А замисли тек да те учат за наука, оние што зборуваат со мравки, мислат дека месечината е пресечена на два дела па залепена, мислат дека спермата се праи у кичмата.......?
За да зборуваш за мравките и нивниот говор со Соломон, ајде прочитај во Библијата, па ќе видиш дека истото го говори и она!!
Секое живо битие има свој начин на комуницирање, а Соломон бил познат по тоа што го разбирал начинот на комуникација на животните.
За бог не е тешко да преполови, па повторно спои нешто, затоа што он е и оној кој го створил истото тоа без никаква потешкотија од ништо, ако може од ништо да го створи, зарем неможе да го преполови па повторно соедини???
Но од денешен аспект е сувишно да зборуваме за тоа, бидејќи денес нема жив човек кој е сведок на тој случај.
Спермата излегува од Слабината, а не Кичмата!!
--- надополнето: 4 септември 2013 во 10:25 ---
Прашањето кое kralot го поставува е на место, а тоа што нејќе да прифати даден одговор, тоа и е‘ за очекување...
Јас го прифаќам одговорот, како логичен за вас, но несватлив за мене, па секој нека си го прегледа па нека си одлучи по своја логика, нели?? тоа си е тоа.
Најбитно јас го прифаќам како одговор кој има логика според вас, но нема логика според мене, за мене три денови и три ноќи се три денови и три ноќи, не можат да бидат еден ден и две ноќи, но реков, сваќање си има секој различно, го почитувам тоа, сакав само да ја видам и оваа страна на случајот.
А сега уште едно прашање, зашто апостолите после наводното воскреснување, не викаат „Исус Воскресна“ како што вие денес викате, туку викаат „Исус е Жив!!“?