Прашање за Христијанството III

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
'Не' туку Светиот Дух е налик Божјата сила,негов извршител,негов исход!
Светиот Дух го добиваат верниците оние кој го заслужуваат(ги исполнуваат заповедите) и кој им носи различни благодети каректиристични на совршениот Бог.
--- надополнето: 16 септември 2013 во 01:10 ---

Omer

Во Лк 16:21 можеш да видиш како Господ Исус на светот се објавува како Месија.

Во говорот тој вели Духот на Господа е врз мене.Не вели Благодата на Духот, кој е само на верните луѓе,односно говори дека Духот е рамен на него заедно со Отецот.

Во Евангелијата има многу сведоштва како и на реката Јордан, што самиот Свет Дух во вид на гулаб се прикажал како ревнител на Исуса.

Што ако тука Исус (Иса А.С.) говори за фактот дека сите ние ја имаме душата која ни е дар од Бога??

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Никој не спори дека секој човек има душа добиена од Бога, но во прашање е третата испостас од Троичноста Божја, а тоа Е Светиот Дух, не човековата душа.

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
Никој не спори дека секој човек има душа добиена од Бога, но во прашање е третата испостас од Троичноста Божја, а тоа Е Светиот Дух, не човековата душа.

А од каде ќе знаеме дека Исус мислел на третиот испостас а не човечката душа како дар од единствениот Бог без испостаси туку чистиот моно Бог?

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Што ако тука Исус (Иса А.С.) говори за фактот дека сите ние ја имаме душата која ни е дар од Бога??

За тој ваш Иса А.С, во Христијанството таков лик не постои.
Кај Исламот што сака нека говори тој лик е Ислузија на Исламот и не е својствен со Рисијанскиот.

А од каде ќе знаеме дека Исус мислел на третиот испостас а не човечката душа како дар од единствениот Бог без испостаси туку чистиот моно Бог?

Светите Евангелија говорат за Светиот Дух.

Душата е постоењето, и животот а телото е тоа што е прав и земја која ќе изгние и ќе се врати во својата првобитна состојба "Земја".

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
За тој ваш Иса А.С, во Христијанството таков лик не постои.
Кај Исламот што сака нека говори тој лик е Ислузија на Исламот и не е својствен со Рисијанскиот.

Светите Евангелија говорат за Светиот Дух.

Душата е постоењето, и животот а телото е тоа што е прав и земја која ќе изгние и ќе се врати во својата првобитна состојба "Земја".

Не постои синот на Марија, кој е роден без татко и е уникат, после Адам е единствениот човек роден без татко??

Но светите евангелија не можат да бидат пред самиот Исус и она што му е објавено на Исус од Бога!!

Нели е тоа дар од бога? нели Душата е Божјо вдаховение во Човекот?

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Не постои синот на Марија, кој е роден без татко и е уникат, после Адам е единствениот човек роден без татко??
Исламските ставови се сосема спротивни на рисијанските!!!
Ако го нарекувате Иса што најверојатно си мислите на рисијанскиот Исус,

тоа значи Месија,спасител.Слово.

Тогаш зошто повеќе го почитувате мухамед и прифаќате кога Спасителот е поголем од еден пророк.

Во Христијанството постои како Синот Божји,Месијата,Господ.

Но светите евангелија не можат да бидат пред самиот Исус и она што му е објавено на Исус од Бога!!
Библијата односно книгите пред Христос го промислија и објавија Господ Исус, за него беа и создадени да го спремат патот,објават и родат Спасителот.

Нели е тоа дар од бога? нели Душата е Божјо вдаховение во Човекот?
Никој не го негира ова не знам каде е недоразбирањето.

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
Исламските ставови се сосема спротивни на рисијанските!!!
Ако го нарекувате Иса што најверојатно си мислите на рисијанскиот Исус,

тоа значи Месија,спасител.Слово.

Тогаш зошто повеќе го почитувате мухамед и прифаќате кога Спасителот е поголем од еден пророк.

Во Христијанството постои како Синот Божји,Месијата,Господ.

Библијата односно книгите пред Христос го промислија и објавија Господ Исус, за него беа и создадени да го спремат патот,објават и родат Спасителот.

Никој не го негира ова не знам каде е недоразбирањето.

без разлика, Исламот и Христијанството се косат во врска со тоа кој бил Исус, ги знаеме веќе вашите полубоженствени етикети за Иса.А.С. тука темата е прашања за Христијанството, па да продолживе.

Што ако тој дух е оној за кој Исус кажува, а не Светиот дух кој вие го сметате за третиот Бог како дел од едниот бог?

Значи, како ти со докази, цитати или неанам што ќе ми докажиш дека Светиот дух е третиот дел од Бог??

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
без разлика, Исламот и Христијанството се косат во врска со тоа кој бил Исус, ги знаеме веќе вашите полубоженствени етикети за Иса.А.С. тука темата е прашања за Христијанството, па да продолживе.
Ние знаеме дека вие ништо не знаете!
и живеете во страшна прелест.

Што ако тој дух е оној за кој Исус кажува, а не Светиот дух кој вие го сметате за третиот Бог како дел од едниот бог?

A што ако не`е!

Значи, како ти со докази, цитати или неанам што ќе ми докажиш дека Светиот дух е третиот дел од Бог??
Значи не знам како да ти докажам.Мислам дека прво треба да го извадиш цвиќерот рејбан ислам без да ти летне со нив главата.

Хм,
Како и ти што ми докажа дека Мухамед е пророк и Исламот е религија.:sneaky:

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
Ние знаеме дека вие ништо не знаете!
и живеете во страшна прелест.

A што ако не`е!

Значи не знам како да ти докажам.Мислам дека прво треба да го извадиш цвиќерот рејбан ислам без да ти летне со нив главата.

Хм,
Како и ти што ми докажа дека Мухамед е пророк и Исламот е религија.:sneaky:

Јас ти докажав со Цитати од Куран, и ти докажи ми со цитати од Библија па ќе бидам Задоволен.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Јас ти докажав со Цитати од Куран, и ти докажи ми со цитати од Библија па ќе бидам Задоволен.

А зошто мислиш дека Рисијаните не разбираат и евангелијата не сведочат за самото тоа.

Како што ти напоменав погоре почнувајки од Мојсевиот па се до Откровението сведочат за Светиот Дух.

И ова го дискутиравме еднаш зошто повторно се навраќаш:
Наврати се неколку страни има повеќе...

Одете и научете ги сите народи, крштевајќи ги во името од Отецот и Синот и Светиот Дух...„
Мт 28:19

И сите четири евангелија...

Јас ти докажав со Цитати од Куран,
Еве колку е валиден твојот Куран;

Mk 13:22-23

Za{to, }e se pojavat la`ni hristosi
i la`ni proroci, i }e poka`at
znaci i ~uda, za da gi prela`at, ako e
mo`no, i izbranite.
No vie - ~uvajte se! Ete, sе odnapred
vi ka`av!

Ете ти го твоето проширување на Исламот со Исламскиот Иса и Мехди...

Mk 13:7-9

A koga }e ~uete za vojni i glasovi za
vojni, ne pla{ete se; za{to seto toa
treba da se slu~i; no toa u{te ne e krajot.
]e se digne narod protiv narod, i
carstvo protiv carstvo; a na nekoi mesta
}e ima i zemjotresi i glad. Toa e po-
~etokot na bolkite.
No vie ~uvajte se, za{to }e ve predadat
na sudovi; a po sinagogite(Црквите) }e ve bijat,
i pred upravnici i pred carevi }e
bidete izveduvani zaradi Mene, za svedo{

tvo pred niv.

На крај Христос се изјаснува:

Otkr 22:13

Jas sum Alfa i Omega, Prviot i

Posledniot, Po~etokot i Krajot!

Првиот Месија и Последнит,Беспочетниот Бог и Бескрајниот...

И сега ќе речеш како кога апостолите биле грешници го избришале Џибрилот и си направиле свој така?

А како апостолите покажале безброј чуда?

Како апостолите успеале да го предвидат ова денешново прогонство на Христијаните?

И не знам дали воопшто овие текстови се однесуваат стрикно за Исламот зошто Исламот е Илузија создадена на Мухамед и Абу калиф кој најверојатно го препишал куранот од библијата и нормално си го насочил како што му одговара.

Ако некогаш се решиш да станеш Христијанин топло ти го препорачувам да го прочиташ само Јовановото Евангелие.

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
А зошто мислиш дека Рисијаните не разбираат и евангелијата не сведочат за самото тоа.

Како што ти напоменав погоре почнувајки од Мојсевиот па се до Откровението сведочат за Светиот Дух.

И ова го дискутиравме еднаш зошто повторно се навраќаш:
Наврати се неколку страни има повеќе...

Одете и научете ги сите народи, крштевајќи ги во името од Отецот и Синот и Светиот Дух...„
Мт 28:19

И сите четири евангелија...

Еве колку е валиден твојот Куран;

Mk 13:22-23

Za{to, }e se pojavat la`ni hristosi
i la`ni proroci, i }e poka`at
znaci i ~uda, za da gi prela`at, ako e
mo`no, i izbranite.
No vie - ~uvajte se! Ete, sе odnapred
vi ka`av!

Ете ти го твоето проширување на Исламот со Исламскиот Иса и Мехди...

Mk 13:7-9

A koga }e ~uete za vojni i glasovi za
vojni, ne pla{ete se; za{to seto toa
treba da se slu~i; no toa u{te ne e krajot.
]e se digne narod protiv narod, i
carstvo protiv carstvo; a na nekoi mesta
}e ima i zemjotresi i glad. Toa e po-
~etokot na bolkite.
No vie ~uvajte se, za{to }e ve predadat
na sudovi; a po sinagogite(Црквите) }e ve bijat,
i pred upravnici i pred carevi }e
bidete izveduvani zaradi Mene, za svedo{

tvo pred niv.

На крај Христос се изјаснува:

Otkr 22:13

Jas sum Alfa i Omega, Prviot i

Posledniot, Po~etokot i Krajot!

Првиот Месија и Последнит,Беспочетниот Бог и Бескрајниот...

И сега ќе речеш како кога апостолите биле грешници го избришале Џибрилот и си направиле свој така?

А како апостолите покажале безброј чуда?

Како апостолите успеале да го предвидат ова денешново прогонство на Христијаните?

И не знам дали воопшто овие текстови се однесуваат стрикно за Исламот зошто Исламот е Илузија создадена на Мухамед и Абу калиф кој најверојатно го препишал куранот од библијата и нормално си го насочил како што му одговара.

Ако некогаш се решиш да станеш Христијанин топло ти го препорачувам да го прочиташ само Јовановото Евангелие.

Јас сум прочитал се, и она за Давора и она за Соломона, и се.

Кое е прогонството на Христијаните денес?? може да објасниш??

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Јас сум прочитал се, и она за Давора и она за Соломона, и се.

Кое е прогонството на Христијаните денес?? може да објасниш??

Мислам на Исламскиот Џихад во Светот и поточно на Истокот Египет,Сирија,С.А.итн...

Ме радува што си го прочитал но бадијала ништо не си разбрал.
Ако си разбрал ќе знаеш дека нема место за Куран.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Многу едноставно, за оние кои се со разум обдарени :)
бтв. Халид Јасин е бивш христијанин.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Многу едноставно, за оние кои се со разум обдарени :)
бтв. Халид Јасин е бивш христијанин.

Во Христијанството не е битно нити телото ниту разумот,туку духовното Богаство и благотата на светиот дух што е единствената разумна.
Не е за чудо секој ден паѓаат многу Христијани на искушенијата на Сатаната кој ги одалечува од тесниот пат и малата врата.

Kajgana Shop

На врв Bottom