Македонска берза

Член од
11 април 2013
Мислења
65
Поени од реакции
39
Дирекцијата за управување и информрирање на Комерцијална банка.
--- надополнето: 12 септември 2013 во 17:42 ---
Погоре пишаното е демант на веста дека словенците продаваат 80.000 акции од Комерцијална Банка.

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
ТПЛФ пропаѓа или мене така ми се чини
Za TPLF na ovie ceni vekje moze da se pravi muabet iako e pak mnogu rizicen oblog. Imase eden tip dosta se razbirase od ova ama site znaeme kakvi se moderatorite ovde...nema veze i onaka e odamna tapa forumov.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Што се случува со Фершпед, гледам акцијата расте а нема продажни налози?

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Еве го пак Христијанче на Алфа, сега умерен оптимист: .... Се додека не дојдат странски инвеститори на берзата не се очекуваат поголеми померувања.... (значи никогаш!) Можеби ни тогаш!?
Инаку ако добро разбрав од 2008 досега пад на вредноста 50%!

Член од
11 мај 2012
Мислења
12
Поени од реакции
0
Zdravo decki. Me interesi shto mislenje imate za KMB. Dali e vreme da se kupuvaat ili ne? Cenata e mnogu padnata? Dali na krajot kje zavrsat so pozitiven finansiski rezulatat. Ve molam za mislenje? Dr Zmigo?

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Zdravo decki. Me interesi shto mislenje imate za KMB. Dali e vreme da se kupuvaat ili ne? Cenata e mnogu padnata? Dali na krajot kje zavrsat so pozitiven finansiski rezulatat. Ve molam za mislenje? Dr Zmigo?
Аххх.... да знаеш колку би сакал и јас да знам!? Верувам и повеќето овде на потфорумот.

Член од
11 мај 2012
Мислења
12
Поени од реакции
0
Аххх.... да знаеш колку би сакал и јас да знам!? Верувам и повеќето овде на потфорумот.

Имаш право. јас сум моментално нов и затоа сакам да знам. Ги следам финансиските извештаи, па доколку завршат со добивка годинава би требало да се крени акцијата. Можеби сега е интересна и за играње на Топлификација. :)

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Дали некој доби дивиденда од Топлификација или има информација кога ке биде исплатена?

Што се однесува до Комерцијална банка може само да претпоставиме дека некој продава масовно акции веке половина година. Без разлика колку и да е добра или лоша банката ако некој се решил да продолжи да продава толкава количина цената само доле ке оди. Јас искрено на менаџментот не му верувам дека немало толкав акционер со толку акции,тогаш некој мора да продавал.

Член од
11 април 2013
Мислења
65
Поени од реакции
39
Дали некој доби дивиденда од Топлификација или има информација кога ке биде исплатена?

Што се однесува до Комерцијална банка може само да претпоставиме дека некој продава масовно акции веке половина година. Без разлика колку и да е добра или лоша банката ако некој се решил да продолжи да продава толкава количина цената само доле ке оди. Јас искрено на менаџментот не му верувам дека немало толкав акционер со толку акции,тогаш некој мора да продавал.

Краен рок на Топлификација е 30 ти септември таа да имаат време.

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Пораст на БДП за 3,9 проценти

Бруто домашниот производ во вториот квартал од годинава бележи раст од 3,9 проценти, објави Државниот завод за статистика.
Според објавените податоци во второто тримесечје од 2013 е забележан пораст во повеќето сектори. Најголем пораст е забележан во секторите Градежништото 33,2 проценти, Сообраќај, складирање и врски од 7,5 и Рударство и вадење на камен, Преработувачка индустрија и Снабдување со електрична енергија, гас и вода од 4,1 отсто.
Финалната потрошувачка на домаќинствата вклучувајќи ги непрофитните институции кои им служат на домаќинствата, во однос на истиот период од 2012 година, номинално расте за 3,5 отсто, а нејзиното учество во струкурата на бруто-домашниот производ изнесува 75,9 отсто.
За истиот период, извозот на стоки и на услуги номинално порасна за 1,1 отсто, а увозот на стоки и на услуги забележа зголемување во номинален износ од 1,3 отсто.

Толку беше од крајот на светот и рецесијата а богами и депресија Branchez уште да се покрене „малку“ берзата и се ќе биде во ред :LOL:.

Член од
11 април 2013
Мислења
65
Поени од реакции
39
Толку беше од крајот на светот и рецесијата а богами и депресија Branchez уште да се покрене „малку“ берзата и се ќе биде во ред :LOL:.[/quote]

Дај боже, но кај нас тешко тоа можеби во некоја по добра, далечна иднина ;)

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Знае некоја дали ТПЛФ изврши исплата на дивидендата?

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Толку беше од крајот на светот и рецесијата а богами и депресија Branchez уште да се покрене „малку“ берзата и се ќе биде во ред :LOL:.

Џабе растот Стефус, тие пари нема да завршат на берза, ќе одат за пензионерите и администрацијата

Од март поголеми пензии и социјална помош

За 5% се зголемуваат пензиите и социјалната помош од март, но и платите на државните службеници од октомври 2014-та година.

По дефиниција сум оптимист ама оваа вест во мене ја уби и последната трошка надеж за подобри времиња на МСЕ...

Kajgana Shop

На врв Bottom