ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
А зошто ти треба втора диплома? Колекција правиш? :)
Што имаш завршено?
Иначе политички е полесен смер од правни студии. И новинарсто е полесен

И сега има нов смер, односи со јавност. И тој е полесен. :D

А зошто ти треба втора диплома? Колекција правиш? :)
Што имаш завршено?
Иначе политички е полесен смер од правни студии. И новинарсто е полесен
Некако многу ми се гледа чуден начинов т.е бројот на семестри.Вика дека ги има 6 т.е 3 години и плус 4 додатни каде се бира кои предмети да се изучуваат.Има ли можност со три години да се помине на правниве студии или тоа е само така пишано.Некако навистина не можам да го разберам ова.Ај нека каже некој што веќе е на факултетов дали има опција за 3 години на некоја правна насока

Некако многу ми се гледа чуден начинов т.е бројот на семестри.Вика дека ги има 6 т.е 3 години и плус 4 додатни каде се бира кои предмети да се изучуваат.Има ли можност со три години да се помине на правниве студии или тоа е само така пишано.Некако навистина не можам да го разберам ова.Ај нека каже некој што веќе е на факултетов дали има опција за 3 години на некоја правна насока

Всушност ти не си приморан да упишеш магистерски студии после дипломирањето. Со 3те години стекнуваш звање дипломиран правник. Плус тие две си магистер по право.

Всушност ти не си приморан да упишеш магистерски студии после дипломирањето. Со 3те години стекнуваш звање дипломиран правник. Плус тие две си магистер по право.
Е фала ти.Јас разбрав пак дека првите 3 се учат исти предмети а потоа мора да се изберат изборни предмети и дека со три години не се зима диплома.Како и да е сега ми се разјасни работава.Фали ти многу

Е фала ти.Јас разбрав пак дека првите 3 се учат исти предмети а потоа мора да се изберат изборни предмети и дека со три години не се зима диплома.Како и да е сега ми се разјасни работава.Фали ти многу

Правни науки, првите три години сите студенти кои се на тој отсек учат исто. Тогаш се стекнуваш со титула дипломиран правник (и сега тука има некои правосудски испити, бла бла, ама ти мислам, како што кажа, не ти треба тоа). После тоа, за втор циклус, т.е. постдипломски, има мислам 10 различни насоки.

Се зима диплома со три години

Пингнете ме ако има некое инфо од колку саат сме утре. Ќе ви го пушам у студентските вециња ако го напраите тоа.

На страната се објавени списоците со групите.Има некој од овде што е втора група?

Пингнете ме ако има некое инфо од колку саат сме утре. Ќе ви го пушам у студентските вециња ако го напраите тоа.

Има кој во која група е, е сега не знам дали сите сме од исто време или одма ќе си почнеме со предавања (по распоредот кој го извадија пред некој ден). :D Него, кој кур?! Мене ме нема на списоков. -.-

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom