Океј е те сфатив јас инаку тогаш очигледно ти веруваш во карма јас не. Бидејќи јас размислувам дека се што правам јас го правам не дека тоа едноставно било така пишано како што викаат постарите што и да правам јас го правам од сопствена желба а инаку а зошто би се нашол ти во таква ситуација? кој те пратил на тоа место? никој самиот од сопствена желба си посакал да си таму на тоа и тоа место. и да речеме има пукотница ако ти си доволно паметен ќе се извлечеш но ако не си тогаш ќе завршиш во вреќа... многу едноставно.
Изгледа досадно им станало, па да сменат малку.Што напиша бе, Скај?
Ај молим те, израционализирај ми како жртви на војна, на педофили, на рак и сл самите посакале да се на тоа место и не се снашле во дадената ситуација?
Немој така....Луѓето мечтаат за живот различен од оној кој што го живеат, па сеа логично на тоа, на оној на кој не му се живее животот кој го добиле имаат обичајно право да се самоубијат, тоа не е психички проблем тоа е природа...за мене...Јас живеам а не се борам.
Каде оди сегашноста кога станува минато? И каде е тогаш минатото?Немој така....
Ти постоиш не само за себе, туку и поради другите луѓе кои живеат сега, но и за тие кои ќе живеат во иднината.
Затоа заборави на црните мисли и стори нешто за другите луѓе
Многу пати сме сведоци на сите неубави нешта што се случуваат околу нас... Без разлика дали се работи за пари, успех, среќа, сроден партнер, иднина... Многу пати луѓе кои што во животот никогаш не се труделе ќе ги искусат сите убавини на животот...
Муабетов не е дали некој е богат или сиромав се однесува за двете класи.. Има луѓе кои баш све најлошо доживуваат и на крајот или ќе завршат кај што не треба или тие самите ќе станат оние што ги прават најлошите работи пошто животот така ги научил...
Прост пример младо здраво дете полно со амбиција и живот пред себе си оди фино лепо по тротоар... Во меѓувреме поминува изобличен фраер во скапа кола и за да се направи мангуп или под дејство на алкохол го удира детето кое станува инвалид за цел живот...
Каде е тука правдата, каде е тука кармата, каде се сите убави мисли кои ни кажуваат дека кругот на животот ќе се сврти и за нас... Будалата ќе продолжи да живее како што живеел, за момчево цел живот му е уништен..
Примерот ми е да ви ја опишам мислата што ја имам и се однесува на секое поле во нашиот живот...
Ама дали е најбогат оној кој има најмногу пари?Па ќе го гледам животот од оваа перспектива ти ако си срна гледај го животот така...
Парите се само момент на среќа? Па гледам кој е посреќен дали сиромавиот или богатиот... не трескај глупости те молам
Друже карма не е судбина ниту нешто запишано.Тоа ти е наједноставно објаснето на секоја акција има реакција т.е третиот Њутнов законОкеј е те сфатив јас инаку тогаш очигледно ти веруваш во карма јас не. Бидејќи јас размислувам дека се што правам јас го правам не дека тоа едноставно било така пишано како што викаат постарите што и да правам јас го правам од сопствена желба а инаку а зошто би се нашол ти во таква ситуација? кој те пратил на тоа место? никој самиот од сопствена желба си посакал да си таму на тоа и тоа место. и да речеме има пукотница ако ти си доволно паметен ќе се извлечеш но ако не си тогаш ќе завршиш во вреќа... многу едноставно.
Друже право има секој ама не би се согласил дека е најпаметно.Луѓето мечтаат за живот различен од оној кој што го живеат, па сеа логично на тоа, на оној на кој не му се живее животот кој го добиле имаат обичајно право да се самоубијат, тоа не е психички проблем тоа е природа...за мене...Јас живеам а не се борам.
Уште еднаш ќе те цитирам само,морам..ти овде патиш од..србите викаат- Хоќу нешто речи ал незнам шта..
Погрешно ме сваќаш,ја не реков дека парите не се битни,и те како се битни за денешно време..али не се пресудни за среќа нити па животот секогаш ќе ти е фер со нив.Што ако ја имам милион евра на конто и ја фатам најубавата женска у градот - ја сум среќен животот ми е супер,али по некоја случајност ја фатам у кревет со некој клошар али факмен што со муабет и харизма ќе ја натрти..Ми се руши цела среќа..Или како што викаш одам ја по тротоар задоволен со полн новчаник и ме удри некоја зарѓана лада и останам хендикепиран?
Животот не е фер ни за богат ни за сиромав.Живот е вага и секогаш иде те на една те на друга страна.Парите се само еден тег.Толку од мене ајт поздрав.
Правда не постои друже тоа е само збор.
„Justice like beauty is in the eye of the beholder“
Животот не ниту фер ниту не фер.
Болката како и радоста е дел од животот нејзе мора да ја прифатиш и да продолжиш понатаму.
Животот мора да го живееш максимално.Знаеш како беше онаа старата по дваесет години ќе се каеме повеќе за работите кои не сме ги направиле отколку за оние кои сме ги направиле.
И на крај кармата ти е како гравитација толку често е толку едноставна што не ја забележуваме се додека не ни залепи една по лицето.
П.С Не ја гледај кармата како оружје за одмазда
--- надополнето: 2 септември 2013 во 10:04 ---
Ама дали е најбогат оној кој има најмногу пари?
--- надополнето: 2 септември 2013 во 10:11 ---
Друже карма не е судбина ниту нешто запишано.Тоа ти е наједноставно објаснето на секоја акција има реакција т.е третиот Њутнов закон
--- надополнето: 2 септември 2013 во 10:17 ---
Друже право има секој ама не би се согласил дека е најпаметно.
Прво најосновниот човечки инстинкт е оној за преживување.
Понатаму глупаво е да си го скратиш животот пред да го изживееш цел, а, можеби баш следниот ден те очекува изненадување.
Не ми е сосема јасно што сакаш да кажеш. Те молам објасни поопширноКаде оди сегашноста кога станува минато? И каде е тогаш минатото?