Работи од минатото

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Додека сте кај нинтендава, која мака беше кога ќе се прегрееше адаптерот, па тргни го настрана да се лади :facepalm:
Стај го у фрижидер 5 минути и почнуваш пак. :icon_mrgr:

Jaqen H'ghar

Faceless man
Член од
25 март 2009
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.272
Верувале или не Челзи имаше најаки оцени на оваа фифа :pos: :pos:

А и фифа 1999 музиката, fatboy slim rulz
10 Минути чекав додека да ги ислушам песните па тогаш играв утакмица :pos:

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Иако уште постојат сепак во наше време т.е нашата генерација вистински уживаше во овие работи,што удирање правевме со количкиве ццц коа ќе ми текне..едино неможам да ги најдам количките што беа кај фонтана и они кај школка во Лептокарија:)

klasika 1.jpg
klasika 2.jpg

klasika 4.jpg

А ви текнува ли на серијава Квантен скок ??:)
kvanten skok.jpg

И нормално да не се заборави NBA Action со Љубомир Николовски:)

--- надополнето: 7 септември 2013 во 02:40 ---
POSETA.jpg

POSETA 2.jpg

POSETA 4.jpg

POSETA 1.jpg

Незнам дали децава уште ги носат у музејов али екскурзииве во основно на ова место беа фантастички:)

Attachments

Член од
29 март 2013
Мислења
148
Поени од реакции
177
Темава - омилена :) Боже колку убаво ни било. Го барав цртаниот „Мразулко“, оној со снегулките, ме фати носталгија за тој цртан, а линк нигде не можев да најдам, ниту еден не е активен, па викам ај тука да не има нешто, а тука, ризница од спомени. :cuc:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Темава - омилена :) Боже колку убаво ни било. Го барав цртаниот „Мразулко“, оној со снегулките, ме фати носталгија за тој цртан, а линк нигде не можев да најдам, ниту еден не е активен, па викам ај тука да не има нешто, а тука, ризница од спомени. :cuc:

Член од
27 мај 2013
Мислења
719
Поени од реакции
537
Ова го бараш?

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Верувале или не Челзи имаше најаки оцени на оваа фифа :pos: :pos:

А и фифа 1999 музиката, fatboy slim rulz
10 Минути чекав додека да ги ислушам песните па тогаш играв утакмица :pos:

А ФИФА 98? :)

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.663
Поени од реакции
8.093
Тепих со цели градови - Немав јас ова но братучед ми имаше и вози ги автомобилчињата на него, а панталоните и тренерките на колената ни се избелуваа и кинеа затоа што сме се влечеле по тепихот :icon_lol:

Пиштоли на дијаболи - е ова највеќе мразев да ме погодат бидејќи ептен болеше.

Нинтендо - Супер марио, пукање гуски со пиштолче, wonderboy и други игри.

Радио касетофон - На него можеше да се снима на касета. Јас го утепував од работање, секој ден снимав емисии и музика од Македонско радио и застанат до радиото чекаш да почне песна за да ја фатиш од почеток да ја снимиш, па се нервираш на сред песна почнале водителите да зборат :icon_lol:

VHS видео рекордер - купив касета и снимав емисии, Паметам ги снимав едно време Дали се плашите од темнината секоја сабота ги даваа на МТВ но не ги снимив сите епизоди а касетата замина во канта откако и целиот видео рекордер се расипа . Едно време се отвори првата видеотека во градот King,. се зачленив и земав касети со филмови па паметам кога ќе ја враќаш мораше да се премнота касетата од почеток.

Алки од шише и конец - паметам некој ми имаше направено ваква алка со името мое.

Првиот компјутер - Пентиум 1 или како што ние го викавме Пентиум Кец па татко ми минарачуваше да ми сминаат игри и енциклопедии интерактивни. Паметам имав енциклопедија Дизни интерактив на која можеше виртуелно да се прошета Дизни, да се чита историјат, да се гледаат видеа, да се играат игри.

Слики моментално неможам да ставам потрошен ми е интернетот кој моментално го користам на работа.[DOUBLEPOST=1450540896][/DOUBLEPOST]
а NBA Live 99 мислам беше со најаката песна кога ќе го стартуваш цд-то
Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy

Последно уредено:
Член од
7 февруари 2021
Мислења
260
Поени од реакции
783
Потоа, првите чекори во криминалот: крадење пченки. Малку работи се поубави од колективно печење украдени пченки навечер, на „скришно место“. Нормално понатаму приказната преминува во организиран криминал, отсек сливи и цреши, за кои се потребни неколку другари на клучни стратешки позиции и по можност оштетената странка да има преку 80 години. Времиња...
Кога да мириснам печена пченка ме потсеќа на некоја ноќ кога сум имал 10 години, крвави колена од фудбал или паднат од велосипед дента и вечерта по крадени пченки.

За нас сливите и црешите беа ситен криминал бидејќи можеше и денски да се крадат, бевме брзи имавме и велосипеди така да стопаните не се ни обидуваа да не сопрат. Додека за пченките работата беше сериозна, одевме навечер што значи прво мора да се криеш/избегаш од твоите дома, па после чинот на крадење, кучиња, стопаните + параноите што сами си ги правевме дека Миле што живее 4 улици над Перо ќе ни го познае велосипедот па ќе не каже и ќе не фатат и ќе го јадеме и од Перо и од родителите :icon_lol:

После крадењето треба да се запали оган кој што ноќно време по дифолт ќе привлече внимание и нормално печењето на пченките кои со својата миризба привлекуваат внимание, затоа овие акции ги правевме ретко и се сметаа за ризични.
Околу огнот и за време на печењето паѓаа најубавите муабети.

Kajgana Shop

На врв Bottom