Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
http://sports.yahoo.com/news/messi-ribery-deserving-best-europe-145900622--sow.html

"It was an honor to be in this race again, among the best three players in Europe," Messi told UEFA. "There are so many great players in the world, and it is a real pleasure to be in the competition, but he [Ribery] deserved to win the trophy."

The Blaugrana were humbled 7-0 on aggregate by the German giants en route to the Champions League crown last season. While Messi admits that the defeat left a "bitter taste" in his mouth, he believes the team must not dwell on the past if it is to bounce back from last year's disappointment in Europe.

"We always want to achieve more. Winning the league was very important, because of what it signified – winning it back after Real Madrid had won it last year," Messi said. "There's also a bitter taste after what happened in the semifinal against Bayern Munich, where there was a big gap between the two teams – we didn't go into it in our best shape. But that's the past and we have to look forward."

The Catalans resume their Liga campaign following the international break by welcoming Sevilla to Camp Nou on Saturday.

The former Brazil international believes the Real Madrid goalkeeper is no longer in his prime and singled out Germany's No.1 as the world's best between the posts
Claudio Taffarel believes Iker Casillas is past his best and says Bayern Munich's Manuel Neuer is now the finest goalkeeper in the world.

The Real Madrid star, 32, lost his place to Diego Lopez under Jose Mourinho last season and has remained second choice following Carlo Ancelotti's arrival at the Santiago Bernabeu.

In contrast, Neuer won the treble with Bayern last season and has gone from strength to strength since joining the club from Schalke in 2009.

"For me, Neuer is the best goalkeeper in the world at the moment. Casillas is past his best, whereas Neuer is still getting better," Taffarel told Sport Bild.

"The way he plays as a goalkeeper and his technique are extraordinary. Not just in possession, but mainly how he parries and catches shots.

"Someone like Oliver Kahn never had this kind of technique. Kahn was a great goalkeeper, but Germany have had better shot stoppers.

"Neuer is definitely better than Kahn was. I've known for years that he would become an impressive goalkeeper."

The 27-year-old kept 18 clean sheets in 31 Bundesliga appearances last term.

Се слагам, уште некоја година на ова ниво и Ноер го поминува Кан многу лесно...

The former Brazil international believes the Real Madrid goalkeeper is no longer in his prime and singled out Germany's No.1 as the world's best between the posts
Claudio Taffarel believes Iker Casillas is past his best and says Bayern Munich's Manuel Neuer is now the finest goalkeeper in the world.

The Real Madrid star, 32, lost his place to Diego Lopez under Jose Mourinho last season and has remained second choice following Carlo Ancelotti's arrival at the Santiago Bernabeu.

In contrast, Neuer won the treble with Bayern last season and has gone from strength to strength since joining the club from Schalke in 2009.

"For me, Neuer is the best goalkeeper in the world at the moment. Casillas is past his best, whereas Neuer is still getting better," Taffarel told Sport Bild.

"The way he plays as a goalkeeper and his technique are extraordinary. Not just in possession, but mainly how he parries and catches shots.

"Someone like Oliver Kahn never had this kind of technique. Kahn was a great goalkeeper, but Germany have had better shot stoppers.

"Neuer is definitely better than Kahn was. I've known for years that he would become an impressive goalkeeper."

The 27-year-old kept 18 clean sheets in 31 Bundesliga appearances last term.

Се слагам, уште некоја година на ова ниво и Ноер го поминува Кан многу лесно...

У делот околу техниката,и техничките способности можам да се согласам иако Кан не беше толку далеку од техниката на Ноер во најдобрите денови на Кан.

Меѓутоа кај Кан не се работеше толку за техниката(која секако беше врвна) колку што се работеше за пожртвуваноста,лојалноста,храброста,лидерството,борбата до смрт,дур не се победи...

Ноер уопште не е далеку од тие квалитети но ќе треба уште време за да дојде на тоа ниво,сепак е релативно млад за голман...Меѓутоа факт е дека е нешто посебно,дека и во тој карактерен дел многу подсетува на Кан,нешто по коешто Кан беше посебен!

Мене Нојер ме воодушевува со неговите одбрани кога ги брани со делот кај што се шприца хероинот :pos:(не ми текнува како се вика т.е не ни знам дали постои ).

Никогаш не би ги споредил овие двајца.Двајцата ќе бидат великани,само што Кан веќе го чека на врвот.:cuc:

998127_755768031130082_811784362_n.jpg

:place::cuc:

П.С Отл е пиперот сигурно а едниот ми личи на Нико Ковач иако нормално дека не е тој,доста постар е.

MiaSanMia Абе оф-топик,Шалке ќе праи прва победа у гости у сабота со Маинц?? Знаеш вака каква им е состојбата со играчи/повреди?

MiaSanMia Абе оф-топик,Шалке ќе праи прва победа у гости у сабота со Маинц?? Знаеш вака каква им е состојбата со играчи/повреди?

На гости против Маинц не е добра идеја,без разлика која екипа е гостин во тој двобој.
Маинц добар старт имаат иако последниот натпревар испадна прав потоп за нив иако водеа.
На домашен терен феноменално играат барем првите 30 минути,трчаат како луди и даваат голови кога противникот веќе не може да издржи под таков силен притсок.
На другата страна,Шалке после победата над Леверкузен во која беа мали аутсајдери зедоа значајни 3 поени па сега секако апетитите им се зголемија.
Фукс и Сантана можеби ќе отсуствуваат,Хеведес се врати а Хунтелар не е спремен се уште.Добија многу на искуство со Боатенг а и Аого може да допринесе колку толку.

Шалаи против поранешните соиграчи,дали ќе биде нервозен или ќе ги матира допрва ќе се види.:icon_mrgr:

ГГ реално според мене.

Се шпекулираше за Магат во Шалке мада тој рече дека не се враќа веќе како тренер.
Ќе успее Келер,новиот Фергусон.:pipi:

Без најаките играчи ќе ни игра Хановер, ќе ги наполниме најверојатно и ќе помислат дека се вооиграни и функционира системот, па ќе чекаме некој посилен противник да не спушти на земја.

Утре само победа,нема тука што многу да се објаснува,и тоа убава победа,не шашава некоја...

Иначе баш глеам малце реприза од утакмицата со Челзи и ги слушам коментаториве енглези на СкајСпорт пред почетокот на второ полувреме коментираа у стилот,знаеме сите што ќе се случува во второто полувреме,Баерн ќе притиска се повеќе а Челзи ќе игра на контри и ќе направат 2-0...Вика останете да видите али тоа најверојатно ќе се случи...

Е највише ми е ќејф кога коментатори кои би требало да се објективни,информирани,непристрасни си зимаат слобода да носат така груби закључоци,и после тоа им се дешава потоп!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom