Maкедонија - Србија | 06.09, петок 21 часот |

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Значи требало ван дома да гледам утакмица за да тепаме :icon_mrgr:

Ауф каков меч денеска. Капа до под за момците :cuc:
ПАТОСИРАЊЕ!!!
Маестрална одбрана алелуја. Тоа е тоа што ни фалеше во првите мечеви. Антиќ изигра на ниво и одма имаше разлика. Брчков одлично изигра, тактички фаули, добро покривање, ќе го бисде за џокер :D
Примедби немам, во напад маестрално изиграа сите.
Само да не ја усереме работата во другивеутакмици и на коњ сме.
Не сме свесни каква шанса имаме, со оглед на тоа што следната група ни е убер лесна. Само да поминеме :тријамраце:

Сега имаат ден одмор, и можност убаво да се припремат за Босна. Од двата натпревари на Босанците до сега на првенствово што ги изгледав можам да заклучам дека не се ништо посебно и дека се банда без команда. Телетовиќ е скаран со тренерот, а кога сме кај тренерот тој според мене е најслабиот тренер на ова ЕП. Петровиќ е дупка невидена.

Друга работа, Босанците многу лошо бранат пик енд рол, значи ужасни се во оваа работа. Мора ова да го искористиме, особено Бо, кој поминува низ противничките одбрани како врел нож низ путер. Мора, едноставно мора да ги изгазиме Босанците и да дојдеме до 2 победи, па после ќе му ја мислиме за со Летонија.

НА плоштад од Албанците има избодена две деца од Кратово, едниот бил критична состојба и ќе морало операција да му се прави.

^
Ако шири дезинформации предлагам доживотен бан да му се стегне.

Честитки за многу поголемата пожртвуваност денеска. Ова е тоа што сите сакавме да го гледаме.
Неспоредливо со она ѓубре од вчера.

E ради ова срце мое србоманско...

Јас не планирам да оценувам цела нација заради РТС или неколку на facebook , тие што ги познавам се коректни ... а вие што терате некоја омраза , терајте ...

Знаев дека играта на србите многу повеќе ни лежи отколку играта на Литванија, и после стартните 2 победи на Србија очекував дека србите ќе се опуштат малце, па доста бев оптимист во пресрет на средбата, ама толку добра игра богами не очекував. Нашите супер мотивирани, до максимум ја искористија шансата. Секоја чест. Отсуството на Чековски ќе биде голем проблем во продолжение на шампионатот, ама засега барем ни се отвора реална шанса да ја минеме групата.

МкКејлеб - стандарден, кај него реално нема многу осцилации. Зависи само како ќе го чуваат за колку ќе постигне. Во одбрана освен украдени топки ништо не нуди, но тоа не го ни бара реално екипата од него. Тој е битен во напад.
Илиевски - МВП на денешниот меч. Ако против Црна Гора беше доста слаб во одбрана на pick and roll, денеска комплетно се поправи и беше феноменлен. Плус и одигра многу паметно и ефикасно во напад.
Антиќ - Штета што само против одредени репрезентации се мотивира вака. Кога сака, може да биде ѕвер под кошевите.
Браќата - стандардно добри. Ако од некој можеш да знаеш што ќе добиеш на еден натпревар тоа се тие.
Гечевски - одличен како и секогаш. Пипан ќе мора да најде начин да му дава што е можно повеќе одмор понатаму.
Самарџиски - знаеме сите кои му се јаки страни, но кои му се и маните. Нема потреба од омаловажување, тоа што може го прави. Не е дека не се труди. Се надевам дека во понатамошниот дел од првенството ќе може да намли со фаулите, за да го одмори Гечевски, па и Антиќ
Брчков - Фала богу и Пипан знаел кој вреди од дечките да го стави во игра. Брчков е ниско крило, ама кога ни останаа само 3 внатрешни играчи, немаше многу избор Брчков беше решението. Не дај боже Ѓуровски да го видев кај записничката маса, спремајќи се да влезе во игра место него. И во тие 8 минути, Брчков го одигра токму тоа што го очекував - едноставна паметна кошарка. Си знае кои му се јаки и слаби страни и си се држи до тоа што го бива. Мислам дека пристојно ќе може одигра како замена во тие 10тина минути кои ќе треба да ги добива по натпревар, со тоа што ќе бидиме ослабени на скок бидејќи реално е пренизок за позицијата која ќе мора да ја игра.

Се на се, еден од најдобрите натпревари кои ги одиграла нашата репрезентација, ако не и најдобриот. Само смирено натаму, без некаква си глупава еуфорија и потценување и пласманот во втората фаза, па дури и со поени е реален.

mkd-73445.jpg

И после Пипан ги навежба и им ги скршија кичмите оти они сакаа да им ги скршат на нив кичмите како на Босанците шо им ја скршија кичмата.

Брчков (y)

Ауу сте не згазиле поштено, не ја гледав утакмицата ама што слушав коментари сме го јаделе немиен, искрено неочекуеше овој, Србија играла мизерно помизерно и неможеле, додека исто така од коментарите што слушав Мекејлеб и Антиќ правеле лом на теренот, како и да е честито!

Јас не планирам да оценувам цела нација заради РТС или неколку на facebook , тие што ги познавам се коректни ... а вие што терате некоја омраза , терајте ...

Јас не ја оцрнувам цела нација,туку 75% од нацијата другите 25% што уште сањаат за Југославија не ги допирам.Исто така не ни можам да кажам некој добар збор зошто на секоја утакмица против нас вадат грчко знаме,фали уште на шах да почнат да го вадат.Младината е нивна е таа Грција > Македонија,а на младите светот останува.Кој ме почитува мене и јас ќе го почитувам,кој ме гледа како некој по потреба,може да го сиса до крајник брат онака хардкор.

Нема потреба од стварање анимозитет и националистички испади, бар не на темава.

Значи, напиши си како и сите, што ти се допаѓаше во играта, а што не. Или терај сеир на сметка на Игорче. Тоа е тоа.

Биди нормален. ;)

Не е само РТС, кој се бавел со спорт било каков и идел на натпревари во Србија ќе знае дека не е само до РТС, туку такви си се од корен и се служат со цигански работи само за да билдаат его и да се прават надмоќни, чест на исклучоци нормално. ;) И зошто секогаш е мерак да победиш некој комшија твој.

Гази ги србите, трејдам секакви други победи за победи над грчкосврбски педери!!!

Идеме до крај, нема предавање!!!

Дајте некој коментари од сврбски форуми или страни.

Такви како тебе има и на двете страни, и ради таквите се ствара лажна омраза. Вистинската слика беше на трибините вечерва, каде заедно си навиваат иљадници луѓе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom