Nexus 4 & Nexus 10

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Перфектен телефон !!
Толку од мене имам да кажам.Го имам два месеца и можам слободно да кажам дека не би го сменил за ниту еден друг,па и колку сака да биде појак од Нексусот.
Кога го држиш у рака исто како да држиш парченце стакло,а гајле си немаш ако ти падне,пошо и не се крши лесно.
Ми падна еднаш на плочки мене и во истиот момент срце ми застана,па саат време ми беше страв да го чепнам и да видам кај е воопшто скршен.
Уште еднаш ќе пишам,П-Е-Р-Ф-Е-К-Ц-И-Ј-А,никој нема да погреши ако го земе.
Камерата му е исто така екстра,но сеуште го немам ставено новиот андроид.
Во ред тоа но,кај нас 500 евра е :pos: јас се мислев за Нексус 4 или Самсунг с4 е сега кога е 200 долари во америките зошто јас тука во македонија за истиот телефон да дадам 500 ? Затоа се одлучив за с4.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Blazing Guns, дали Nexus-от земен од Google Play има интернационална гаранција?
Појма немам да бидам искрен. Засега никаков проблем не сум имал и се надевам така ќе остане.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Дајте бре бизнисмени со мобилни што го снабдувате целиот форум донесете една пратка четворки. И по 11-12 па и 13 000 давајте ги во секој случај ќе биде поисплатливо :)

Немам од кого да го набавам, се во грешка земји ми се роднините, а колку само би го земал ....

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Во ред тоа но,кај нас 500 евра е :pos: јас се мислев за Нексус 4 или Самсунг с4 е сега кога е 200 долари во америките зошто јас тука во македонија за истиот телефон да дадам 500 ? Затоа се одлучив за с4.

И тоа што викаш,тука на СЕ цените се ненормални,па така јас мојот го порачав од Австралија за се вкупно 300 евра.Значи,телефонот,патни трошкови,шипинзи и се што иде со тоа ме фати рамно 300 евра или 20 илјади денари,додека кај нас телефонот е само околу 25 илјади :свиркам:

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.

T81

The Chosen One
Член од
15 ноември 2009
Мислења
229
Поени од реакции
6
И тоа што викаш,тука на СЕ цените се ненормални,па така јас мојот го порачав од Австралија за се вкупно 300 евра.Значи,телефонот,патни трошкови,шипинзи и се што иде со тоа ме фати рамно 300 евра или 20 илјади денари,додека кај нас телефонот е само околу 25 илјади :свиркам:
во мобиларите мислам дека го даваат околу 18000 нов, на чисто си излегол со парите

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Некој да не користи случајно Ringke Fusion?

Ме интересира дали футролата е предебела и има потешкотии при стискање на копчиња или се е во граници на нормала?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Некој да не користи случајно Ringke Fusion?
Читав нешто на GSM форумот дека имаат неколку дечки и ја фалат. Ја немам, но би требало да е сосема солидна. Јас со „бампер“ шетам.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Само пофални зборови за Nexus 4, освен батеријата, која лета дур да трепнеш :).

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Само пофални зборови за Nexus 4, освен батеријата, која лета дур да трепнеш :).
Намали брајтнес исклучи 3г и нет дата ... мене така ми држеше и по 2 дена без многу малтретирање
инаку реал рејсинг 3 ја цица батеријата ептен и загрева ама многу е добра за играње :)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Намали брајтнес исклучи 3г и нет дата ... мене така ми држеше и по 2 дена без многу малтретирање
инаку реал рејсинг 3 ја цица батеријата ептен и загрева ама многу е добра за играње :)
Brightness ми е на 7-10%, Mobile Data неам пуштено, ама сум на 3G, не на 2G. И да, на Samsung Galaxy S3 mini имав Dual Mode (2G + 3G), тука на stock android не гледам таква опција.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Brightness ми е на 7-10%, Mobile Data неам пуштено, ама сум на 3G, не на 2G. И да, на Samsung Galaxy S3 mini имав Dual Mode (2G + 3G), тука на stock android не гледам таква опција.
Има опција use only 2G network ... штиклирај го

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
@Boomerang Доколку не користиш мобилен интернет, исклучи 3G како што ти кажа Torte. Тоа е во Settings-More-Mobile Networks-Use only 2G networks.

Екранот чувај го на Auto Brightness цело време, се прилагодува сам.

Потоа, оди во Currents, па потоа на Settings и ќе го отштиклираш Background Sync (така нешто беше), мене ми се комплетно тргнати Currents бидејќи не ги користам.

Доколку не користиш мобилен интернет, можеш да тргнеш и Google Location/Google Now (иако второво со 4.3 го нема кај нас). За Google Location, оди во Settings-Location Access и отштиклирај го третото WiFi & Mobile Network Location. Со ова гасиш следење на твојата локација за апликации (GPS работи, но има некои апликации кои постојано го следат движењето за да ти дадат некаква историја).

Последно за Google Now/Search е да потегнеш од најдоле кон нагоре на телефонот за да ти се појави Search/Now, со стрелката ја спушташ тастатурата и ќе ти се видат трите точки доле десно. Оди на нив, па на Settings, Privacy & Accounts - Google location settings и отштиклирај Access location.

Ако ти е понов телефонот, веројатно ти е мерак и го чепкаш повеќе па ти се празни батеријата повеќе. Мене практично не ми се случило да снемам батерија во текот на денот доколку сабајлето сум го извадил од штекер. Нека ти помине меракот првиве моменти, па ќе се стабилизираш со користење. Не дека му е сјајна батеријата, ама солидна е.

Ако ти треба друго нешто, слободно пиши.

Член од
9 март 2013
Мислења
52
Поени од реакции
14
Ako saka nekoj Nexus 4 16 GB nastaro neka mi pise. Sostojbata e odlicna, ima samo edna tocka vdlabnata na plastikata, gore, sto e odokolu, no nema grebnatinki na na display ili odpozadi. Odpozadi otkoga e kupen e zalepeno Skin leather od dbrand(kanada), koj isto taka sleduva so telefonot, kako i kabelot za polnenje. Dokolku ima interes pisete poraka i ponuda so korekna cena.

Kajgana Shop

На врв Bottom