ) : ). Shala na strana, realno, mislam deka ni treba vreme za dobro da se uigrame, da napravime balans pomegju dvete linii, ednata ni e super kvalitetna po mene, drugata ochekuvam da dade povekje vo ponatamoshniot del od sezonata.Se pod 5 razlika e znak deka sme na dobar pat... a greshki mislam deka kje ima mnogu...sepak treba vreme da se integrira tim...edinstveo shto ochekuvam e da se drzhime podolgo vreme i da si pominam super na utakmicata... : ).
Na kraj i ne mi se dopagja shto igrame prv mech so barcelona ali neka bide....
http://www.youtube.com/watch?v=4mEKIGQIKKM&feature=share
ako ve interesira samo diskusijata za nashite klubovi od 15/16-20 minuta. Ali traeshe celata 30 minuti, mozhe da ja poglednete i cela
Pa krjanoto prashanje e koi 4 kje odat na F4. Spored mene: Veszprem, Kiel, Kielce, Barcelona. Shampion: Barcelona.
Vie?
--- надополнето: 21 септември 2013 во 11:23 ---
Секоја година сите очекуваат од Барселона и тие играчи (вклучувајќи ги новите) шампионска титула.Тоа што другите мислат и очекуваат може да влијае само на психички нестабилни играчи а такви во Барселона нема! Дебакл неможе да се случи...доволно е Штербик или Шариќ само на гол да ги стават па 30% од топките што ќе ги одбранат да ги фрлат на крилата во контра за да ги победат 80% од тимовите во ЛШ. Барселона играше лани во финале без Карабатиќ и Лазаров а може комотно и без нив и оваа година. Рутенка во битни натпревари може цел тим сам да победи и да игра на сите можни позиции. Што е најбитно не им се базира нивната игра на позиционен напад тука на двајца од најдобрите голмани на денешницата и одличната одбрана. Барселона не постигнува по 40 гола на натпревар од позиција туку со контри и полуконтри. Дебакл би бил можен единствено ако до толку бидат баксуз па и двајцата голмани им се повредат.
--- надополнето: 21 септември 2013 во 02:10 ---
ПСЖ нема тим ни за четвртфинале...немаат голман, наликуваат на Атлетико Мадрид од минатата сезона, па види ги само подготвителните натпревари и последните во француското првенство![]()
Odlichna analiza. Samo shto mislam deka ova so kontrite vazheshe minatite godini. Ona shto momentlano me impresionira vo nivnitot tim...se "beskonechnite" mozhnosti da se igra na najvisoko nivo bilo kakva formacija i pri bilo kakva strategija. Lani (a toa vo principi sekogash e taka) dobra odbrana , dobar golman , mnogu kontri mnogu golovi. Klasika. Ona shto gi pravi da izgledaat "nepobedlivi" denes e shto duri i da go nemaat toa (a go imaat) imaat 5 top-napagjachi shto i poziciono mozhe da izvadat +40 pod pretpostavka deka i protivnicite im igraat brzo. Taka da kako i da ja vrtish so niv si u zaguba kako protivnik, poshto vo site opcii imaat top varijaniti (valjda najdobri u svet momentalno).
--- надополнето: 21 септември 2013 во 11:29 ---
Утре Вардар веројатно ќе прими над 30 гола, прашањето е колку над 30?Некој прогноза? Колку технички грешки во додавањата? Карачиќ? Колку одбрани на голманите?
![]()
Pa ako vishe mora da s eide nad 30 nadevam na 31 primeni , a 32 dadeni : ) : ). Shala na strana, realno, mislam deka ni treba vreme za dobro da se uigrame, da napravime balans pomegju dvete linii, ednata ni e super kvalitetna po mene, drugata ochekuvam da dade povekje vo ponatamoshniot del od sezonata.Se pod 5 razlika e znak deka sme na dobar pat... a greshki mislam deka kje ima mnogu...sepak treba vreme da se integrira tim...edinstveo shto ochekuvam e da se drzhime podolgo vreme i da si pominam super na utakmicata... : ).
Na kraj i ne mi se dopagja shto igrame prv mech so barcelona ali neka bide....
Некој прогноза? Колку технички грешки во додавањата? Карачиќ? Колку одбрани на голманите?
. Печен ми изгледа овај за Вардар од идната сезона