Литванија - Maкедонија | 05.09, четврток 21 часот |

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И другпат ни суделе Грци во кошарка и крајно коректно суделе , нас редовно не оштетува некој Италијанец , Шпанец или некој од екс-ју.

Се шегував, затоа имав таква смајлиња. :)

Ништо не правиме.Незнам кој курац црна гора е штитат.Арно си имаше балич на едно клипче кажано-нека се договорат
судиите и кладилниците и нека кажат кој победил и да не се игра.Далеку дека ги оштетуваат латвијциве којзнае колку но неколку олуки сомнителни одеа во корист на црна гора.

Вечер ќе имаме проблеми со нивните центри, Валанчиунас е прејак за сите наши центри, особено за саламата Самарџиски. Само тој е многу нервозен играч и многу лесно може да влезе во проблеми со лични грешки или во конфликт со судиите па може да јаде и технички или да си преседи поголем дел од мечот на клупа.

Клеиза е нивниот најопасен играч заедно со Калниетис кој доста добро ги пробива противничките одбрани и создава позиција за отворен шут. Ако го задржиме Клеиза и ако нашите центри изиграат перфект во одбрана ќе ги добиеме Литванците, марк мај вордс. Убаво пиша некој претходно, Клеиза мора да се чува фластер, значи да му се залепи чувар и да не се трга од него ниту во еден момент.

Утакмицата од Скопје не мора да значи ништо, Бо беше тотално вон форма, истото важи и за Антиќ, сега се сменети работите, а башка и не може толку ужасно да шутираме како во Скопје.

ГЛЕДА ГОСПООООООООД, ГЛЕДА!!!!!!! БРАВО ЗА ЛЕТОНИЈА, ЈА ИСПРАВИЈА КОЛКУ ТОЛКУ НЕПРАВДАТА ОД ВЧЕРА, ЗАТОА ШТО ДЕНЕС И ПРОТИВ СУДИИТЕ УСПЕАА ДА ПОБЕДАТ. МОРАВ СО КАПСЛОК!!!

Вечер ќе имаме проблеми со нивните центри, Валанчиунас е прејак за сите наши центри, особено за саламата Самарџиски. Само тој е многу нервозен играч и многу лесно може да влезе во проблеми со лични грешки или во конфликт со судиите па може да јаде и технички или да си преседи поголем дел од мечот на клупа.

Клеиза е нивниот најопасен играч заедно со Калниетис кој доста добро ги пробива противничките одбрани и создава позиција за отворен шут. Ако го задржиме Клеиза и ако нашите центри изиграат перфект во одбрана ќе ги добиеме Литванците, марк мај вордс. Убаво пиша некој претходно, Клеиза мора да се чува фластер, значи да му се залепи чувар и да не се трга од него ниту во еден момент.

Утакмицата од Скопје не мора да значи ништо, Бо беше тотално вон форма, истото важи и за Антиќ, сега се сменети работите, а башка и не може толку ужасно да шутираме како во Скопје.

Валанчиунас и Мотиехунас се доста квалитетни центри, ама се доста млади и зелени, а во европската кошарка таквиот тип на центри често не се снаоѓаат додека не соберат повеќе искуство. Ме плаши дека физички ќе не доминираат, особено Валанчиунас, но лесно може и да се 0 фактор на натпреварот, оти може да почнат да прават доста глупости.

Главен проблем е Клеиза, кој кога кажувате кој се им фали од минатото европско заборавате да кажите дека тој тогаш не играше, а реално им е најјак играч веќе долго време. Е финтата со Клеиза е што е крајно непредвидлив и многу нестабилен играч. Може да експлодира и никој да не може да го запре, погодувајќи неверојатни удари, ама може и да изигра многу слабо и да направи многу грешки. "Фластер" во кошарка не постои, постојат удвојувања и сл., ама решението за Клеиза не е ништо од тоа туку треба некој кој ќе му влезе во главата и физички на раб на фаул ќе го чува. Искрено мислам дека Брчков може да биде џокер денес, како специјалист за чување на Клеиза (особено кога ќе играат со ниска петорка и ќе го стават на позиција 4) макар што сигурно Војдан ќе биде прва опција.

Јас мислам дека од валанчиунас не требаа да се плашиме премн.Батево е квалитет неможе тоа да го оспориме али е млад и секогаш кога го гледам игра изнервирано и напина сам да направи нешто.Гледа не му оди и пак се пробува со некои глупави потези.ќе потроши мн топки ако играат мн преку него.Мене клеиза ме плаши , се надевам ќе смисли нешто пипан.И мислам дека повеќе треба да ги затвореме во рекетот т.е центрите затоа што шутот за три колку и да им е јак неможе да фаќа стално.
Др работа е што вчера шутот ни одеше.Не смее да играме онаква игра само со шутеви од далечина и без смислени акции,затоа што ако паднеме во шутот утакмицата ќе замине во неповрат.

Клеиза има една огромна мана а тоа е дека чим фати топка бетер е од Коби и Ентони,не ја подава па живот да му зависи.По мене треба да се покриваат другите играчи и да се гледа топката да иде кај Клеиза и малце да се искоцкаме да не му тргне вечерва.

И најважно нашиот центар не смее да помисли да НАПУШТИ РЕКЕТ. Литванците ќе играат пик анд рол со Клеиза и Валунчијунас дека Клеиза е побрз од нашите четворки притоа Валунчијунас ќе излегува на тројка на блок кај Клеиза ,тука нашите не смеат да пробуваат да го удвојуваат Клеиза дека е висок играч со долги раце а не бек и може да ја префрли топката и преку нив а и од страна да ја уфрли.

Јас искрено против Литванциве би играл зона.Едноставно немаат шут за да свртат натпревар освен ако не почне да ги сере.

Вечер мора константно да се менува одбраната. Човек-човек, па зона, да ги збуниме Литванците, да ја менуваме одбраната во зависност од текот на нападите на Литванците (ако не ни оди под кошевите одма зона, ако им тргни шутот, човек-човек). Во напад, смирени напади, не смееме да се растрчуваме со нив по теренот, и МОРА да му се запре транзицијата.

Валанчиунас и Мотиехунас се доста квалитетни центри, ама се доста млади и зелени, а во европската кошарка таквиот тип на центри често не се снаоѓаат додека не соберат повеќе искуство. Ме плаши дека физички ќе не доминираат, особено Валанчиунас, но лесно може и да се 0 фактор на натпреварот, оти може да почнат да прават доста глупости.

Главен проблем е Клеиза, кој кога кажувате кој се им фали од минатото европско заборавате да кажите дека тој тогаш не играше, а реално им е најјак играч веќе долго време. Е финтата со Клеиза е што е крајно непредвидлив и многу нестабилен играч. Може да експлодира и никој да не може да го запре, погодувајќи неверојатни удари, ама може и да изигра многу слабо и да направи многу грешки. "Фластер" во кошарка не постои, постојат удвојувања и сл., ама решението за Клеиза не е ништо од тоа туку треба некој кој ќе му влезе во главата и физички на раб на фаул ќе го чува. Искрено мислам дека Брчков може да биде џокер денес, како специјалист за чување на Клеиза (особено кога ќе играат со ниска петорка и ќе го стават на позиција 4) макар што сигурно Војдан ќе биде прва опција.

Нормално дека не мислев на фластер ко у ракомет, знам дека нема така у кошарката, него зборот ми беше дека на него треба да му се обрати највеќе пажња и да не се испушти од видик ниту секунда. Ако му тргне може матер да ни ебе, па макар и цела наша петорка го чувала. Валанчиунас сигурно ќе не издоминира физички, ама како што реков погоре он е многу нервозен играч и лесно влегува во проблеми со лични грешки, судии, тренер и тн.

Јас мислам дека главниот проблем ќе е Калниетис, затоа што тој е доста пробивен играч, а Бо знаеме дека премногу се троши во напад и не игра нешто најсјајна одбрана во текот на целиот меч. Јас би го ставил Војдан на Калниетис, а Бо на некој друг, е сеа доколку играше Каукенас кај Литванија тогаш Бо комотно можеше него да го чува, а сега не знам кој им игра двојка, ме мрзи да барам, ептен претумбации се направија.

Едно објаснување: Знамињата на репрезентациите кои играат во Јесенице се на страната од каде што е и камерата(во еден кадар се забележа тоа), да не слушам поќе дека наше знаме немало.

Нормално дека не мислев на фластер ко у ракомет, знам дека нема така у кошарката, него зборот ми беше дека на него треба да му се обрати највеќе пажња и да не се испушти од видик ниту секунда. Ако му тргне може матер да ни ебе, па макар и цела наша петорка го чувала. Валанчиунас сигурно ќе не издоминира физички, ама како што реков погоре он е многу нервозен играч и лесно влегува во проблеми со лични грешки, судии, тренер и тн.

Море јас викам нека го остават Клеиза да игра сам. Колку повеќе го изолираат толку подобро. Тој може да потроши страшно многу топки и да го потопи сопствниот тим. Мислам дека реално тоа ни е најдобрата шанса за победа. Колку повеќе шутови од изолација има Клеиза толку подобро за нас...

Samardziski ne treba da igra vise ni minuta. Takva pizda od coek nema da se rodi vise.
--- надополнето: 5 септември 2013 во 13:11 ---
Iskreno, od toa sto go vidov vcera mene poise me plasi natprevarot so srbite nego ovoj vecer so litvanija. Srbija mi e tim bez nekoja posebna zvezda( osven Krstic) nema koj da se kurci da sere atmosfera, igraat kako tim, i najvazno od se igraat pekolna odbrana. Ke bide ekstremno tesko so niv. Mislam deka litvancive poise ni odgovaraat, i ako stegneme zubi, ako izgineme denes na teren i uspeeme da pobedime ke bide super za nas vo ponatamosniot tek na shampionatot. Litvanija ne e nepobedliva reprezentacija, samo treba da ja podobrime igrata vo odbrana. Bo treba da im bide reper na nasive kako treba da igraat pozrtvuvano vo odbrana, kako da ginat za sekoja topka, i normalno da imaat agresivnost vo niv. Od druga strana pa sudiive kako ni svirat fauli, kao da sakaat odma da ne stisat na toa pole. Tesko e koga trebas da igras protiv jaki reprezentacii i plus protiv sudii ali toa e sto e. Naviknati sme sekogas da ideme po poteskiot pat. Da se nadevame deka i ovojpat uspesno ke go izodime. Srekno vecer momci! Samo hrabro, inat u vas i srce na teren! Rezultatot sam ke dojde

Ако не игра Самарџиски, кој тогаш? Гечевски нема ниту сили ниту форма за повеќе, а други играчи на таа позиција во репрезентацијата немаме.

Според вчерашниот натпревар Србија-Литва, и со двете ќе ни биде екстремно тешко, но се сложувам, највеќе заради селекторот Ивковиќ, дека со Србија ќе биде потешко. Едноставно Пипан не ја води нашата репрезентација како што го водеше МЗТ, ниту пак го наметна својот авторитет. Ете и самиот си призна дека во последните 5 минути играчите правеле глупости, а за нив он е одговорен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom