ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Јас уште немам појма што ќе се случува на првиот ден и од колку саат треба да бидам во факултетот и каде поточно. Ништо не кажаа овие(бар јас не видов), на економски веќе и распоредот мислам дека им го дале

Добро,а кој е професор по математика.Еден ли е или повеќе.
Математика ?!
Ако мислиш на англиски, еден професор е.

Јас уште немам појма што ќе се случува на првиот ден и од колку саат треба да бидам во факултетот и каде поточно. Ништо не кажаа овие(бар јас не видов), на економски веќе и распоредот мислам дека им го дале

Без гајле ќе има распоред негде петок-сабота.
Иначе на првиот ден ќе има запознавање со профеор, асистент, предметот, како ќе се работи итн...

@true blue @Nikac_Aerodrom и останати бруцоши Еве ви распоред
Сеа почекајте уште ден-два да стават списоци за да видите кој која група е

Таман сакав да пишам, кога гледам ти си ставил веќе. Не си тагнал убаво. :P Иначе, Bojan Van Buuren како ги прават групите? По азбучен ред или?

Правници знае ли некој кога ќе биде трет уписен рок на факултетов.Сакам да се запишам и да завршам и втор фаултет.

Џабе ќе си го губиш времето, само ќе затупиш и ништо повеќе.
Боље упиши некој друг факс или читај си книги.
Ако си бубатор и ако сакаш да учиш на памет (без некоја си логика) упиши Правен.
(добронамерен совет)

Таман сакав да пишам, кога гледам ти си ставил веќе. Не си тагнал убаво. :P Иначе, Bojan Van Buuren како ги прават групите? По азбучен ред или?

Лани по азбучен ред беше, мислам дека и оваа година така ќе биде.

Џабе ќе си го губиш времето, само ќе затупиш и ништо повеќе.
Боље упиши некој друг факс или читај си книги.
Ако си бубатор и ако сакаш да учиш на памет (без некоја си логика) упиши Правен.
(добронамерен совет)
Како бе тоа на правен имало само учење на памет, па уште и ништо немало логика ?

Сум се збунил.Мислев на Англиски.Ајде нека напомене некој каква особа е професоров
Професорката е ок, за испит го бара она што е во книгата, колоквиумите се лесни, дава поени ако ти е работната пополнета, а може и + уште 1-2 поенчиња да ти даде ако ти треба за оценка и ќе треба да купиш оригинална книга.

Како бе тоа на правен имало само учење на памет, па уште и ништо немало логика ?

По некоја несреќна случајност иам завршено правен и се каам заради тоа. :(

Лани по азбучен ред беше, мислам дека и оваа година така ќе биде.

Професорката е ок, за испит го бара она што е во книгата, колоквиумите се лесни, дава поени ако ти е работната пополнета, а може и + уште 1-2 поенчиња да ти даде ако ти треба за оценка и ќе треба да купиш оригинална книга.

Професорка била значи:drk::) .Мислам дека лесно ќе се помине.Ќе пополнам и цела тетратка ако треба.Така да 6-7ка би требало да има.

И какви нелогичности да се очекуваат во студирањево ?:D

Просто и едноставно, читаш све знаеш, затвориш книга ништо не знаеш. Гледаш не ја бива работата па зимаш на памет да ги бубаш работите.

Просто и едноставно, читаш све знаеш, затвориш книга ништо не знаеш. Гледаш не ја бива работата па зимаш на памет да ги бубаш работите.

:)

Ова е точно само за воведните предмети (социологија на право, историја на право итн) Досада жива
--- надополнето: 11 септември 2013 во 21:09 ---
Професорка била значи:drk::) .Мислам дека лесно ќе се помине.Ќе пополнам и цела тетратка ако треба.Така да 6-7ка би требало да има.

Не е млада али срцка е. И англиски бе, лесно ќе го положиш. Има други (по)тешки предмети

Слабо си учела тоа било проблемот :icon_lol:

:)
Ова е точно само за воведните предмети (социологија на право, историја на право итн) Досада жива

Мене па сите предмети ми беа такви освен кривично право, криминологија, пенологија, судска медицина и криминалистика.
Кривична група бев по стара програма.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom