Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Postojat li lazni bogovi?
Ne...postojat lazni gjavoli
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Postojat li lazni bogovi?
Зошто бе спасение?
Се сеќаваш ли нешто толку страшно да си направил па да те спасува некој?
.
Јас лично не верувам во таква работа.
За живот вечен...
--- надополнето: 3 септември 2013 во 15:42 ---
Да, се сеќавам и токму ради тоа сечање, ми требит спасение...
--- надополнето: 3 септември 2013 во 15:43 ---
Твоето неверување никад нема да стане вистина, туку само субјективен став, заснован на еднострана овосветовна идеолошка индоктринација...
За живот вечен...
--- надополнето: 3 септември 2013 во 15:42 ---
Да, се сеќавам и токму ради тоа сечање, ми требит спасение...
--- надополнето: 3 септември 2013 во 15:43 ---
Твоето неверување никад нема да стане вистина, туку само субјективен став, заснован на еднострана овосветовна идеолошка индоктринација...

Мене ни Бог ни Диабло не ми можат ништо
Па то‘ што самиот можеш да си го направиш, никој друг не може...

Е тоа.......тоа е единствениот закон во универзумов.
 .
.Greska.....postojat uste 95 drugi koi mora da gi postuvas

За да не реплицирам на повеке луге, не за друго ме мрзи.
Зошто требало се и сешто да се почитува.

За да не реплицирам на повеке луге, не за друго ме мрзи.
Зошто требало се и сешто да се почитува.
Aко споредиш креатор на Хонда и креатор на светот, креаторот на Хонда е многу подобар почовечен и поуспешен. Креаторот на светот би добил отказ ако работеше во ХондаZnaci,gledajki na Bozjata kreacija,te. na sovrsenata kreacija,fakt e deka postoi i Kreator,kako sto Hondata nekoj ja kreiral. Ili ne te razbrav ubavo ?
--- надополнето: 31 август 2013 во 21:34 ---
Ke go prifati li grujo ili onoj grckiot ako ti kaze nekoj od Kur'anot koe e resenieto ?
Aко споредиш креатор на Хонда и креатор на светот, креаторот на Хонда е многу подобар почовечен и поуспешен. Креаторот на светот би добил отказ ако работеше во Хонда
I od kreatorot na honda ima pouspesni kreatori. I od niv ima pouspesni.... sekoj sekogo moze da nadmine,samo ne moze da se nadmine ona sto BOG go kreirea.
Neka proizvedi nekoj krv,ili voda,,,, a da ne zaboravas deka kreatorot na honda bez negoviot Kreator bi bilil edna golema 0.
Kreatorot na Honda e kako molivot vo racete na nekoj Pisatel.
Бог не е зачнат, е скокање во заклучоци, нема никаков доказ дека Бог го прекинал каузалниот регрес. Јас можам да го наречам универзумот или „енергија“ некоја (што било) несоздадено, вечно. Но тоа не е аргумент.
Кога хонда креира некој дефектен примерок, го повлекува од пазарот му се извинува на корисниците и ако има штета - му бнадокнадува нив или на семејствата.I od kreatorot na honda ima pouspesni kreatori. I od niv ima pouspesni.... sekoj sekogo moze da nadmine,samo ne moze da se nadmine ona sto BOG go kreirea.
Neka proizvedi nekoj krv,ili voda,,,, a da ne zaboravas deka kreatorot na honda bez negoviot Kreator bi bilil edna golema 0.
Kreatorot na Honda e kako molivot vo racete na nekoj Pisatel.