Косово? Ембарго? Сам себе чифшал?

• Креатор на темата Креатор на темата kviki
  • Време на започнување Време на започнување
I toa kako go opravduvam !
Narod koj me ponizuva , pcue po stadioni i tamu koga nema nitu eden Albanec , napadi vrz deca , isklucivo-kukavicki na vasi ulici i po 20 na prema 2-ca bez nikakov razlog , ne samo sto go opravduvam , tuku ke mi bide krivo ako popusti Kosovo , a bi go naracal i na Albanija da go stori istoto.

Toa e malku sto mozeme da storime za narod od koj izleguvaat ubijci na deca.

Ние и секој разумен македонец би плукал при ваква постапка на власта,......

И што има врска слободното движење со продавањето на патлиџани......
--- надополнето: 12 септември 2013 во 17:51 ---

Да ги направеа овие работи што ги наброи со своја волја и затоа што се добри и морални јас редовно додека живеам би ги колел тие албанци кои би плукаа врз македонците.....
Но реално знаеме дека вие да можете сите овие попуштувања би ги вратиле......

А за грјујо ти е од лично искуство а?

глупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупсиглупси

п.с глуп си

А зошто наједноставно вака понижен, истепан и угнетен од МКД не си заминеш, нели мислиш дека ќе ти биде полесно кај твоите у Косово, барем нема да те понижуваат, тепаат и угнетуваат?
--- надополнето: 12 септември 2013 во 18:58 ---

Немој со вакви изјави не плашиш.

Daj be Leandra. Kako mozes taka surova da si? On da izbega vo Kosovo, koga moze so mak pasos da ima pogolema sloboda na dvizenje vo svetot otkolku so kos pasos koj im dava da izlezat samo vo 2-3 zemji? Ili pa da se plasi da ne go fati tumor ili kancer a vo Kosovo nema nikakva sansa da se izleci tuku care mora da bara vo Belgrad i Skopje?

Toa e malku sto mozeme da storime za narod od koj izleguvaat ubijci na deca.

I jas mislev na pocetokot taka , i jas gi karav tie ubijci i toa javno , deka imam tolku mudi u sebe da go napraam toa , no, dosega ne vidovme nitu eden edinstven dokaz za ubijcite , ni za Al -qaeda bunkerite , i posle tolku vreme sto pominaa , jas veke ne vi veruvam .. A montirani slucai , slicni kako ovoj sto go spomna veke i sami ste gi priznaele , dosega 2 .
Nemate drugo vie so sto da se fatite , sekoj vtor zbor,i sekoja tema vie istoto "Monstrum" . , a dokazive , koga ?

I jas mislev na pocetokot taka , i jas gi karav tie ubijci i toa javno , deka imam tolku mudi u sebe da go napraam toa , no, dosega ne vidovme nitu eden edinstven dokaz za ubijcite , ni za Al -qaeda bunkerite , i posle tolku vreme sto pominaa , jas veke ne vi veruvam .. A montirani slucai , slicni kako ovoj sto go spomna veke i sami ste gi priznaele , dosega 2 .
Nemate drugo vie so sto da se fatite , sekoj vtor zbor,i sekoja tema vie istoto "Monstrum" . , a dokazive , koga ?

Kako koga Kosovo si gi zadrza izvrsitelite za da ne bidat ekstradirani?

Kako borgi ste. I najgolemoto gomno od vasiot soj ke si go branite iako e faten na delo.

I na takov orkovski soj da im se dava tretman protiv tumor i kancer vo Makedonski bolnici otkako istiot toj soj im blagodari na amerite sto im ja napumpa zemjata so radijacija i stiti gomna od nasite sudovi?

2320 евра денес:D .
штета што нема да потрае, инаку и за утре си имав договорено. али ќе идам да проверам да не им треба превоз на кутрите косовари:P

Narod koj me ponizuva , pcue po stadioni i tamu koga nema nitu eden Albanec , napadi vrz deca , isklucivo-kukavicki na vasi ulici i po 20 na prema 2-ca bez nikakov razlog , ne samo sto go opravduvam , tuku ke mi bide krivo ako popusti Kosovo , a bi go naracal i na Albanija da go stori istoto.

па така кажете си што ви лежи на срце,бидете искрени а не економија ми терате..
Ако некад се прашуваш зашто не ве понижуваме,сам си дае одговор.

Јавна тајна е дека убијците се албанчиња, исто како шо беше со ареа 51, сите знаеа дека постои, УСА негираше, пред 1 месец ЦИА мислам официјално призна дека постои. Имал муда тој, да писниш на друг албанец че ти го свирни одма пиштоло како шо се кафтите вие меџусебе... Муда имал тој, 2 лица имаш ти не муда.

Јавна тајна е дека убијците се албанчиња, исто како шо беше со ареа 51, сите знаеа дека постои, УСА негираше, пред 1 месец ЦИА мислам официјално призна дека постои. Имал муда тој, да писниш на друг албанец че ти го свирни одма пиштоло како шо се кафтите вие меџусебе... Муда имал тој, 2 лица имаш ти не муда.

Orki. Uslovuvaj gi so vistinskiot naziv.

не ми е јасно која гадотија треба да си за да идеш против сопствената држава. и уште се осмелуваат да ги испревртат фактите. почитувани МАКЕДОНЦИ СО АЛБАНСКО ПОТЕКЛО вие во оваа држава која ви ги даде сите потребни засолништа и права треба да се преиспитате дали сте нормални или не. треба да се преиспитате дали воопшто сакате да живеете во оваа држава. ако сакате, тогаш треба и да бидете лојални граѓани на оваа држава. а не да ми плачете за косово, албанија, со што сами на себе си го навлекувате гневот на останатите. и после некој друг ви е крив. НЕ, сами сте криви. ако пак сте лојални на косово, албанија, што тогаш седите тука? со сила некој ве држи? ете ви го патот, земете со себе се што сте наумиле (ова претење од пуно ми беше ептен смешно) и живејте си среќно и весело таму.
П.С. да не заборавам, верата ставете си ја во фиока

E mila leandra, tokmu ovde stoi problemot. Ne mozes ti da se odnesuvas tuku taka so dvoeni arsini Srbija bila civilizirana a Kosovo e daleku od toa. Koj te trpi so takov aroganten stav ? ti da ides u restoran da trosis 50 evra i konobarot pak da ti prae faci, ke ides pak tamu ili ke baras alternativa ?
Ne insistiraj da ja pokazes situacijava kako demek kosovarite se zavisat od nas i deka sme vo povolna situacija sega, koga vo realnost nikoj od tie transporterite ako imaa moznost sekoj den da pravat po 400-500 evra dnevno, ne bi sedel 72 casa tamu. Fakt e deka sekoj den milioni se gubat i toa od strana na MK. Vo pazar sekogas ke se najde alternativa dali od bosna dali od albanija dali od turcija, samo sto na makedonski firmi ke im ostanat ton proizvodi bez plasman...

Ekonomski interes ? tie transporterite sto sedat sekoj den i blokiraat- znaci veke 3ti den ne se vo rabota - znaci 3ti den ne pravat pari... znaci 3ti den se vo minus - znaci nemaat interes znaci ekspertu....ne si ti vo pozicija mene da mi kazes znacanjeto na ekonomski interes zatoa ...Stick to super mario and spare me from your lame comments...

Србија е далеку поцивилизирана и понапредна од косово... светлосни години е напред.

Добро бе, не ги троши тие 50 евра во овој ресторан повеќе. Ти задоволен, ресторанот во минус 50 евра и тоа е тоа. Може ?
Не може. Бев во Систина пред некој ден. 95% од пациентите се косовари. Зашто ? Многу добро знаете каде е поубаво и за живеење и за се останато. Затоа трчате тука.
Тие камиони што се горе на блокадите, да им ја собереш вредноста на сите тие, 10.000 евра не вредат. Загубата од тоа што таков камион ќе стои еден ден на блокада е смешна. Се докажувате за транспорт со човек кој секојдневно го работи тоа, а вие за транспрот знаете само како изгледа камион. Смешки.
--- надополнето: 12 септември 2013 во 19:36 ---
Ако одиме сигурно не одиме со празни раце.....if u know what l mean....

Па фала богу... никој не ги остава паднатите соборци на непријателска територија :D

Се заебаваш, нели ?

ova seto vazi i za albancite.....neli?

За три дена ембарго од Косово, Македонија трпи штета 0 денари. Повеќе е во добивка со таксана на граница, колку влегле Косовари во овие три дена тоа е плусот.

Немој со вакви математики, на штулов ќе полагаше 4 години со овие грешни пресметки... И дај не го бришете Генци, срцка е кога кажува како е угнетуван.

Немој со вакви математики, на штулов ќе полагаше 4 години со овие грешни пресметки... И дај не го бришете Генци, срцка е кога кажува како е угнетуван.
Се извинувам. За три дена ембарго Македонија загуби 3 милиони долари и два камиона по 200 евра - 1200 милиони. За леб немаме!

Колку само ср смеам кога ги читам оние угнетуваните... Уште вистински така да беше...
Башка, од оваа држава користат се до посерување и надвор од границите на добриот вкус, и на крај пак серат по неа.
А заканите се посебна приказна. Пак се у план да пушат сега кај Обама. Будала работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom