Ви се случила некоја натприродна работа?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Без разлика од каде е сторијата, војниците кои биле на фронт патат од тешки трауматски заболувања. Можат да се јават секакви халуцинации во најмала рака

Приказната на добро познат изобилува од контрадикции првин вели натприродни работи потоа волци потоа сеништа па споменува старци па заколени деца па повторно се враќа на волците веројатно врколаци требаше да се определи кој филм ќе го фура вака многу конфузно делува но секако и интересно за читање и раскажување рецимо доколку си со средношколки во друштво им пуштиш ваков муабет и она од страв ќе ти се убута ќе те гушне може ќе сака и кај тебе да преспие па може и ќе опнеш нешто ќе го измрсиш мачорот.

Така ли е добро познат опасен финтаџија си ти само ова во друштво на форум не делува.

Незнам дали е за тука бидејќи е сон, но со последици и по будењето.

Сонот го сонував од еднаш до двапати годишно се до пред три години, локацијата е скопска населба во која имам куќа. Во таа куќа живее баба ми, а јас се вселив таму пред три години, отокако се вселив и сонот заврши.
Се сонувам јас на помала возраст, некаде окулу 12-13 години како играме фудбал на игралишето кое е одалечено 200 метри од куќата. Наеднаш се помрачува и излегува човек кој по големината наликува на мини џин. Почнува да ме брка, а јас почнувам да бегам накај куќата. Цело време додека трчам го чуствувам како да е на метар од мене и може да ме зграпчи во секој момент. Конечно стигнувам до влезната врата од дворот и само што ќе ја фатам кваката од вратата он ме зграпчува и ме крева неколку метри од земја. Во тој момент знам дека е само сон но не можам да се разбудам. Ме носи накај устата и ме гриза на тилот задниот дел од вратот, и ми го откинува целиот р`бет по должина. Во тој момент се будам испотен и осеќам грчење на целиот рбет кое трае и до неколку часа. На грбот над клучната коска имам два белега како точки кои се наоѓаат на двете страни по должината на рбетот кои не ми се од раѓање или од некоја повреда едноставно незнам како се појавиле. И до ден денеска не можам да поднесам некој да ми се приближи од позади на неколку сантиметри со брадата од лицето, одма инстиктивно реагирам да се тргнам и сите мускули ми се грчат на грбот, и пред очи ми се појавува сцената од сонот. Мислев дека тоа ми се случува од скококање бидејќи знам многу луѓе кои имаа скокот на тој дел од телото. Ама ова не е скокот бидејќи јас во тој момент осеќам некој вид на болка, грчење. Еве и додека го пишувам ова осеќам језивост по должината на целиот рбет.

Vo ovaa Priroda (Univerzum) se e samo Priroda-Univerzum.

Povikuvanjeto deka postoi nesto natprirodno poteklnuva od neznaenje-tocno neinformiranje.

Pri sekoja natpriroden nastan doadja do kolaps na siot Univerzum.

Prirodata opstojuva tokmu na fizickite zakoni na samata Priroda.

Vo ovaa Priroda (Univerzum) se e samo Priroda-Univerzum.

Povikuvanjeto deka postoi nesto natprirodno poteklnuva od neznaenje-tocno neinformiranje.

Pri sekoja natpriroden nastan doadja do kolaps na siot Univerzum.

Prirodata opstojuva tokmu na fizickite zakoni na samata Priroda.

А ти целосно си свесен што е природно и не/нат природно?

sega se pravam pishman shto sum ja otvorila temata...ne znam kako ke se spie vecer, ziveam sama momentalno...em utre moram stvarno sabajlecki da stanam.

aj i od mene po edna senka...
t.e se rabotese za coece:) najverojatno bese son ama koga se sekavam na sluckata isto kako da mi se slucuva vo momentot. Znaci lezam, gledam film na televizija (ne horor, nekoja drama...dosadna) i edno vreme gledam deka neshto pretrcuva okolu mojot krevet...malo crno covece...samo silueta...malce povisoko od metar...jas normalno umiram od strav ama nemozam ni da mrdnam ni da pretnam i sega si velam, aj ke se prepravam kako nishto da ne se slucilo pa ke si odi:))) (znam deka zvuci idiotski ama tokmu taka bese)
posle nekolku sekundi od pretrcuvanjeto pocustvuvav kako nekoja energija da ja kreva mojata noga...i bukvalno se silev so energijata...taa nagore jas nadolu...energijata pobedi...posle toa bev paralizirana od strav...si mislev deka vo momentot me kidnapiraat vonzemjani...
na sreka se najde vo mene nekoja sila i uspeav da stanam naednash od krevetot i vo toj moment se se smiri...vratata normalno otvorena (ama mozebi ne sum ja ni zatvorila)...televizorot si sviri...filmot se ushte trae...
sega si objasnuvam deka sum zaspala ama ne sum bila za toa svesna...zatoa shto nemase nekoj element na budenje...kako bilo...zvuci smesno ama bese mnogu strasno

vtora rabota e povrzana so meteorologija.
Posledniot den vo Delhi, nokevav vo eden zaeban klosarski eftin hotel, sama...stanav sabajle i izlegov na ulica da kupam neshto za jadenje...denot bese siv, bese ladno (februari mesec...okolu 8 stepeni)...i naednash, a beshe nekade 9 casot sabajle vo Delhi padna nokj. Bukvalno se stemni, i stana mracno isto kako nok, prst pred oko ne se gledase, kolite vklucija farovi...toa neshto traese okolu polovina cas, naredniot den za toa pisuvaa site indiski vesnici:) ama nemase objasnuvanje

i ushte edna rabota, mnogu pati mi se slucilo da si potpevnuvam nekoja pesna i da vklucam radio i tamu da e istata pesna, i toa na mestoto kade shto prestanav da peam...a nikogas ne se rabotelo za nekoj hit

koga bev vo osnovno, vo rok od eden mesec me iznerviraa edni deca...posebno...dvata dobija kletvi...na edniot mu rekov da si ja skrsi nogata koga ke odi na skijanje, se vrati vo hotelot so skrsen prst....na drugiot nekolku nedeli pokasno mu pozeliv vo novata godina shto pobrzo neshto da skrshi, vo rok od 3 dena skrshi noga
od ota vreme nemam nikoj prokolnato, ama site gi predupreduvam:)

Абе аман ти на овие сите им веруваш? Сигурно пола од нив се измислени лаги.
--- надополнето: 24 јули 2013 во 14:25 ---
абе човече каково пашнување какви магични печурки што ти е на тебе?Сега се збори пак да се иде таму на викенд до крајот на летово али бегај ја не идам.Иако од тогаш научив многу работи за енергија и сл. ствари пак ми е страв.Ако некако ме натераат да отидам ваљда нема да има проблем за тебе слободно дојди.

Ајде следниот пак ваква слична ситуација сликај и стави ја на форумот да видиме дали е вистина, а не вака да измислувате илјада работи..

i mene mi se ima sluceno istoto pred tri meseci .edna drugarka mi kaza deka se vikaat senki (koi doaaat po tebe vo sonot i te gusat)i nejze i se ima sluceno slicnovo .i taa e edinstvenata koja mi poveruva vo toa.ama aj da bidam ja taka fina da ne umaram i da preminam na rabotata.

pred dve leta znaci leto 2005 bevme na vikendicka sobrani i ja taa vecer legnav so majka mi da spijam zaso dojdoa plus gosti .kolku so pamtam naednas neso me razbudi ko bela svetlina i znam ne mozev da zeam vozduh se gusev i mislev deka vo sekoj moment ke zaminav .si pomisliv zarem tolku mi e zivotov?.pocnav da posegnuvam po majka mi koja bese vednas do mene nemase ni pola metar dalecina ,edno 30 cm no ne mozev da ja dofatam kolku poveke gi tegnev racete tolku taa bese podaleku potoa pocnav da vikam jas mislev deka se derev najglasno sto mozev no za dzabe koga nikoj ne mozese da me slusne majka mi ostana mirna iako ima lesen son pocnav da gubam sila
veke ne znaev sto da praaaaam vikav mamo mamo pomogni mi no nisto od toa ne mozev da se pomrdnam sakav da stanam no bev nepodvizna mislam deka toa traese cela vecnost no kolku vsusnost traeo nikogas ne doznav zatoa sto ne pamtam koga zavrsi slednoto utro stanav i prvo i go raskazav na drugarka mi .ne veruvase. potoa na majka mi taa mi se smeese,
potoa na site gosti vo kukata no za dzabe site mi rekoa hej si sonuvala

se nadevam nikogas poveke nema da mi se suci istoto zasto bese uzasno.
ne mozev da zeam zdiv mislev deka ke umram.

Во право ти рекле гостите , си сонувала :D.

Чисто да споделам , не дека се потресов нешто специјално.

Синоќа гледав филм доцна во ноќта, трилерче нешто . И до компјутерот ми е најголемиот шкаф за алишта . И слушам од едно време некое крцкање кое траеше 5 секунди . Се вртам со погледот накај шкафот , едното крило се отворило кроце кроце. И баш зиам мобилниот да видам колку е саат, и беше фамозното 3:15 :)

Се насмевнав , си викам "јако" и продолжив да гледам филм.

Чисто да споделам , не дека се потресов нешто специјално.

Синоќа гледав филм доцна во ноќта, трилерче нешто . И до компјутерот ми е најголемиот шкаф за алишта . И слушам од едно време некое крцкање кое траеше 5 секунди . Се вртам со погледот накај шкафот , едното крило се отворило кроце кроце. И баш зиам мобилниот да видам колку е саат, и беше фамозното 3:15 :)

Се насмевнав , си викам "јако" и продолжив да гледам филм.

Воа,јас прексиноќа доцна си легнав,најмногу да беше 1 часот по полноќ.Ми се чини дека само што заспав кога ненадејно се разбудив и пропратно чудно се чувствував,како некоја језа да ме беше обвила.Погледнав на часовникот,беше точно 3 и 13.Се свртев на другата страна во обид да не си го расипам сонот,кога чуден звук ми ја исполни собата.Така нерасонета рипнав на двечки и одма го запалив светлото очекував секој момент некоја змија-ѕвечарка да ме нападне бидејќи тоа беше првата работа која ми дојде на ум.После ми текна дека големи се шансите да нема ѕвечарки во Македонија но фино лино ја напуштив собата и се преместив во дневна.Во меѓувреме натрапникот не се јавуваше.

Во 4 и 15 пак ме разбуди језивиот звук од соседната соба и наредните два часа се размислував каква гадурина се крие во таму.Сабајлето,кога убаво се раздени и кога се потсобрав барем малку,најдов скакулец поголем од мојата подлактица.Се ветив дека до крајот на летото нема да спијам со отворен прозор,па макар и се препотувала цела вечер:P

Isto, se sekavam ednas ko deca vikavme duhovi na preminati i posle aj toa casata sto idese nego posle bevme zakluceni a ne cuvme nisto pa trebase da krsime vratata i znam ednas isto duhovi vikavme i casata aj so idese nego se ostvari toa sto go prasav duhot, a vikam cek ova ne e edina realnost ima visa realnost ko sto ima povisi nivoa na svesnost e sea zasto toa bi bilo u kontakt so nas pa posto veke toa ni go dalo ova pa so toa i se sto e u nas interes.

Човечкиот мозок е многу моќен, понекогаш ќе ви возможи да видите/чуете токму тоа што сакате да го видите/чуете. Или научно кажано, халуцинации.

значи си одам накај дома и цело време мачки ме пресретнуваја можи беа 5 и ко седевме в парк дојде едно маче и стоеше со нас цело време
знај некој шо можи да биди?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom