Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
Без разлика од каде е сторијата, војниците кои биле на фронт патат од тешки трауматски заболувања. Можат да се јават секакви халуцинации во најмала рака
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Vo ovaa Priroda (Univerzum) se e samo Priroda-Univerzum.
Povikuvanjeto deka postoi nesto natprirodno poteklnuva od neznaenje-tocno neinformiranje.
Pri sekoja natpriroden nastan doadja do kolaps na siot Univerzum.
Prirodata opstojuva tokmu na fizickite zakoni na samata Priroda.
sega se pravam pishman shto sum ja otvorila temata...ne znam kako ke se spie vecer, ziveam sama momentalno...em utre moram stvarno sabajlecki da stanam.
aj i od mene po edna senka...
t.e se rabotese za coecenajverojatno bese son ama koga se sekavam na sluckata isto kako da mi se slucuva vo momentot. Znaci lezam, gledam film na televizija (ne horor, nekoja drama...dosadna) i edno vreme gledam deka neshto pretrcuva okolu mojot krevet...malo crno covece...samo silueta...malce povisoko od metar...jas normalno umiram od strav ama nemozam ni da mrdnam ni da pretnam i sega si velam, aj ke se prepravam kako nishto da ne se slucilo pa ke si odi
)) (znam deka zvuci idiotski ama tokmu taka bese)
posle nekolku sekundi od pretrcuvanjeto pocustvuvav kako nekoja energija da ja kreva mojata noga...i bukvalno se silev so energijata...taa nagore jas nadolu...energijata pobedi...posle toa bev paralizirana od strav...si mislev deka vo momentot me kidnapiraat vonzemjani...
na sreka se najde vo mene nekoja sila i uspeav da stanam naednash od krevetot i vo toj moment se se smiri...vratata normalno otvorena (ama mozebi ne sum ja ni zatvorila)...televizorot si sviri...filmot se ushte trae...
sega si objasnuvam deka sum zaspala ama ne sum bila za toa svesna...zatoa shto nemase nekoj element na budenje...kako bilo...zvuci smesno ama bese mnogu strasno
vtora rabota e povrzana so meteorologija.
Posledniot den vo Delhi, nokevav vo eden zaeban klosarski eftin hotel, sama...stanav sabajle i izlegov na ulica da kupam neshto za jadenje...denot bese siv, bese ladno (februari mesec...okolu 8 stepeni)...i naednash, a beshe nekade 9 casot sabajle vo Delhi padna nokj. Bukvalno se stemni, i stana mracno isto kako nok, prst pred oko ne se gledase, kolite vklucija farovi...toa neshto traese okolu polovina cas, naredniot den za toa pisuvaa site indiski vesniciama nemase objasnuvanje
i ushte edna rabota, mnogu pati mi se slucilo da si potpevnuvam nekoja pesna i da vklucam radio i tamu da e istata pesna, i toa na mestoto kade shto prestanav da peam...a nikogas ne se rabotelo za nekoj hit
koga bev vo osnovno, vo rok od eden mesec me iznerviraa edni deca...posebno...dvata dobija kletvi...na edniot mu rekov da si ja skrsi nogata koga ke odi na skijanje, se vrati vo hotelot so skrsen prst....na drugiot nekolku nedeli pokasno mu pozeliv vo novata godina shto pobrzo neshto da skrshi, vo rok od 3 dena skrshi noga
od ota vreme nemam nikoj prokolnato, ama site gi predupreduvam![]()
абе човече каково пашнување какви магични печурки што ти е на тебе?Сега се збори пак да се иде таму на викенд до крајот на летово али бегај ја не идам.Иако од тогаш научив многу работи за енергија и сл. ствари пак ми е страв.Ако некако ме натераат да отидам ваљда нема да има проблем за тебе слободно дојди.
i mene mi se ima sluceno istoto pred tri meseci .edna drugarka mi kaza deka se vikaat senki (koi doaaat po tebe vo sonot i te gusat)i nejze i se ima sluceno slicnovo .i taa e edinstvenata koja mi poveruva vo toa.ama aj da bidam ja taka fina da ne umaram i da preminam na rabotata.
pred dve leta znaci leto 2005 bevme na vikendicka sobrani i ja taa vecer legnav so majka mi da spijam zaso dojdoa plus gosti .kolku so pamtam naednas neso me razbudi ko bela svetlina i znam ne mozev da zeam vozduh se gusev i mislev deka vo sekoj moment ke zaminav .si pomisliv zarem tolku mi e zivotov?.pocnav da posegnuvam po majka mi koja bese vednas do mene nemase ni pola metar dalecina ,edno 30 cm no ne mozev da ja dofatam kolku poveke gi tegnev racete tolku taa bese podaleku potoa pocnav da vikam jas mislev deka se derev najglasno sto mozev no za dzabe koga nikoj ne mozese da me slusne majka mi ostana mirna iako ima lesen son pocnav da gubam sila
veke ne znaev sto da praaaaam vikav mamo mamo pomogni mi no nisto od toa ne mozev da se pomrdnam sakav da stanam no bev nepodvizna mislam deka toa traese cela vecnost no kolku vsusnost traeo nikogas ne doznav zatoa sto ne pamtam koga zavrsi slednoto utro stanav i prvo i go raskazav na drugarka mi .ne veruvase. potoa na majka mi taa mi se smeese,
potoa na site gosti vo kukata no za dzabe site mi rekoa hej si sonuvala
se nadevam nikogas poveke nema da mi se suci istoto zasto bese uzasno.
ne mozev da zeam zdiv mislev deka ke umram.
Чисто да споделам , не дека се потресов нешто специјално.
Синоќа гледав филм доцна во ноќта, трилерче нешто . И до компјутерот ми е најголемиот шкаф за алишта . И слушам од едно време некое крцкање кое траеше 5 секунди . Се вртам со погледот накај шкафот , едното крило се отворило кроце кроце. И баш зиам мобилниот да видам колку е саат, и беше фамозното 3:15
Се насмевнав , си викам "јако" и продолжив да гледам филм.