Уапсен е актерот Кили

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.323
Поени од реакции
15.497
Вторник, 10 Септември 2013 22:22​

Никој од семејството на притворениот актер Кирил Поп Христов, а ниту адвокатот, досега не побарал од Основниот суд Скопје 1 да биде пуштен од притвор и да се брани од слобода, иако, како што тврди неговиот брат Владимир Поп Христов на својот профил на Фејсбук, тој има рак, пишува Вест.

Од канцеларијата за односи со јавност во Скопскиот кривичен суд велат дека до истражниот судија досега за осомничениот Поп Христов нема поднесено барање за укинување на мерката притвор, ниту поради тешка болест ниту поради друга причина. До Судот не е доставен ни каков било писмен допис дека Кили воопшто е болен.
http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/129624-Nikoj-od-semejstvoto-na-Kili-ne-pobaral-toj-da-bide-osloboden

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Се собраа сите џанаци од форумов да го бранат Кили :D Епа ајде ако не да отвараме тема за секој дилер што ќе го фатат кај нас...

Будали сме ние што не чуваме марихуана дома така? Будала сум јас што не правам огромни пари од тоа... Гајле ви е вас пушти 100че за еден џоинт и лупетај глупости на форумов

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Nikoj ne go brani Kili be poentata na muabetot e druga, znaci u drzavava ima milion drugi dileri na droga, trgovci so organi i shto ti ushte ne sto pravat duplo pogolema steta od akterov.

Znaci u toj krug na vakvi faci Kili trebashe posleden da go pritvorat.

Droga moes da nabavish na sekoj kjos, oruzje isto a tie najdoa da si krevaat akcii so coek shto site znaevme deka e narkoman.

Pogreshni prioriteti ima Gospogjata Zasukan Brk.

Член од
14 февруари 2011
Мислења
55
Поени од реакции
30

Ова не е баш за последен да го уапсат, според мене е една од подобрите одгледувачници откриени кај нас, па според тоа и му дошол редот за на топло ....

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Член од
2 јули 2007
Мислења
237
Поени од реакции
172
И да имал рак, не е тоа оправдание да земе семе од марихуана од странство и тука да ја одгледува. А и не верувам дека е таа причината, затоа што он и претходно ми се чини беше апсен за вакви слични работи. Како и да е, закон си е закон и ако направил кривично дело, ќе биде казнет.
Патем марихуаната во медицински цели онаму каде што се користи во светот, не се користи како лек за рак, туку како средство за ублажување на несаканите ефекти од радио и хемотерапија, а се зема само и само ако има причина за тоа, а таа е онаа што ја напоменав претходно со рецепта од доктор.

Дека е виновен Кили тоа е факт, но не можам да се изначудам како можете да го подржувате и да кревате иницијативи за негово ослободување иако си немате појма дали тој го заслужува тоа? Гарант некои од тие подржувачи се муштерии негови, па сеа нема од кај да земаат ефтина тревка. Да бевте така ангажирани да кревате иницијативи да се уапсат оние што ги убија децата кај Смилковското езеро убаво ќе беше.

Поминав вчера од кај тој кампот што е напраен кај Рамстор за спас на зелената површина, и гледам на видео бим пуштаат интервју со Кили, каде нешто он збори против власта. И сеа ќе испадне дека Грујо го уапсил Кили затоа што бил против власта хахахах

2

~2A

Гостин
Ај да одиме логички....
Ако Кили е ситна риба во однос на оние што транспортираат дрога и сл. Да пробаме да споредиме друг тип на случаеви. Хипотетички:

Убивам некоја баба и и земам парите од пензијата. Ме фаќаат или се пријавувам сам затоа што знам да се извам, како што мислите вие овде.

Излегувам со ставот дека: Во Пакистан, Иран, Ирак, Сирија и ред други места каде што се убиваат луѓе, бомбаши самоубијци и слично убиле повеќе луѓе отколку јас што имам прсти на раката. Значи дека сум невин ослободете ме!

За вториот дел од овој грозоморен чин, каде што јас истотака и ги украдов парите, ќе произнесам уште еден став каде што јас што ги украдов парите околу 10тина илјади (пензијата ако земиме во груб просек), не се ништо во споредба со некој што ограбил банка.

Треба да ме ослободат, нели? :гик:

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ај да одиме логички....
Ако Кили е ситна риба во однос на оние што транспортираат дрога и сл. Да пробаме да споредиме друг тип на случаеви. Хипотетички:

Убивам некоја баба и и земам парите од пензијата. Ме фаќаат или се пријавувам сам затоа што знам да се извам, како што мислите вие овде.

Излегувам со ставот дека: Во Пакистан, Иран, Ирак, Сирија и ред други места каде што се убиваат луѓе, бомбаши самоубијци и слично убиле повеќе луѓе отколку јас што имам прсти на раката. Значи дека сум невин ослободете ме!

За вториот дел од овој грозоморен чин, каде што јас истотака и ги украдов парите, ќе произнесам уште еден став каде што јас што ги украдов парите околу 10тина илјади (пензијата ако земиме во груб просек), не се ништо во споредба со некој што ограбил банка.

Треба да ме ослободат, нели? :гик:
Споредуваш различни кривични дела за кои е предвидена различна казна...

Иначе нека не го ослободуваат, ама нека не бидат селективни, тоа е целата работа !

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.656
Поени од реакции
35.530
И да имал рак, не е тоа оправдание да земе семе од марихуана од странство и тука да ја одгледува.
Сакаш да кажеш дека ти на негово место, кога би бил болен од рак, не би се обидел да се лечиш со нов лек?

На страна тоа дали именуваниот е или не е, болен. Тргнуваме од предпоставка дека е болен.

Инаку очигледно дека не си информиран за лековитите својства на маслото од канабис. Едуцирај се подобро. Луѓе во тие ситуации за сламка се фаќат кај секакви преваранти, а овде зборуваме за лекови за кои има и научни студии.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Сакаш да кажеш дека ти на негово место, кога би бил болен од рак, не би се обидел да се лечиш со нов лек?

На страна тоа дали именуваниот е или не е, болен. Тргнуваме од предпоставка дека е болен.
sro ima lekovito u pafkanjeto?

Kajgana Shop

На врв Bottom