Breaking Bad

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување
Полесно ми е да поверувам во зомби, духови, вселенски бродови, магија, суперхерои и вонземјани но не можам да поверувам дека ниеден метак не заврши во Hank и Gomez. Али ајде артистичка слобода, па некако ќе го проголтам пошто станува збор за филм. Ах и исповедот по телефон за сите убиства порачани и сторени од страна на Heisenberg делуваше многу ефтино и исфорсирано.

И покрај недостатоците далеку од лоша епизода, уживав од почеток до крај.
--- надополнето: 9 септември 2013 во 15:27 ---
If Vince Gilligan wrote Game of Thrones
bravo_vince.gif

Вистина претеруваат со овие клифхенгерите.

Хаха најјако, за ова сакав да кажам каков cut имаше сцената... останав со подотворена уста.

Можеби нас ни е прикажано во последните кадри во оваа епизода дека никој не е погоден од престрелката, ама можда у првата сцена у наредната епизода ќе видиме ранети и утепани. Уметнички дојам јеби га тоа е.

Ако нешто во оваа серија има особен уметнички нагласок тоа е убиствата и умирањата. Потсетете се само на сите сцени на умирање и убивање на позначајните ликови во серијата.

Колку глупа последна сцена, најдоброто нешто во серијата е тоа шо има логика во настаните сега на крајот немаше никаква. Ај што се извлекоа Хенк и Гоми, ама овие пукаат со 5-6 пушки во колата каде што седи Волт, човекот од кој се надеваат да готви за нив WTF.

Коа видоа каде е Џеси јас мислев ќе почнат да пукаат по тој автомобил ама не. Очаен клифхенгер за крај, преку кур остави не да видиме како ќе се заврши сцената и готово не е дека ќе загубат на гледаност во наредната епизода ако се случеше тоа.

Ќе има сигурно неколку мртви и повредени, не ја дадоа целосно сцената. Плус, сигурно со двоцевка и шатган нема прецизност од преку 20 метри, во ситуација кога фрштат куршуми насекаде. Мене ми беше нелогично што со себе го земале Тод, кој им е човекот што ја прави дрогата која сакаат да ја продаваат. Ама веќе се покажаа како непромислени неколку пати, прво со пукањето кога Лидија се криеше доле и втор пат на почетокот на епизодата кога не носеа маски покрај метот.

Ги снима ли Хенк разговорите? Многу чудно ми беше што во оваа епизода на неколку пати Волт зборуваше за убиства преку мобилен

Малку глупо како Волт дозволи така лесно да го изиграат, он секогаш знаеше излез од секоја ситуација. Него сигурно ќе има некој мртов на почетокот на наредната епизода, нема шанси да останaт сите живи во оној хаос.

Се си мислам дека Волт ќе се спаси, дека ќе го земат со нив овие Тод и остала багра ама којзнае што ќе биде понатаму.

Тод батка го имаше најаматерското пукање шо го иам видено јас во филм или серија.
Другото интересно беше.
А некој горе спомна зошто ги откажа Волт нацистиве кога виде дека дојде Хенк. Волт сеуште се грижи за фамилијата па и за Џеси (колку и да звучи ова чудно). Знае дека ако дојдат крвопролевање страшно ќе биде, дека тешко некој да преживее, а нејќе да го убие Хенк сепак му е роднина, а плус Џеси овака ќе знае дека Хенк го наместил, нели им кажа да го направат тоа брзо и безболно, без Џеси да ги види.

Ќе има сигурно неколку мртви и повредени, не ја дадоа целосно сцената. Плус, сигурно со двоцевка и шатган нема прецизност од преку 20 метри, во ситуација кога фрштат куршуми насекаде. Мене ми беше нелогично што со себе го земале Тод, кој им е човекот што ја прави дрогата која сакаат да ја продаваат. Ама веќе се покажаа како непромислени неколку пати, прво со пукањето кога Лидија се криеше доле и втор пат на почетокот на епизодата кога не носеа маски покрај метот.

Gommie со сачмарката океј, штрапнелите од куршумите летаат на сите страни, 20 метри ќе се распрснат којзнае кај, али „вуковциве“ со митралези да не погодат ништо? No way...

Малку глупо како Волт дозволи така лесно да го изиграат, он секогаш знаеше излез од секоја ситуација. Него сигурно ќе има некој мртов на почетокот на наредната епизода, нема шанси да останaт сите живи во оној хаос.

Се си мислам дека Волт ќе се спаси, дека ќе го земат со нив овие Тод и остала багра ама којзнае што ќе биде понатаму.

Волт секако дека ќе се спаси, инаку кој би бил човекот со сачмарка од иднината кој кажа: Hello Carol? :D

Сега финтата е дали и Џеси ќе се спаси. А не е чудо и Баџер да се појави од негде со тоа машината од Старварс (или шоидае) шо ја збореа и да ги сапси сите.

Штом отидоа до глупа нелогичност и евтиност ала CSI, и никој не беше погоден од куршум на отворено, не е чудо и Хенк и Гомез да преживеат... некако.

Ајде бе Џеси не биди пизда, вади и ти пиштол распукај по нацистите. Иначе осеќам дека гомез ке го преебат.

Ајде бе Џеси не биди пизда, вади и ти пиштол распукај по нацистите. Иначе осеќам дека гомез ке го преебат.

Си кажа гомез на talking bad ‘‘не е лесно да си мексиканец во ББ‘‘:icon_mrgr: гарант го рокаат
tortuga.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom