Ух, осјечам се незгодно ко зебра на Брионима... а не ко вук на Игмана
Две страни има(ше) паричката.
Од првата... мило ми е што победи Босна. Не ми менува против кого, освен заради еден сегмент (кој ќе го спомнам понатаму).
Значи, покрај сите шеги и заебанции, јас стварно навивам за Босна, против скоро било која друга земја на планетава (би се подзамислил кога би играле против Иран, пример).
Тоа дека Македонија е nasha zemja и nashite оставаат срце на терен, јас го сфаќам тотално поинаку, и баш легитимно. На крајот на краиштата, слободата претпочита да навиваш за кого сакаш.
Пошто постојат навивачи на Македонија кои дури и ми честитаа победа, дури сакам Македонија да оди понатаму во групава, само заради то што сеуште има спортски дух во државава.
Но, на крајот е вториот дел од паричката, кој вели:
Има и фаци кои се длабоко ретардирани, па спортот го гледаат само како начин да ја искалат фрустрацијата, посебно според некоја држава за која воопшто не постои никаква причина. Башка што тогаш ја покажуваат својата машкост, онака во паун стил, па ова па она. Истите тие се оние кои ја уништуваат државава, истите тие кои не можеш да ги увериш дека сме во тиња, истите тие... (ју нејм ит).
Од такви, си велам, абе се најлошо за Македонскава репрезентација, никош појќе група да не помине. И да, легитимно ми е и тоа. Дур можам и да елаборирам, and I think i can do it more than you
А има и вакви:
nuff said.
А и еден коментар, кој исто ме заинтригира, од
Iceboy, како тоа кутрата Босна налетала на Македонија.
Well, така миси мнозинството од Gotseвата раса, и зато стап од видра ке имате успех оваа година.
Второво го тепа првото.
И тоа е тоа.
Дур сме кај тепањето... абе Ве искрши Телетовиќ. А и Ведад не беше нешто поарен а?
Гледав в кафич: и таму баш ми се крена притисоков. СИгурно имате забележано дека има гуски фанови ала Игорче стил кои го обвинија судијата уште во прва четвртина, дека ја фаворизирал Босна (?!), и после истите пцуеја по Самарџиски, како тоа бил вол, а од страна еден малку посовесен им вика: не бе, Војдан згреши, не беше Предраг...
истите тие се од примерот погоре, истите тие не гледаа баскет пред 2011, истите тие прашуваа „кој е онај со брадана“ (Врба). Истите тие ги лакираат ноктите црвено жолто. Ебати расата ебати..
Шо ми беше муабетот: цел кафич скокна ко го избркаа Петровиќ: јас им викам, е, таман, сеа ќе виите, поарно за нас (за Босна). Не им беше јасно, ама то е. Знаев дека Телетовиќ ќе експлодира откако Ацо ќе го збришат.
А и така беше...
И на крај: знаете што? Судиите ПАК беа криви: бар во кафичов кај што гледав.
И за уште еден крај: претеруваат веќе со Гебелс баскет пропагандава.
И ми се ПОВРАЌА од цела ваша гоцева раса кога ќе чујам Сителовска фаца кај што вика „па добро, не мора секогаш медал, еве, битно е и да се учествува/ секој секого тепа сега)
Господе, кај јас живеам?
И то...
а најбитното...
БОСНА!