Група Б | Јесенице | - ЕП Словенија 2013

Член од
19 февруари 2011
Мислења
622
Поени од реакции
764
Неможе босна да оди понатака,бидејќи изгубија од Латвија.
Да ама ги тепаа ЦГ и нас и имаат засега +3 во тој круг од 4 репрезентации..Да се разбереме ќе има додатна само една табела од овие 4 репрезентации во кои Летонија и БиХ би имале по 4 бода а ние и ЦГ по 2.Нема додатно затоа што Летонија ја тепала БиХ од тие со 4 бода па да има предност

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.128
Поени од реакции
13.464
Доколку Србија ја победи Латвија, обезбедува премин во другата фаза. Мечот со ЦГ им е без никакво значење. Со победа на ЦГ влегуваат во кругот Македонија Босна Латвија и Црна Гора. Во тој круг Латвија и Босна имаат поен повеќе и поради меѓусебниот дуел ќе помине Латвија (исправете ме ако некаде грешам). Вака Србија пренесува 4 поени, Литванија 3 и Латвија 2. На Србија ќе и одговара пораз од ЦГ да пренесе 4 поени.
Е сеа ако Литванија изгуби од Босна и Србија од Црна Гора ,тогаш оди Босна понатаму. Само тоа нема да му одговара на Литванија бидејќи ке пренесе 0 поени. Србија ќе пренесе 4 а Босна 3.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Многу конфузно ми звучат комбинаторикиве за нас. Може ли денес да завршат натпреварите и да ме цитирате што треба да се случи утре за ние да поминеме, освен Латвија шо треба да ја тепаме:)

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.128
Поени од реакции
13.464
Да ама ги тепаа ЦГ и нас и имаат засега +3 во тој круг од 4 репрезентации..Да се разбереме ќе има додатна само една табела од овие 4 репрезентации во кои Летонија и БиХ би имале по 4 бода а ние и ЦГ по 2.Нема додатно затоа што Летонија ја тепала БиХ од тие со 4 бода па да има предност
Епа тогаш мора некој да оди понатаму. Ако имаат тие 2 екипи по 4 поени,ако не кош разлика ќе решава во тој случај доколку не им се смета меѓусебниот дуел.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Кој кур мини табела само од тие 4, нема такво правило да го ебам, мини табле се ствара само при ист број на бодови и каде треба да се гледа кош разлика, да се гледа кош разлика помеѓу 4ве земји. Најглупо нешто ќе биде ако се измисли нешто такво...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Многу конфузно ми звучат комбинаторикиве за нас. Може ли денес да завршат натпреварите и да ме цитирате што треба да се случи утре за ние да поминеме, освен Латвија шо треба да ја тепаме:)
Ко што разбрав, треба да ја тепаме Латвија со +10 и плус Србија и Литванија да тепаат све до крај.

R

Rigel Kent

Гостин

Еве јас ќе ти кажам предвреме .

Нас се спасува сценарио ако :
1. Србија ги победи Летонија и Црна Гора
2. Литванија ги совлада Црна Гора и Босна
3. Ние ја победиме Летонија со 10 разлика.

Но ова тешко да се случи бидејќи ако победи Србија со Летонија нема да има императив да победи со Црна Гора . Ако Црна Гора ја победи на Србија нашата победа против Летонија е безначајна.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Не знам јас прв пат слушам за такво правило на мини табела од 4 каде ќе се гледаат поените од тие 4, мини табела се прави само кога има ист број на бодови и треба да се гледа кош разликата од сите 4, не знам, така доста лошо е, Србија нема потреба да игра со Црна Гора ако е така, ама па ако е така која е користа за Црна Гора да тепа со Србија, ако е така се знае дека Латвија оди поради победата над Босна.

Член од
19 февруари 2011
Мислења
622
Поени од реакции
764

Но ова тешко да се случи бидејќи ако победи Србија со Летонија нема да има императив да победи со Црна Гора . Ако Црна Гора ја победи на Србија нашата победа против Летонија е безначајна.
Како тргна работава Летоциве ги стасуваат Србите ,нек ги тепаат и да се спасиме од сите комбинаторики :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

Јас гледам дека е тешко, па се зачудив од некои изјави дека имаме шанси да идеме понатаму. Ова треба гром да не удри, а знаеме дека гром во коприва како Македонија не мава, нажалост.

Значи да се опростам со мисливе од сега, имам тешка главоболка од поразов за кој бев 100% сигурна дека ќе ги прегазиме, како со ладна вода да ме потуриле се осеќам.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Летонциве ги стигнаа србиве, не се предаваат.

Него ние со ваква игра како денес губиме со Латвија, не пак камоли со 10 разлика да победиме. Само чудо не спасува, чудо... а едно се случи против Србија, тешко дека ќе се две.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.128
Поени од реакции
13.464
Како тргна работава Летоциве ги стасуваат Србите ,нек ги тепаат и да се спасиме од сите комбинаторики :)
Како ќе се спасиме.Латвија ќе има 3 победи, Србија ќе мора да форсира победа утре над Црна Гора за 3та победа и Литванија ќе има 4 победи(Ако тепа вечер и утре). Ние и да тепаме ќе може да се сликаме.
Сума сумарум само сценарио Србија и Литванија да тепа се до крај и ние Латвија со 10 разлика.
Најлошо е вака да зависиш од друг. Пошто не бевме кадарни и со Црна Гора и со Босна да тепаме и да си ја завршиме работата сами.
--- надополнето: 8 септември 2013 во 19:18 ---
Латвија како е распуцана ме фаќа страв за утре.

Kajgana Shop

На врв Bottom