Со УСБ кабел пробај, или ако неможе така преку Dropbox ти е најлесно.Дечки, како да ставам слики на телефоното од компјутерот ?
Alcatel one touch
Е брате, фала ти за Dropbox-от, изгледа се снајдов !Со УСБ кабел пробај, или ако неможе така преку Dropbox ти е најлесно.
Дај слика да видиме.Имам една мака, не знам дали да се смеам дали да плачам.
Сабајле почнувам да го користам таблетот (Самсунг Гелакси Теб 2 7.0) и гледам едно ко влакно на екранот. Такво мало, ситно, на десната страна некаде кај половината, на крајот од таблетот. Ко влакно од веѓата да паднало, толку кратко, мало ептен. Пробав да го тргнам, не биваше. Си помислив оти чудни мртви пиксели имам. Прееска читав ствари, гледав и пустев на таблетов, си работи најнормално, само кога се светли бои некои се покажува влакното, кога се некои сложени форми, не го покажува како дупче внатре. До шо може да е работата?
На скриншат не ми извади ништо, очигледно пошто скриншатот фаќа тоа шо се процесира у графичката, а не тоа шо е на екранот ... ваљда.Дај слика да видиме.
Not a dead pixel after all?Јас не гледам ништо.
Сепак нема потреба од паника,ситна гребнатинка,ништо страшно.
I think so .Not a dead pixel after all?
Истото го имам и јас. Не е dead pixel, туку ситна гребнатинка. Ако имаш заштита на екранот и ако ја тргнеш заштитата ќе воочиш дека ќе исчезне. Јас еднаш по грешка ставив клуч во истиот џеб со течефонот и истото ми се случи. Немаш причина за паникаNot a dead pixel after all?
Settings > WiFi > Advanced > Tick best WiFi performance или Best WiFi може да пишува.Имам HTC One x и пробелем со интернетот , односно кога е причлучен на вифи интернетот е бавен иако е одма до рутерот.
Му направив и ресет на мобилниот ( мислев да не има вирус , па за тоа дека е бавен) но павторно исто .
Не е до рутерот бидиќи компјутерот и друг мобилен си работаат без проблем.
Решение ?
Settings > WiFi > Advanced > Tick best WiFi performance или Best WiFi може да пишува.
Не знам, некој ако користи HTC One X нека ти помогне. Мислам Ryan Giggs имашеПак исто е , првите 2-3 минути е полн сигнал , послем паѓа .
Колку што успеав да прочитам низ интернетов многу луѓе го имаат истиот проблем како тебе.. Пробај да го приснеш десниот горен дел од екранот (види линк) и види дали ќе се среди.. Ако е тоа обрати кај операторот, во некои земји им ги менуваат телефоните, а на youtube има многу туторијали како да го средиш тоа ама бара отварање на целиот телефон.. Како и да е, ако ти е рутиран телефонот ти останува да пробаш со апликацијата WiFix..Имам HTC One x и пробелем со интернетот , односно кога е причлучен на вифи интернетот е бавен иако е одма до рутерот.
Му направив и ресет на мобилниот ( мислев да не има вирус , па за тоа дека е бавен) но павторно исто .
Не е до рутерот бидиќи компјутерот и друг мобилен си работаат без проблем.
Решение ?