БиХ - Македонија | 08.09, недела 14.30 часот |

Статус
Затворена за нови мислења.
Досега не сум се кладел , дали може ова да се игра сингл и колку е коефициент :)

Може да се игра, ама ова само у случај ако тепаме ние со 10 илу повеќе разлика. Обратно којзнае, може и ќе си тепаат Србите.

Може да се игра, ама ова само у случај ако тепаме ние со 10 илу повеќе разлика. Обратно којзнае, може и ќе си тепаат Србите.

Јас мислам дека и да победиме со помалку од 10 разлика , Србија пак нема да се замара да победува . :)

Ух, осјечам се незгодно ко зебра на Брионима... а не ко вук на Игмана :D

Две страни има(ше) паричката.
Од првата... мило ми е што победи Босна. Не ми менува против кого, освен заради еден сегмент (кој ќе го спомнам понатаму).
Значи, покрај сите шеги и заебанции, јас стварно навивам за Босна, против скоро било која друга земја на планетава (би се подзамислил кога би играле против Иран, пример).
Тоа дека Македонија е nasha zemja и nashite оставаат срце на терен, јас го сфаќам тотално поинаку, и баш легитимно. На крајот на краиштата, слободата претпочита да навиваш за кого сакаш. :D

Пошто постојат навивачи на Македонија кои дури и ми честитаа победа, дури сакам Македонија да оди понатаму во групава, само заради то што сеуште има спортски дух во државава.

Но, на крајот е вториот дел од паричката, кој вели:

Има и фаци кои се длабоко ретардирани, па спортот го гледаат само како начин да ја искалат фрустрацијата, посебно според некоја држава за која воопшто не постои никаква причина. Башка што тогаш ја покажуваат својата машкост, онака во паун стил, па ова па она. Истите тие се оние кои ја уништуваат државава, истите тие кои не можеш да ги увериш дека сме во тиња, истите тие... (ју нејм ит).

Од такви, си велам, абе се најлошо за Македонскава репрезентација, никош појќе група да не помине. И да, легитимно ми е и тоа. Дур можам и да елаборирам, and I think i can do it more than you :D

А има и вакви:

nuff said.

А и еден коментар, кој исто ме заинтригира, од Iceboy, како тоа кутрата Босна налетала на Македонија.

Well, така миси мнозинството од Gotseвата раса, и зато стап од видра ке имате успех оваа година.

Второво го тепа првото.

И тоа е тоа.

Дур сме кај тепањето... абе Ве искрши Телетовиќ. А и Ведад не беше нешто поарен а?

Гледав в кафич: и таму баш ми се крена притисоков. СИгурно имате забележано дека има гуски фанови ала Игорче стил кои го обвинија судијата уште во прва четвртина, дека ја фаворизирал Босна (?!), и после истите пцуеја по Самарџиски, како тоа бил вол, а од страна еден малку посовесен им вика: не бе, Војдан згреши, не беше Предраг...
истите тие се од примерот погоре, истите тие не гледаа баскет пред 2011, истите тие прашуваа „кој е онај со брадана“ (Врба). Истите тие ги лакираат ноктите црвено жолто. Ебати расата ебати..

Шо ми беше муабетот: цел кафич скокна ко го избркаа Петровиќ: јас им викам, е, таман, сеа ќе виите, поарно за нас (за Босна). Не им беше јасно, ама то е. Знаев дека Телетовиќ ќе експлодира откако Ацо ќе го збришат.
А и така беше...

И на крај: знаете што? Судиите ПАК беа криви: бар во кафичов кај што гледав.

И за уште еден крај: претеруваат веќе со Гебелс баскет пропагандава.

И ми се ПОВРАЌА од цела ваша гоцева раса кога ќе чујам Сителовска фаца кај што вика „па добро, не мора секогаш медал, еве, битно е и да се учествува/ секој секого тепа сега)

Господе, кај јас живеам?

И то...

а најбитното...

БОСНА!:vozbud:
прво честита победа!!! си ја заслуживте

болдираново-живееш во република македонија, сигурно тука и вадиш пари за да преживееш, оваа земја те рани, а ти пак тврдиш дека имаш демократско право да навиваш за кого сакаш против кого сакаш. и то е точно, така е! ама ако не ти се бендисува тука, слободно можиш да си одиш во босна, а ако одиш веќе земи ги и сите твои слично или истомисленици кои плукаат по оваа држава и овој народ, од ништо не се задоволни, сакаат да ја делат или земат цела и тн. да не навлегувам сега во политика.
а оваа држава е таа шо сите таквите вас ве рани и ви дава подобри услови за живот него на нас македонците, а за возврат добива само шамари и газења по сите нејзини обележја и институции.

Јас мислам дека и да победиме со помалку од 10 разлика , Србија пак нема да се замара да победува . :)

Tури ја дека ќе го играат мечот до наредно првенство.

Почнав да ја вратим темава да видим што се дешавало ама се откажав,искрено се надевам дека нема погрдни имиња за нашите кошаркари.Значи како и у сите спортови,ќе направимо една голема победа,подвик,и после сами ја засерувамо работава,е сега очекувамо другите да играат за нас,еее,не иде тоа така.Стварно не моем да сфатим некој работи,ако е кошарката игра фати шутни,и ако не можеш да изиграш една акција,еден пик,една ебена акција што и да е,ондак ок.Ондак сите овде можемо да играмо,или па да бидемо тренери,ама не,ние смо овде они са таму.Значи толку неозбилно изиграна утакмица неам видено:facepalm:,тотална недисциплина у играта,каде се видело да завршуваш напад у првите 10сек,и тоа со шут од неизградена позиција(n),А што да се каже за тренерот наш:notworthy:,не вика тајм аут кога што треба,го вади Бо од игра на 3 минути до крај,бес разлика дали имал три лични он мораше да игра.За кога го чува може за другиот натпревар го чуваше:tapp:,друга работа е ако он сам ако побарал замена,мада не веруам.За играчите што да се каже?браќата денеска беа изгубени у вселената,не можеа од чиста позиција да погодат,у одбрана исто горе доле,све на све слабо.Антич стандард една игра,после ќе го лади до недоглед,значи он е центар и треба да игра под кош,а не да ми изиграва шутер,па уште од 9 метра шутира:tapp:.Бо дечко секоја чес гинеш за нас,дали повреден дали не,секоаш го дава максимумот:cuc::cuc::cuc:.Илевски и тој се вклопи у нашето сивило,под негов стандард,слаба одбрана избрзани шутеви,а тој е тој што треба да смири,џабе.Али денеска клучните грешки ги направи Гечевски,изгуби 2,3 топк у клучни моменти.И сеа се мислим која е таа храброс или лудост,да лупнеш тројка на крај а гледаш дека не ти иде.И да само да знаете оваа не значи дека го пљукам.едноставно толку е од него.фала за све што напрае за оваа држава,ама очигледно е дека годинете си го прават своето,и нека го остват више да се пензионира.да не биде исто ко алушевски,значи што поскоро се решиш од оној што зависишподобро,едноставно ќе мораш да најдеш негова замена,вака ништо не праемо.И уште нешто у иднина нека не се земаат замене,значи мора да добијат некоја минута,некој шут,гледаш не ни иде па еве,стај го Соколов бе,ваљда ќе погоди нешто.Ако е за на екскурзија нека земат некој од нас ове,ебате шупакот ебате.Тоа е тоа го видовмо аирот од ова првенство.не се надевам на ништо,што сака нека биде,ако идемо ок,ако не здравје,тотално сум разочаран,од ова што ја усрасвмо оваа супер шанса.

Многу убаво прашање.
Дали сите овде верувате дека имаме само 6 кошаркари кои ги бива?

Според мене нешто не „штима“ овде, денес се виде дека голем дел од нашите кошаркари немаат воопшто кошаркарска интелигенција. Како прво, како може да изгубиш топка зашто забораваш на секундите за напад, а како второ, зашто не се форсираа влагања во рекет кога Wright имаше 4 лични на 7 минути до крај?
Не може некој да ме убеди дека кога Дамјан и Војдан се невидливи на терен, значи буквално ништо не прават, дека немаме барем некоја алтернатива...

Алтернативата наша брчков не поентираше сам пред кош,мислиш дека другите се нешто поарни?Имаме 6 кошаркари и тоа е тоа.Капак на се денес ништо не идеше од рака.Кошаркарите не се преценија сами колку што цела македонска јавност ги прецени.
Има разлика од освоено 4то место и 4та репрезентација по јачина во Европа.

Многу убаво прашање.
Дали сите овде верувате дека имаме само 6 кошаркари кои ги бива?

Според мене нешто не „штима“ овде, денес се виде дека голем дел од нашите кошаркари немаат воопшто кошаркарска интелигенција. Како прво, како може да изгубиш топка зашто забораваш на секундите за напад, а како второ, зашто не се форсираа влагања во рекет кога Wright имаше 4 лични на 7 минути до крај?
Не може некој да ме убеди дека кога Дамјан и Војдан се невидливи на терен, значи буквално ништо не прават, дека немаме барем некоја алтернатива...

Одбраната е ретко видлива. Не зборам за денеска, денеска СИТЕ беа ужасни, без исклучок. Но близнаците и Чековски имале огромен удел во играта иако статистиката не го покажува тоа.
--- надополнето: 8 септември 2013 во 23:39 ---
За да не испадне дека џабе зборувам...

Сеа имаш кредит од победава да сеириш али тоа шо си го пишал, е во 97% од земјите во светот. Оснататите 3% место спорт со топки играат со бомби.

Ацо Петровиќ изјавил дека ваква Босна ко денеска никој не би ја победил. :pos:

Каков ропак, денеска победи заради мизерниот противник, не заради својата игра која беше ужасна, односно е ужасна низ целово првенство. Ни одбрана ни напад.

Дечки што побрзо се помирите со тоа дека нема да идеме даље тоа боље..
Србија утре губи па ние и 123123 разлика да тепаме. Тоа е тоа move on!

Ацо Петровиќ изјавил дека ваква Босна ко денеска никој не би ја победил. :pos:

Каков ропак, денеска победи заради мизерниот противник, не заради својата игра која беше ужасна, односно е ужасна низ целово првенство. Ни одбрана ни напад.

Јас не мислам, туку тврдам, дека 9 од 10 утакмици Македонија тепа оти противникот е enough мизерен...

А за сеирењето... секогаш имам кредит, само фали простор. Потсети ме некад да издискутираме на форумов за тоа.

Денес изиграа катастрофа и босанците и ние,нијанса одлучуваше односно кој беше полош.Едино што судијата ги дупеше па имавме мала предност со тоа...Тоа е спорт се дешава да не влага топката,не зезајте дамјан или војдан имаше шут 0-7 демек нема квалитет дечкото или дека не дава се од себе?Едноставно не иде и тоа е.Ја го хејтам едино гечевски бидејки ни ги посра сите обиди за враќање и тоа не да утне да речеш не иде туку безвезе.Али па и кој да го замени...

Се надевам дека ова не е точно,ако е,СРАМОТА,БРУКА,МИЗЕРИЈА,неам збор да го опшевм ова.
http://www.kurir.mk/sport/kosarka/1...osarkari-se-opivale-do-ranite-utrinski-casovi

Абе јас ги видов и како излегуваат и од јавни куќи....абе како може да верувате на се и сешто што ќе се пише на ова порталиве....божееее :facepalm:

Се надевам дека ова не е точно,ако е,СРАМОТА,БРУКА,МИЗЕРИЈА,неам збор да го опшевм ова.
http://www.kurir.mk/sport/kosarka/1...osarkari-se-opivale-do-ranite-utrinski-casovi

Нешто и овде логиката не ми искача,се опивале Бо и Антич а беа единствени што изиграа добро утакмицава.Да му дадеа на гечевси една флаша ако не да се врати у живот?

Ух, осјечам се незгодно ко зебра на Брионима... а не ко вук на Игмана :D

Две страни има(ше) паричката.
Од првата... мило ми е што победи Босна. Не ми менува против кого, освен заради еден сегмент (кој ќе го спомнам понатаму).
Значи, покрај сите шеги и заебанции, јас стварно навивам за Босна, против скоро било која друга земја на планетава (би се подзамислил кога би играле против Иран, пример).
Тоа дека Македонија е nasha zemja и nashite оставаат срце на терен, јас го сфаќам тотално поинаку, и баш легитимно. На крајот на краиштата, слободата претпочита да навиваш за кого сакаш. :D

Пошто постојат навивачи на Македонија кои дури и ми честитаа победа, дури сакам Македонија да оди понатаму во групава, само заради то што сеуште има спортски дух во државава.

Но, на крајот е вториот дел од паричката, кој вели:

Има и фаци кои се длабоко ретардирани, па спортот го гледаат само како начин да ја искалат фрустрацијата, посебно според некоја држава за која воопшто не постои никаква причина. Башка што тогаш ја покажуваат својата машкост, онака во паун стил, па ова па она. Истите тие се оние кои ја уништуваат државава, истите тие кои не можеш да ги увериш дека сме во тиња, истите тие... (ју нејм ит).

Од такви, си велам, абе се најлошо за Македонскава репрезентација, никош појќе група да не помине. И да, легитимно ми е и тоа. Дур можам и да елаборирам, and I think i can do it more than you :D

А има и вакви:

nuff said.

А и еден коментар, кој исто ме заинтригира, од Iceboy, како тоа кутрата Босна налетала на Македонија.

Well, така миси мнозинството од Gotseвата раса, и зато стап од видра ке имате успех оваа година.

Второво го тепа првото.

И тоа е тоа.

Дур сме кај тепањето... абе Ве искрши Телетовиќ. А и Ведад не беше нешто поарен а?

Гледав в кафич: и таму баш ми се крена притисоков. СИгурно имате забележано дека има гуски фанови ала Игорче стил кои го обвинија судијата уште во прва четвртина, дека ја фаворизирал Босна (?!), и после истите пцуеја по Самарџиски, како тоа бил вол, а од страна еден малку посовесен им вика: не бе, Војдан згреши, не беше Предраг...
истите тие се од примерот погоре, истите тие не гледаа баскет пред 2011, истите тие прашуваа „кој е онај со брадана“ (Врба). Истите тие ги лакираат ноктите црвено жолто. Ебати расата ебати..

Шо ми беше муабетот: цел кафич скокна ко го избркаа Петровиќ: јас им викам, е, таман, сеа ќе виите, поарно за нас (за Босна). Не им беше јасно, ама то е. Знаев дека Телетовиќ ќе експлодира откако Ацо ќе го збришат.
А и така беше...

И на крај: знаете што? Судиите ПАК беа криви: бар во кафичов кај што гледав.

И за уште еден крај: претеруваат веќе со Гебелс баскет пропагандава.

И ми се ПОВРАЌА од цела ваша гоцева раса кога ќе чујам Сителовска фаца кај што вика „па добро, не мора секогаш медал, еве, битно е и да се учествува/ секој секого тепа сега)

Господе, кај јас живеам?

И то...

а најбитното...

БОСНА!:vozbud:

Јас вас уствари и највеќе ве жалам, било босанци, албанци, турци, грузијци, цигани (додај повеќе) што паразитирате во земјичкава кутра, напатена притоа серејќи ја и омаловажувајќи ја. Не, златен/златна, ти си тој/таа којшто/којашто ги лечи фрустрациите со победа од кошаркари со пола инцестуозна репрезентација. Победи Босна многу среќно, ама не мора фрустрацијата на неприпадност да ја лечиш овде, то ест никаде. И да, те молам губи се од ова 25.000 километара парче земја и оди во Босна, таму може и ќе ти честитам за победата. Не ги претставувај Бошњаците вака, тие се прекрасни луѓе. Аааа, да, немој солидарност да ми изиграваш, најдобриот другар Бошњак навиваше за Македонија, како и грото останати. Поздрав и се најдобро

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom