- Член од
- 29 јуни 2013
- Мислења
- 36
- Поени од реакции
- 18
Дечки кој е на Англиски јазик и книжевност, утре кои и од кога имаме часови? Нели рекоа само лекторски ќе имаме, во распоредот имаме само еден час лекторски во 1...?
Едната уплатница од 700 денари ти е за прирачник ќе ти го дадат со се индексот.Распоредот е лесна работа да се најде. Знае некој кој прирачник треба да го прочитаме? Гледам на тоа страната еден од 2010, еден од 2011 и еден документ што не го пишува како прирачник, ами нешто друго од 2013. И ај сега нека ме просветли некој?
Вчера на првиот час ни рекоа дека има електронска верзија на вебсајтот нивни. Чисто сумњам дека ќе го печат и дадат со индексот.Едната уплатница од 700 денари ти е за прирачник ќе ти го дадат со се индексот.
и на менеNekoj da dade kniga EFC Revised Edition ili kako i da e, i EFC Wordbook da fotokopiram?
Прееска една колешка ми спомна дека фотокопирала од некаде. Можно е да е од фотокопирница "Зоки" или "Либро" во трговскиот, Мавровка. Провери и во книжарата од факултетот, може и таму да има.Има некој копии од книгата CAE Result Student's book и CAE Result Workbook ? Или можеби знае каде може да се најдат копиите?![]()
FCE result e za sovremen angliski 1 i 2 a CAE pojma nemam. Ne sme imale takva kniga, da ne ucat na pit od nea mozda?А што разлика е меѓу CAE и FCE? Зашо едни од тие други од другите учат?
Да, на пит учиме од CAE - Certificate in Advanced English.FCE result e za sovremen angliski 1 i 2 a CAE pojma nemam. Ne sme imale takva kniga, da ne ucat na pit od nea mozda?
Прееска една колешка ми спомна дека фотокопирала од некаде. Можно е да е од фотокопирница "Зоки" или "Либро" во трговскиот, Мавровка. Провери и во книжарата од факултетот, може и таму да има.
Фала на информациите. Денес проверив во книжарата на факултетот ги имало. Ќе ги земам од понеделник.Во фотокопир Ива ги има сите потребни книги и работни веќе испечатно. Ја земав денес се комплет, т.е уште книжевност ми остана да земам. Се наоѓа во мавровка, долу во подрумскиот дел, се симнувате од кај влезот на кафиќите, и одма тука лево е.
Провери на блогот на италијанистика, го објавиле распоредотНекој да не знае распоред на часови за италијанси јазик и книжевност?