Љубов или „милионче“, што би одбрале вие?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Ако би требало да одберете меѓу милион евра и љубов што би одбрале?

• Вкупно гласачи
    251
Милионче , љубов скоро и да нема повеќе се е сведено на материјално и од корист , секоја чест на исклучоците кои што се бројат на прсти.

Јас ќе го земам милионот и ќе му го дадам на Латас за да се тргне од ТВ поради тоа што сум алергичен на појави како него, тоа е бот кој има огромен процент на суета рецимо 64% е вода остатокот е суета па бетер и од тилтенко и манијанко, поарно нека одам курбан и јас и љубов.

Како вели спок

The needs of the many outweigh the needs of the few, or the one.

е потоа човештвото и гоцевата раса ќе биде слободна и ќе има Љубов.

а нешто комбинација да се направи?
љубов со милион евра на пример? :)
можеби не знаете ама постојат и такви среќковци

Да се вика Буковски и е под 20 долари.

Ама мавал една дебела каде при мавањето гледал како се шират бранови покрај мнооогуте натрупани масни наслаги, воедно тогаш забележал и интерференција на брановите како конструктивна така и деструктивна. но не напишал али јас ја имав таа среќа да забележам што ми го одложи оргазмот па на крај и не е негативност вишок некое килце макар и 10, негативност е анорексија и последиците како неплодност и мислам полошо нешто за жена нема од тоа..нешто налик опаѓање на коса или импотенција па и рак на тестиси кај нас мажјаците т.е аритметичка средина од овие три.

а нешто комбинација да се направи?љубов со милион евра на пример? :)

Алоо Оскудација е- за 2 000 евра албанка.

Спушти нозете колку што ти е долг персискиот ќилим ако немаш што да јадеш важно е персиски а наскоро Иран ќе те тужи и ќе бара да му се смени името во Ирански.

Можеби ќе ми се смеете, ама појма неам што би правел со милионот... :cautious:

Па коа ќе ти го потроши спи4ка милиончето ќе си најде друг со милионче:) А ти можеш да се сликаш со ич пари и без цура и натепано 40 год :P

ako ima covek dva grama mozok nema da go spi4ka, a i ako ima malce povekje kje stanat dve tri milioncinja a mozda i vise (y)

На 40 години изгубив 3 личности од мојот живот, од една глупава болест наречена рак. Што дека се имаше пари за лекување у Германија, Холандија ваков или онаков третман. Дали купив со парите здравје? Не. Изгубив личности? Да.

И после ова јас да бидам среќен со пари? Грешка си :) Љубов и здравје многу, многу повеќе пред парите.

Значи како прво , жал ми е за личностите што си ги изгубил , но каква врска имаат парите со тоа? - Секојдневно умираат луѓе од истата болест , сиромашни до дно , и богати до врв , али никојпат нема да ја разберам таа споредба која ја прават сите луѓе , демек као не ми требаат пари само здравје. Као демек ако немаш пари ќе имаш здравје , или ако имаш пари ќе немаш здравје.

Денеска сигурно од рак е умрел некој што ни јас ти ни не го познаваме , сиромашен , од друга страна пред 2 години умре и Стив Џобс од истата болест , човек што тежи милијарди. Значи парите секојпат се добредојдени друже , а тоа што ни го дал господ наречено живот ќе трае додека одредил тој , ниту пари ниту љубов можат да го продолжат или да ја одложат смртта.

Јас секојпат ќе се стремам за повеќе и повеќе , ако дојде ден и милиони да имам ќе се стремам и кон милијарди да ги направам , планирам да оформам и семејство , да имам и деца , но тоа се само планови. Ако сака господ да ги остварам ќе биде , ако не така ми било пишано.

Интересна тема иако не е некоја нова дискусија т.е она старото „парите или љубовта“.

1.Барем според мене 1 милион евра се малку за компарација.

2.Ниту сум поседувал 1 милион евра во било кој момент од мојот живот ниту сум бил заљубен вистински така да се што ќе кажам е излишно со оглед на тоа дека немам доволно информации за да оформам личен став.

3.Од првава страна како што претпоставував започна војна помеѓу „материјалистите“ од една страна, „романтичарите“ од друга страна и сите останати измеѓу нив.
Неколку факти : НИШТО НЕ Е ВЕЧНО, ниту парите колку и да ги имаш ако немаш во мозокот се вечни, ниту пак љубовта колку и да е голема е вечна доколку немаш во срцето.
Оттука идеме на следниот факт: Се тече се се менува.

4.Ако моеже пробајте малку да зборувате со резерва, зошто?
Единствено компетентни да зборуваат на оваа тема се само оние кои ги исполнуваат овие два услова:
1.Поседуваат 1 милион евра или повеќе
2.Нашле вистинска љубов

Оние кои се милионери во светот се ретки, а во Македонија уште поретки(и моја претпоставка е дека не поминуваат премногу време на форумов). Понатаму оние кои што нашле вистинска љубов најверојатно се уште поретки од горенаведениве(иако можеби тоа е романтичарот во мене кој зборува).
И уште да дополнам за да стане појасно оние кои поседуваат милион евра, нашле вистинска љубов и живеат во Македонија...
Абе имаме такви кај нас?:нинџ:

П.С За крај би додал дека барем според мене и моето искуство најдобро е секогаш да се бара златната средина т.е во овој случај барем доволно пари за достоен живот, една женичка да ги троши и седум осум дечиња пропратно :D

Не ви е јасно малце прашањето , значи зошто да бирам љубов кога јас со парите сигурно ке имам шанси за поголема љубов , бидејки нормално со парите ке имам право да бирам и да ја имам речиси која сакам :) .
Денеска парите го вртат светот , тоа е многу јасно , и не значи дека сте паметни ако сте одбрале љубов наместо пари , од љубов не се живее , туку со пари се живее :)
Ретко кој би одбил пари во денешно време , поготово милион бидејки скоро и цел живот ви е обезбеден , ке гледам да си најдам нормална девојка , а со парите потоа заедно ке уживаме во брак , а секако и романтични патувања во кој нема да мислам колку имам за трошење :)

Честито сега дознавме кои се идните милионерки форумџики (y)

"Немаат пари" дупето да си го избришат а малку им бил милионот.:pos:
Ромеовци

your_daily_life_in_gifs_08.gif

Па кје кажам, кај работите вие ебаго па малце,ви е милионче.
Кје сте заработеле со партнерот, абе остај.
Ај некој попаметен нека земи да прави математика колку пари треба да заработуваш годишно, па да напраиш милионче (евра).

Sent from my U8180 using Tapatalk 2

И без милион евра се живее. Пари ко пари, како идат така и одат. Побогат ќе бидеш ако добиеш нешто што не се купува со пари. Е тогаш ќе имаш и за што да живееш:)

Некои работи не се купуваат, за се` друго постои МастерКард. :D
Анкетава е аналогна на тоа дали би одбрал виљушка или би сиги врзал врвките.
Толку се неспоредливи двете опции.

Значи како прво , жал ми е за личностите што си ги изгубил , но каква врска имаат парите со тоа? - Секојдневно умираат луѓе од истата болест , сиромашни до дно , и богати до врв , али никојпат нема да ја разберам таа споредба која ја прават сите луѓе , демек као не ми требаат пари само здравје. Као демек ако немаш пари ќе имаш здравје , или ако имаш пари ќе немаш здравје.

Денеска сигурно од рак е умрел некој што ни јас ти ни не го познаваме , сиромашен , од друга страна пред 2 години умре и Стив Џобс од истата болест , човек што тежи милијарди. Значи парите секојпат се добредојдени друже , а тоа што ни го дал господ наречено живот ќе трае додека одредил тој , ниту пари ниту љубов можат да го продолжат или да ја одложат смртта.

Јас секојпат ќе се стремам за повеќе и повеќе , ако дојде ден и милиони да имам ќе се стремам и кон милијарди да ги направам , планирам да оформам и семејство , да имам и деца , но тоа се само планови. Ако сака господ да ги остварам ќе биде , ако не така ми било пишано.
Ај на кратко би ти одговорил за да не одговарам на секој поединечно. Џабе се парите кога со пари здравје не се купува. Џабе ти се парите кога со пари љубов не се купува. Без здравје џабе ти се сите пари. Без љубов џабе ти е се коа немаш со кој да споделиш.

Капиши ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom