Музичко име на тапет : Coldplay

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Sussaro

Замина многу.

Не ја гледам поентата да анализираме квалитет на поединци, освен ако веќе се мора, треба да го бараме вокалот. Вртев, се согласуваме дека не е којзнае што вокал, ама не е секогаш пресудно. Има мал милион групи кои имаат просечен вокал, ама бендот не е просечен.

од друга страна, има милион бендови кои имаат подобри гитаристи, тапанари, басисти, втори гитаристи, може и кавијатуристи од поголем број на бендови кои ги цениме ко out of this world, ама и тоа, побратиме, не е пресудно.

Си го/ги слушал Вини Винсент? Ако не, не ни мора.

Во друго не навлагам, освен во најбитното.

Не знам од кај го доби впечатокот дека не сум се бавел со литература: дали заради мојата изјава дека текстовите на Аргангел не се поврзат со хероинаштвото на Вртев не значат ништо, или заради моето општо пишување на форумов (да не треба да бидам поелоквентен на јавен форум? Ако треба, I will )

Sus, сам Ленон има изјвено дека неговите текстови не значат ништо ако сам не си ги поврзеш. Е сега, освен I am the Walrus, сите други и тој, и Пол и сите (освен Ринго) можат да ти ги објаснат детално, што е и како е. Ленон, дрзок ко Ленон, малку ги пецна фановите негови и phoney beatlemania за која и Џо Страмер своевремено јадеше доволно бурек со сирење.

Ете, ти кои си литературен гуру можеш да ги објасниш текстовите на Вртев, но дали и останативе можат? И крај краева, постои ли текст на планетава земја кој е врхунски, или барем просек кој нема некое значење?

Еве, Златно - Жолто објасни ми ја. :D

Во најмала рака, главнината на фановите немаат абер што му значат текстовите (if any) Сакаш некад низ Градски парк да расшетаме и да интервјуираме за и околу Аргангел 16 годишни готичарки? :D Знам дека знаеш што кокалам :D

И не знам кај не бев јасен: што зборувате кој е англиски, германски, полски бенд, кој е македонски, кој е американски. Ако чини, чини, ако не чини, не чини.

Тоа што не успеаа да се пробијат, не е заради поднебјето.

Франција има квалитетни бендови исто колку и Казахстан. факт е дека квалитетот го има онаму кај што успеавме да го најдеме.
Крај краева, Бреговиќ со Болан маваше кока :D

I na kraj, иако заборавив пола од она што сакав да ти го напишам, само да напоменам дека живеам од литература и самиот сум напишал нештО за кое сум worldwide признат. Tака да, не признавам дека сум неписмен, иако ме занима your first clue. :D

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
не знам ја како наркоманиве шо го слушаат архенгел пишуваат толку долги постови
не им е исушен мозокот од дрогата до сеа или шо е работава? :D

Зар веруваш во мене?
Јас сум наркоман што ги нуди
сите можни дроги.
И веќе одамна тоа не сум јас
Тоа е некој што ме глуми
и ужива во дрогата.

Секој обид да ме излечиш
ќе ти се врати како казна,
како горка измама.
Јас сум човек кој живее ко влав,
кој се плаши да те допре.
Не знам дали остана
бар малку трава во мене,
или се испушивме прееска у парк.

Осамен и уморен трагам очајно
по моите дијазепам апчиња,
единствен разлог
да продолжам да живеам.
И нема начин да ме промениш,
се што можеш е да ми позајмиш пари.

Не мисли колку си љубела
и дека љубовта е се што ти е потребно.
Погледни! Ќе видиш само еден обичен наркоман
без концепт за добро и лошо.

I need a joint, ooh I need a joint
to make me happy,
not being sober
look at me standing here
sober again
right there in the park

i keed, i keed

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.172
Поени од реакции
25.940
Sussaro

Замина многу.

Не ја гледам поентата да анализираме квалитет на поединци, освен ако веќе се мора, треба да го бараме вокалот. Вртев, се согласуваме дека не е којзнае што вокал, ама не е секогаш пресудно. Има мал милион групи кои имаат просечен вокал, ама бендот не е просечен.

од друга страна, има милион бендови кои имаат подобри гитаристи, тапанари, басисти, втори гитаристи, може и кавијатуристи од поголем број на бендови кои ги цениме ко out of this world, ама и тоа, побратиме, не е пресудно.

Си го/ги слушал Вини Винсент? Ако не, не ни мора.

Во друго не навлагам, освен во најбитното.

Не знам од кај го доби впечатокот дека не сум се бавел со литература: дали заради мојата изјава дека текстовите на Аргангел не се поврзат со хероинаштвото на Вртев не значат ништо, или заради моето општо пишување на форумов (да не треба да бидам поелоквентен на јавен форум? Ако треба, I will )

Sus, сам Ленон има изјвено дека неговите текстови не значат ништо ако сам не си ги поврзеш. Е сега, освен I am the Walrus, сите други и тој, и Пол и сите (освен Ринго) можат да ти ги објаснат детално, што е и како е. Ленон, дрзок ко Ленон, малку ги пецна фановите негови и phoney beatlemania за која и Џо Страмер своевремено јадеше доволно бурек со сирење.

Ете, ти кои си литературен гуру можеш да ги објасниш текстовите на Вртев, но дали и останативе можат? И крај краева, постои ли текст на планетава земја кој е врхунски, или барем просек кој нема некое значење?

Еве, Златно - Жолто објасни ми ја. :D

Во најмала рака, главнината на фановите немаат абер што му значат текстовите (if any) Сакаш некад низ Градски парк да расшетаме и да интервјуираме за и околу Аргангел 16 годишни готичарки? :D Знам дека знаеш што кокалам :D

И не знам кај не бев јасен: што зборувате кој е англиски, германски, полски бенд, кој е македонски, кој е американски. Ако чини, чини, ако не чини, не чини.

Тоа што не успеаа да се пробијат, не е заради поднебјето.

Франција има квалитетни бендови исто колку и Казахстан. факт е дека квалитетот го има онаму кај што успеавме да го најдеме.
Крај краева, Бреговиќ со Болан маваше кока :D

I na kraj, иако заборавив пола од она што сакав да ти го напишам, само да напоменам дека живеам од литература и самиот сум напишал нештО за кое сум worldwide признат. Tака да, не признавам дека сум неписмен, иако ме занима your first clue. :D
Ако заминам малку, нема да бидам јас, јас.

Квалитетот на групата лежи на квалитетот на поединците. Иако во социјалните сфери 1+1 не е строго 2, може да биде и многу повеќе и квалитетот на групата да биде поголем од збирот на индивудуалните квалитети на поединците, расцепкувањето на компоненти и анализата на поединиците и те како метерс.

Има де.

Не верувам дека сум ги слушнал. Ама па, јас можам да набројувам до утре сабајле. И тоа само прогресив ќе биде дооолга листа.

Што е најбитното?

Го заклучив по плтиката анализа на текстовите. Благе везе нема елоквенцијата јас барем 2 пати пишувам со посељачки тон од тебе, а ништо чудно и 2 пати да имам повеќе граматички и секакви грешки.

Не знам за Ленон, и така сметам дека е едно од најисфорсираните имиња во музиката воопшто. Не мислам дека е лош, ама не е до толку што го прават. Али тоа нема везе. На крају краева во уметноста не мора да има логика. Апстракни слики во аматерското око се некои си линии и точки а во оној кој е експерт ја препознава вредността. Ете нека не значат ништо. Нека напише некој рандом Перо таков текст, не мора ништо да значи ама да биде таков добар текст. Во Архангел не е тоа случајот, текстовите си имаат значење, или јебем ли га јас така барем јас си мислам. Јас можам да ги протолкувам како што мислам, едино Вртев може да каже дали сум во право. Хероин или не, значење или не, уметност си е уметност, вредност си е вредност.

Не сум литературен гуру ама дефинитивно сметам дека имам поголеми познавања од просечен Перо сретнат на улица. Скромно или нескромно, тоа е.

Постои бе што да не. Има текстови на кои сите си трескале глава во ѕид а самиот автор да го прашаш ќе ти каже дека кој знае каков трипер не фатил вечерта кога го пишувал тоа. Си ја слушал на пример Devil's haircut од Beck?:pos::pos::pos:

Златно жолто не ти ја објаснувам. Не може со иле играш :icon_lol:.

Знам што кокалиш. Тоа се аргументирани претпоставки што ги употребував на другар ти Тоукатер кога се правеше со сила да не кажам што за некои работи. Неучтиво е да коментираш за други луѓе, знам ама јас сум неучтив човек кон оние кон кои не треба да бидам. Како и да е, тоа е точно, не викам дека широката публика им ги разбира текстовите или дека нема и таму хипстераана кои ги слушаат Архангел само заради тоа што комшијата Перо кој бил во емисија на Ана Јовковска им кажал дека они се многу кул бенд. Сепак тоа не ја намалува нивната вредност. Сигурно има и куртони кои слушаат комплексен џез како рецимо Фрчко, ама дали ради Фрчко треба да ја дискредитираме таа музика?

Сакам да ти кажам дека во англија и америка има поголеми шанси да се позиционираш отколку било каде во светот. Просечен бенд од Лондон има многу поголеми шанси да стане светски и да остави некое влијание, отколку најдобриот можен бенд на сите времиња ама да се деца на сиромашни земјоделци во Муртино.

И да тоа што не успеваат да се пробијат е ради подневјето.

Квалитетот е онаму каде што можеме да го пронајдеме е точно. Ти ако немаш пари може да најдеш просечна девојка од селото од кое си. Ако немаш пристап до средства за да стигнеш до Њу Јорк, таа ќе биде најдобрата женска на светот. Тоа сакам да ти кажувам, може во Казахстан има бенд кои се 5 класи над Зепелин. Али како сиротите тоа да му го докжат на светот и на Малколм Сабахович кога се наоѓаат во јебени Казахстан?
А да, на Еби Роудс студио. Ама не само они. Според кажувањата на Кире Мајмуно од Битола (екс член на Чоканче) во тоа наше случајно запознавање и епик муабет, и Дивље Јагоде ја имале таа чест да се позабавуваат со Болан.

Што знам не ти верувам за ова некако. Прво многу површно ги анализира Архангел нарочито текстовите а второ панк ти е music of choice. Не дека јас со турбо фолкот сум поарен али за човек кој живее или во најмала рака се интересира за литература до сега ќе наговесташе некаде за некој бенд што се познати по квалитетни текстови, оти реално го интересира литературата и ќе ја бара нејзе во музиката. Панкот углавном (Пистолс, Рамоунс..) е музика без некои посебно длабоки текстови. Така да до сега ќе се откриеше некаде или некако скоро барем за мене е невозможно да се бавиш со литература, значи да е до тој степен дел од твојот живот а да не излезеше тоа кад-тад.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ако заминам малку, нема да бидам јас, јас.

Квалитетот на групата лежи на квалитетот на поединците. Иако во социјалните сфери 1+1 не е строго 2, може да биде и многу повеќе и квалитетот на групата да биде поголем од збирот на индивудуалните квалитети на поединците, расцепкувањето на компоненти и анализата на поединиците и те како метерс.

Има де.

Не верувам дека сум ги слушнал. Ама па, јас можам да набројувам до утре сабајле. И тоа само прогресив ќе биде дооолга листа.

Што е најбитното?

Го заклучив по плтиката анализа на текстовите. Благе везе нема елоквенцијата јас барем 2 пати пишувам со посељачки тон од тебе, а ништо чудно и 2 пати да имам повеќе граматички и секакви грешки.

Не знам за Ленон, и така сметам дека е едно од најисфорсираните имиња во музиката воопшто. Не мислам дека е лош, ама не е до толку што го прават. Али тоа нема везе. На крају краева во уметноста не мора да има логика. Апстракни слики во аматерското око се некои си линии и точки а во оној кој е експерт ја препознава вредността. Ете нека не значат ништо. Нека напише некој рандом Перо таков текст, не мора ништо да значи ама да биде таков добар текст. Во Архангел не е тоа случајот, текстовите си имаат значење, или јебем ли га јас така барем јас си мислам. Јас можам да ги протолкувам како што мислам, едино Вртев може да каже дали сум во право. Хероин или не, значење или не, уметност си е уметност, вредност си е вредност.

Не сум литературен гуру ама дефинитивно сметам дека имам поголеми познавања од просечен Перо сретнат на улица. Скромно или нескромно, тоа е.

Постои бе што да не. Има текстови на кои сите си трескале глава во ѕид а самиот автор да го прашаш ќе ти каже дека кој знае каков трипер не фатил вечерта кога го пишувал тоа. Си ја слушал на пример Devil's haircut од Beck?:pos::pos::pos:

Златно жолто не ти ја објаснувам. Не може со иле играш :icon_lol:.

Знам што кокалиш. Тоа се аргументирани претпоставки што ги употребував на другар ти Тоукатер кога се правеше со сила да не кажам што за некои работи. Неучтиво е да коментираш за други луѓе, знам ама јас сум неучтив човек кон оние кон кои не треба да бидам. Како и да е, тоа е точно, не викам дека широката публика им ги разбира текстовите или дека нема и таму хипстераана кои ги слушаат Архангел само заради тоа што комшијата Перо кој бил во емисија на Ана Јовковска им кажал дека они се многу кул бенд. Сепак тоа не ја намалува нивната вредност. Сигурно има и куртони кои слушаат комплексен џез како рецимо Фрчко, ама дали ради Фрчко треба да ја дискредитираме таа музика?

Сакам да ти кажам дека во англија и америка има поголеми шанси да се позиционираш отколку било каде во светот. Просечен бенд од Лондон има многу поголеми шанси да стане светски и да остави некое влијание, отколку најдобриот можен бенд на сите времиња ама да се деца на сиромашни земјоделци во Муртино.

И да тоа што не успеваат да се пробијат е ради подневјето.

Квалитетот е онаму каде што можеме да го пронајдеме е точно. Ти ако немаш пари може да најдеш просечна девојка од селото од кое си. Ако немаш пристап до средства за да стигнеш до Њу Јорк, таа ќе биде најдобрата женска на светот. Тоа сакам да ти кажувам, може во Казахстан има бенд кои се 5 класи над Зепелин. Али како сиротите тоа да му го докжат на светот и на Малколм Сабахович кога се наоѓаат во јебени Казахстан?
А да, на Еби Роудс студио. Ама не само они. Според кажувањата на Кире Мајмуно од Битола (екс член на Чоканче) во тоа наше случајно запознавање и епик муабет, и Дивље Јагоде ја имале таа чест да се позабавуваат со Болан.

Што знам не ти верувам за ова некако. Прво многу површно ги анализира Архангел нарочито текстовите а второ панк ти е music of choice. Не дека јас со турбо фолкот сум поарен али за човек кој живее или во најмала рака се интересира за литература до сега ќе наговесташе некаде за некој бенд што се познати по квалитетни текстови, оти реално го интересира литературата и ќе ја бара нејзе во музиката. Панкот углавном (Пистолс, Рамоунс..) е музика без некои посебно длабоки текстови. Така да до сега ќе се откриеше некаде или некако скоро барем за мене е невозможно да се бавиш со литература, значи да е до тој степен дел од твојот живот а да не излезеше тоа кад-тад.
На најбитното ќе ти клам реплика. Дека и во тоа верувам. Дека географските детерминанти не биле до толку поволни, па во Бирмингем да се родат и Роберт Плант и Роб Халфорд, а во Астана, или Душанбе да нема ниеден ко Клаус Мајне од Хановер. И јас исто, верувам дека на Мајне, дел од коцките му биле подредени со самото тоа што се родил во Западна, а не во Источна Немачка. Не дај боже во Таџикистанска приградска населба на Душанбе. Факт.

Мојата поента која ќе се обидам сега да си ја поставам ко шо треба оти ваљда не успеав се наоѓа во тоа дека бендовите ако веќе ги слушаш, треба да ги цениш еднакво, безразлика од кај е што е и зошто е; под кои услови творел, во кое студио бил, и дали одел со мартинките на татко му во гаражата.
Значи, ако веќе еднаш дојдеш во контакт со бенд од Антананариве, и ако го преслушаш - или е добар или не е. Нема да се замараме со дефлацијата на островот, или пак со црнечката мака и диспозиција.

Архангел го ценам безразлика на поднебјето, и безразлика како ќе ги сфатам и дали плитко ќе ги оценам неговите текстови, музиката и се останато, тие се просечен бенд. Тоа, напати го поставив на темава, за која бев онака, оцрнет. А види, баш е kewl бенд од МКД да биде светски просек, нели?
не знам што ги боли на македонскиве музички гуруа ако нивниот подифолт омилен бенд е просек. А просек е, кога не го збира до Led Zeppelin, Purple, ... па и Scorpions нели?

Лош впечаток, пријателе, лош. Во твој стил, изгледа не работиш во наука, па методолошкиот пристап ти е многу плиток.

Мој омилен бенд е Led Zeppelin, и мој омилен музички период е 60 - 80. Скромно, нескромно, можам да кажам дека имам преслушано се што ми паше од тој период во западњачкава култура која ја нарекоа рок, па ја навјасаа со метал лејтер. Зошто само панкот ти изби ко мое портфолио, не знам. Ја Џими Пејџ не го менувам туку така, ниту јебени Eagles. А знајш некој фан на eagles у Мак?

Ебено добар бенд.
Тоа што ме нема низ темиве, не го прави нештото поинакво. Инфект, темава е доказ зошто не сум присутен во искажувањето на моето литературно познавање, и барањето на моето литературно знаење во музиката.

Но, кога веќе сме кај панкот, ете и тука утка.
Биафра Џело, од дед кенедис забеготината ми е омилен автор. Ако најдеш некој поелоквентен автор од него од „вашиве“, па и подлабоки текстови од негојте панкој, слободно јави ми, ке ти остаам број во ПП.
Али како забегавме во темава, а? Битно е да поверуваш изгледа :D

Bar na крајов нек ги има Арангел:

Просек бенд. Ете, тоа е тоа. :D

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.172
Поени од реакции
25.940
На најбитното ќе ти клам реплика. Дека и во тоа верувам. Дека географските детерминанти не биле до толку поволни, па во Бирмингем да се родат и Роберт Плант и Роб Халфорд, а во Астана, или Душанбе да нема ниеден ко Клаус Мајне од Хановер. И јас исто, верувам дека на Мајне, дел од коцките му биле подредени со самото тоа што се родил во Западна, а не во Источна Немачка. Не дај боже во Таџикистанска приградска населба на Душанбе. Факт.

Мојата поента која ќе се обидам сега да си ја поставам ко шо треба оти ваљда не успеав се наоѓа во тоа дека бендовите ако веќе ги слушаш, треба да ги цениш еднакво, безразлика од кај е што е и зошто е; под кои услови творел, во кое студио бил, и дали одел со мартинките на татко му во гаражата.
Значи, ако веќе еднаш дојдеш во контакт со бенд од Антананариве, и ако го преслушаш - или е добар или не е. Нема да се замараме со дефлацијата на островот, или пак со црнечката мака и диспозиција.

Архангел го ценам безразлика на поднебјето, и безразлика како ќе ги сфатам и дали плитко ќе ги оценам неговите текстови, музиката и се останато, тие се просечен бенд. Тоа, напати го поставив на темава, за која бев онака, оцрнет. А види, баш е kewl бенд од МКД да биде светски просек, нели?
не знам што ги боли на македонскиве музички гуруа ако нивниот подифолт омилен бенд е просек. А просек е, кога не го збира до Led Zeppelin, Purple, ... па и Scorpions нели?

Лош впечаток, пријателе, лош. Во твој стил, изгледа не работиш во наука, па методолошкиот пристап ти е многу плиток.

Мој омилен бенд е Led Zeppelin, и мој омилен музички период е 60 - 80. Скромно, нескромно, можам да кажам дека имам преслушано се што ми паше од тој период во западњачкава култура која ја нарекоа рок, па ја навјасаа со метал лејтер. Зошто само панкот ти изби ко мое портфолио, не знам. Ја Џими Пејџ не го менувам туку така, ниту јебени Eagles. А знајш некој фан на eagles у Мак?

Ебено добар бенд.
Тоа што ме нема низ темиве, не го прави нештото поинакво. Инфект, темава е доказ зошто не сум присутен во искажувањето на моето литературно познавање, и барањето на моето литературно знаење во музиката.

Но, кога веќе сме кај панкот, ете и тука утка.
Биафра Џело, од дед кенедис забеготината ми е омилен автор. Ако најдеш некој поелоквентен автор од него од „вашиве“, па и подлабоки текстови од негојте панкој, слободно јави ми, ке ти остаам број во ПП.
Али како забегавме во темава, а? Битно е да поверуваш изгледа :D

Bar na крајов нек ги има Арангел:

Просек бенд. Ете, тоа е тоа. :D

Многу лош контрааргумент. Ти кажав-ти сакаш биди најскриениот талент за гитара во свет ако твоите се од Ракотинци и молзат крави, тешко дека ќе догураш до Еби Роудс и ќе оставиш влијание во светот. Не невозможно али многу тешко.

До Зепелин не ги збира, ама до Пистолс и те како ги збира. Ги збира до многу повеќе пост панк бендови со светски слави, ако гледаме по првиот критериум. Сакаш да анализираме уметност, бујрум, ти кажав кои се критериуми за уметнички дела. Сакаш компарации, пак бујрум. Ти сеуште не кажа што Архангел го прави просечен.

Иначе и јас да ти откријам една тајна-Јас сум космонаут во НАСА и експерт во областта на космонаутиката. Тоа што настрана се држам на форумов од таа тематика е затоа што тука нема кој да ми парира во дискусија.

Ако сериозно се зафатам со таа проблематика со Биафра ќе ти пишам.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Многу лош контрааргумент. Ти кажав-ти сакаш биди најскриениот талент за гитара во свет ако твоите се од Ракотинци и молзат крави, тешко дека ќе догураш до Еби Роудс и ќе оставиш влијание во светот. Не невозможно али многу тешко.

До Зепелин не ги збира, ама до Пистолс и те како ги збира. Ги збира до многу повеќе пост панк бендови со светски слави, ако гледаме по првиот критериум. Сакаш да анализираме уметност, бујрум, ти кажав кои се критериуми за уметнички дела. Сакаш компарации, пак бујрум. Ти сеуште не кажа што Архангел го прави просечен.

Иначе и јас да ти откријам една тајна-Јас сум космонаут во НАСА и експерт во областта на космонаутиката. Тоа што настрана се држам на форумов од таа тематика е затоа што тука нема кој да ми парира во дискусија.

Ако сериозно се зафатам со таа проблематика со Биафра ќе ти пишам.
како бре лош контрааргумент? Па нели реков, така е, ама ако веќе бендов од Папуа Нова Гвинеја извади албум и ако го преслушаш, и ако оцениш дека е канта, канта е. Или ќе вадиш објаснувања: абе за Австрало - Азијско преодно поднебје добри се, знаеш, немаат пристап до Еби Роуд, ниту до некој салам еврејски продуцент, па ке заокружам дека не се криви, и ке речам дека се ОК.

дали успеале, дали не, дали некој им е крив што не се родиле во Пасадена, мислиш дека ми е, или треба да ми е гајле? Ич. Ама, онака, најобично, ич. Што е, е, да не одиме ко дечиштана, што ке беше ако беше, ако се пробиеа, ако Марио Кемпес беше црнец, ако Сена не погинеше.

Се надевам дека не морам на клингонски да пишам - тоа што се од македонија не треба да влијае на критериумот кога ги цениш ко бенд. Се останато, нема вратоврска со муабетот.

Второ.... до Зепелин и компанија не ги збира, ама до Пистолс и други панк бендој и те како ги збира, оти и така е некако, Пистолс квалитативно се далеку далеку под просекот. Кој вика не?
За Пистолс може во други сегменти да прајме муабет и да испаднат врхунски, ама тоа е далеку од квалитетот. Погоре низводно се објасна тоа на појќе наврати.

Биди космонаут, ама ти е многу лејм репликата и паралелата. Ептен.
Еве, сакаш у живо да прајме муабет за Zeppelin, Doors, Priest, ... чак и до Меморија ќе стигниме? Пошо ме нема на форумов, ваљда абер немам за нивното творештво, а бидејќи абер немам од просечен Перо за литература, не можам да се најдам во текстовите на Зепелин. Дури и Толкен да го имам читано, џабе е.

Поздрави го Колинс ако идете на Месец :D

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Дајте бе да смениме музичко име?

Еве ја го предлагам Глоријан. :icon_mrgr:

(ради текстовите највеќе)

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.172
Поени од реакции
25.940
како бре лош контрааргумент? Па нели реков, така е, ама ако веќе бендов од Папуа Нова Гвинеја извади албум и ако го преслушаш, и ако оцениш дека е канта, канта е. Или ќе вадиш објаснувања: абе за Австрало - Азијско преодно поднебје добри се, знаеш, немаат пристап до Еби Роуд, ниту до некој салам еврејски продуцент, па ке заокружам дека не се криви, и ке речам дека се ОК.

дали успеале, дали не, дали некој им е крив што не се родиле во Пасадена, мислиш дека ми е, или треба да ми е гајле? Ич. Ама, онака, најобично, ич. Што е, е, да не одиме ко дечиштана, што ке беше ако беше, ако се пробиеа, ако Марио Кемпес беше црнец, ако Сена не погинеше.

Се надевам дека не морам на клингонски да пишам - тоа што се од македонија не треба да влијае на критериумот кога ги цениш ко бенд. Се останато, нема вратоврска со муабетот.

Второ.... до Зепелин и компанија не ги збира, ама до Пистолс и други панк бендој и те како ги збира, оти и така е некако, Пистолс квалитативно се далеку далеку под просекот. Кој вика не?
За Пистолс може во други сегменти да прајме муабет и да испаднат врхунски, ама тоа е далеку од квалитетот. Погоре низводно се објасна тоа на појќе наврати.

Биди космонаут, ама ти е многу лејм репликата и паралелата. Ептен.
Еве, сакаш у живо да прајме муабет за Zeppelin, Doors, Priest, ... чак и до Меморија ќе стигниме? Пошо ме нема на форумов, ваљда абер немам за нивното творештво, а бидејќи абер немам од просечен Перо за литература, не можам да се најдам во текстовите на Зепелин. Дури и Толкен да го имам читано, џабе е.

Поздрави го Колинс ако идете на Месец :D

Мене не ми влијае дека се Архангел од Македонија. Добро може и да ми влијае ама занемарливо. Јас убаво ти реков дали ќе го гледаме ова уметнички или неуметнички, мораш еден да одбереш. Уметнички се над просек секако. Далеку над 90% од популарните постпанк бендови, над U2, над Пистолс, секако над поголемиот дел од општопознатата панк сцена она што многумина ја знаат. Над многу работи се. Е сега не се Дрим Тиатер. Или Мејден. Али би размислил сериозно 2 пати за со Скорпионс, сериозно.

Не ми е лејм репликата и паралелата. Ти кажа дека се бавиш со литература и дека имаш направено нешто со worldwide recognition. Јас во моментов се сомневам дали имаш основни литературни познавања. Ти на ниту еден начин до сега не си дал ни приближно добар показател дека е тоа така. Од човек што се бави со литература со worldwide recognition би очекувал дека кога ќе нападне некој бенд како Архангел, дека ќе извади анализа од кој јас пред се јас како рандом ситизен би паднал на гз. Јас такво нешто не сум видел во ниту еден твој пост на темава нити пак онаму каде што сум те начекувал. Ти викаш дека тоа е така затоа што тебе ти е испод част да правиш муабет на теми каде што си експерт. Јас викам дека ќе си го прашам... Митре комшијата за тоа. Во еден разговор мој со Виндфакер он убаво ќе рече-Човек со сила може да се прави паметен, ама не може со сила да се прави глуп. Така да не знам што е разликата од твоето тврдење дека си world wide литерат до моето дека сум космонаут. Затоа не сакам да правиме муебет за Зепелин. За нив си сигурно информиран. Сакам да правиме муабет за таму каде што мислам и тврдам дека л'жеш дебело-литературата. Јас сум пишувал таму, сум правел рецензии, сум разменувал мислења за книги, се е транспарентно се си има. Бујрум напиши нешто и blow my fucking mind off, тоа за тебе како worldwide литерат е најлесната работа што можеш да ја направиш во моите очи на просечен граѓанин. Или тоа, или не л'жи џоа магаре.

И за крај-Зепелин се закон. Но се полесен залак за експерт во литература од текстуална точка. Мејден се тука некаде, може и ниво изнад. Пинк Флојд се малце позезнати и веќе како навлагаш во прогресии иде се потешко и потешко. Ако Зепелин и Иглс (особено вториве) ти се уметнички врв на достигнување а си светски познат во литература имаш едно motherfucking big explanation to do.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Мене не ми влијае дека се Архангел од Македонија. Добро може и да ми влијае ама занемарливо. Јас убаво ти реков дали ќе го гледаме ова уметнички или неуметнички, мораш еден да одбереш. Уметнички се над просек секако. Далеку над 90% од популарните постпанк бендови, над U2, над Пистолс, секако над поголемиот дел од општопознатата панк сцена она што многумина ја знаат. Над многу работи се. Е сега не се Дрим Тиатер. Или Мејден. Али би размислил сериозно 2 пати за со Скорпионс, сериозно.

Не ми е лејм репликата и паралелата. Ти кажа дека се бавиш со литература и дека имаш направено нешто со worldwide recognition. Јас во моментов се сомневам дали имаш основни литературни познавања. Ти на ниту еден начин до сега не си дал ни приближно добар показател дека е тоа така. Од човек што се бави со литература со worldwide recognition би очекувал дека кога ќе нападне некој бенд како Архангел, дека ќе извади анализа од кој јас пред се јас како рандом ситизен би паднал на гз. Јас такво нешто не сум видел во ниту еден твој пост на темава нити пак онаму каде што сум те начекувал. Ти викаш дека тоа е така затоа што тебе ти е испод част да правиш муабет на теми каде што си експерт. Јас викам дека ќе си го прашам... Митре комшијата за тоа. Во еден разговор мој со Виндфакер он убаво ќе рече-Човек со сила може да се прави паметен, ама не може со сила да се прави глуп. Така да не знам што е разликата од твоето тврдење дека си world wide литерат до моето дека сум космонаут. Затоа не сакам да правиме муебет за Зепелин. За нив си сигурно информиран. Сакам да правиме муабет за таму каде што мислам и тврдам дека л'жеш дебело-литературата. Јас сум пишувал таму, сум правел рецензии, сум разменувал мислења за книги, се е транспарентно се си има. Бујрум напиши нешто и blow my fucking mind off, тоа за тебе како worldwide литерат е најлесната работа што можеш да ја направиш во моите очи на просечен граѓанин. Или тоа, или не л'жи џоа магаре.

И за крај-Зепелин се закон. Но се полесен залак за експерт во литература од текстуална точка. Мејден се тука некаде, може и ниво изнад. Пинк Флојд се малце позезнати и веќе како навлагаш во прогресии иде се потешко и потешко. Ако Зепелин и Иглс (особено вториве) ти се уметнички врв на достигнување а си светски познат во литература имаш едно motherfucking big explanation to do.
Убаво забегавме од муабетот.
Муабетот околу Арангел е потрошен, а ми се свиѓа твојот сомнеж околу Скорпионс. Бенд кој има постава за која 98 посто од бендовите кои имаат ванвременски гитаристи, текстописци пејачи и слично можат да сонуваат. Вокалот, well, му носат вода 7 кома нешто милијарди на планетава.

Или толку ги познаваш Скорпиите, или друго нема. Освен онаа дијагноза што ја давам јас многу често - онаа Виејџуан познавателка на бендови.

„да бе, ги имам слушано, ама шо е она море rock you like a hurricane, многу е лејм“ „Прееска на Vh1 ја даваа“.

Да, пиф паф пуф е длабока песна. Исто ко rock you like a hurricane. Но, не мора да ми дообјаснуваш зошто се сомневаш окоу Скорпиите. Такви муабети сакам само во живо. Вака не. Џабе е.

Репликата ти беше лејм прееска, а сега веќе не е ни реплика. појќе ко на фрустрација ми личи. И корен на некој твој проблем. :D

Од мојот муабет кој веќе мора да го напишам на клингонски за да го разбереш, ти се зафаќаш за мојата можна лага околу литературата и твоето константно напинање зошто не сум се појавил на форумов низ литература за да покажам на таквите ко тебе дека сепак сум литературно поткован и, она што те боли најмногу, признат. Значи, од аргументот дека квалитетот не важи од поднебјето, ти отиде на тој муабет. Инстантно.

Дали сум дал некој показател или не, ме заболе. Знаеш колку? Многу.

Дали ќе ми веруваш ти, ме заболе. Знаеш колку? Ептеееен. Онака со звонечко ептееен во сечиии уши.

И за крај, на постов.

Зошто ми веруваш за Зепелин, кога се немам произјаснато на Форумов? Зошто?

Зепелин се слаб залак за литература? Нешто ме тера да мислам дека не си баш некој познавач на делото на Зепелиновци, но на крајот - ме заболе.

Иглс, ако ги знаеш, праам циркумцизија на старост. И тн и тн.

И како поврзуваш познавање на литература со слушање музика, ме фасцинира.
Нешто налик 15 годишно детенце кое јаде ќотек од другарите (if any) и јаде контениери оти сака да фаќа риби кои поминале пубертет со реплики од World of Worldcraft.

Сакаш да најдам на Форумов литературно докажани (според тебе) момци и девојки кои имаат вкус за музика ко евреин што има предиспозиции за спорт?
И како го објаснуваш мојот музички вкус?

И што ако јас се занимавам со литература, и сум напишал книга за Доплеровиот ефект?

Или за тебе е литратура само опишување на кафеава врата на 76 страници, веднаш пред заплетот, каде што ќе има ходник со металик плочки?

So many questions, so little time. :D
lame, lame...

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.172
Поени од реакции
25.940
Убаво забегавме од муабетот.
Муабетот околу Арангел е потрошен, а ми се свиѓа твојот сомнеж околу Скорпионс. Бенд кој има постава за која 98 посто од бендовите кои имаат ванвременски гитаристи, текстописци пејачи и слично можат да сонуваат. Вокалот, well, му носат вода 7 кома нешто милијарди на планетава.

Или толку ги познаваш Скорпиите, или друго нема. Освен онаа дијагноза што ја давам јас многу често - онаа Виејџуан познавателка на бендови.

„да бе, ги имам слушано, ама шо е она море rock you like a hurricane, многу е лејм“ „Прееска на Vh1 ја даваа“.

Да, пиф паф пуф е длабока песна. Исто ко rock you like a hurricane. Но, не мора да ми дообјаснуваш зошто се сомневаш окоу Скорпиите. Такви муабети сакам само во живо. Вака не. Џабе е.

Репликата ти беше лејм прееска, а сега веќе не е ни реплика. појќе ко на фрустрација ми личи. И корен на некој твој проблем. :D

Од мојот муабет кој веќе мора да го напишам на клингонски за да го разбереш, ти се зафаќаш за мојата можна лага околу литературата и твоето константно напинање зошто не сум се појавил на форумов низ литература за да покажам на таквите ко тебе дека сепак сум литературно поткован и, она што те боли најмногу, признат. Значи, од аргументот дека квалитетот не важи од поднебјето, ти отиде на тој муабет. Инстантно.

Дали сум дал некој показател или не, ме заболе. Знаеш колку? Многу.

Дали ќе ми веруваш ти, ме заболе. Знаеш колку? Ептеееен. Онака со звонечко ептееен во сечиии уши.

И за крај, на постов.

Зошто ми веруваш за Зепелин, кога се немам произјаснато на Форумов? Зошто?

Зепелин се слаб залак за литература? Нешто ме тера да мислам дека не си баш некој познавач на делото на Зепелиновци, но на крајот - ме заболе.

Иглс, ако ги знаеш, праам циркумцизија на старост. И тн и тн.

И како поврзуваш познавање на литература со слушање музика, ме фасцинира.
Нешто налик 15 годишно детенце кое јаде ќотек од другарите (if any) и јаде контениери оти сака да фаќа риби кои поминале пубертет со реплики од World of Worldcraft.

Сакаш да најдам на Форумов литературно докажани (според тебе) момци и девојки кои имаат вкус за музика ко евреин што има предиспозиции за спорт?
И како го објаснуваш мојот музички вкус?

И што ако јас се занимавам со литература, и сум напишал книга за Доплеровиот ефект?

Или за тебе е литратура само опишување на кафеава врата на 76 страници, веднаш пред заплетот, каде што ќе има ходник со металик плочки?

So many questions, so little time. :D
lame, lame...

Nope, уште не не гледам никаква вредност во напишаното за да добија дојам дека имаш основен поим од литература, а не па да се импресионирам на ниво на ворлдвајд рекогнишн. Уште не гледам како Архангел губи на кредибилитет поради твојот пост. За Иглси и се остало, немам намера да правам понатаму муабет нити да те викам кај мене да гледаш плочи, касети, цедиња, емпетројки. Оти лжеш. Ским си такав си. Како другар ти. Лажеш злато, лажеш душо...Стварно, не ли те незгодно и срам да л'жеш вака? Човек на кого не му е гајле, не реплицира, не се тегави уопште. Ме болело што си меѓународно признат. Абе дете, се читаш ли бре ти што пишуваш :pos::pos::pos:?

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Не требаше да се смени бендов до сеа?
Мех, дека јак модератор има темава.:rolleyes:

Ајде бе Hump, го одрвеа овие веќе.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.643
Поени од реакции
31.865
Време е за нов бенд. Овој пат го имаме на тапет бендот кој има големо музичко влијание врз огромен број на други бендови, соло артисти и останати музички дејци ширум светот. Бендот кој најави една нова ера во музиката и нејзиниот развој воопшто. Преку најголемите хитови продавани во билион примероци, цврсто закотени на врвовите од музичките листи, достапни до ушите на љубителите на стариот добар рок. Ќе се изјаснам нешто пошироко околу Битлсиве подоцна, но не и премногу, од проста причина да бидам искрен, што ги почитувам и ми прават мерак, но никогаш не сум се соживеал на начин каков што посакувам и ми се десило со некои други (сори Интерсита, знам дека ти се фејворит).

Битлси (англиски: The Beatles) се поп и рок група од Ливерпул, Англија, формирани во 1960 година. Примарно составени во текот на нивната кариера од Џон Ленон (ритам гитара, вокали), Пол Мекартни (бас гитара, вокали), Џорџ Харисон (водечка гитара, вокали) и Ринго Стар (тапани, вокали), Битлси се познати преку водењето на музичката „британска инвазија“ во Соединетите Држави во средината на 60-те години од дваесеттиот век. Иако нивниот музички стил зема корени од рокенролот во 50-те години, групата истражува голем број на жанрови, од тин пенпа се до до психоделичен рок. Нивната облека, стиловите и ставовите ги направија тренд, додека нивнита социјална свесност влијаеше врз социјалните и културните револуции во 60-те. Откако бендот се распадна во 1970., сите четири членови продолжија со соло кариери.

Битлси се комерцијално најуспешниот и критички најпризнатиот бенд во историјата на популарната музика, продавајќи над билион албуми интернационално. Во Обединетото Кралство, Битлси продале повеќе од 40 различни синглови и албуми кои стигнале до број еден на британската топ листа. Нивниот комерцијален успех се повторува во многу други држави; нивната продуцентска куќа, EMI, проценила дека до 1985 продала над еден билион снимки низ целиот свет. Во САД, Битлси продале повеќе албуми од било кој друг бенд. Во 2004, Rolling Stone магазинот ги рангирал Битлси како број еден на својата листа на 100-те најголеми изведувачи на сите времиња. Според истиот магазин, иновативната музика и културното влијание на Битлси помогнало да се дефинираат 1960-те, а нивното влијание на поп културата е видно и до денес. Во 2008, Billboard магазинот за својот педесетти јубилеј издал листа на најпродавани уметници; Битлсите повторно стигнале до број 1.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Д Битлс. Two sides of the Beatle coin.

Една попозната, од “феноменот виејџуан“ (не знам дали уопште ги давале Битлси на виејџуан, ама то е експресијата) како некои погоре што знаат и слушаат музика. Ја знаат Јестердаѕ (самхау), Let it be, и не дај Боже Obladi - Obla da и за нив, Битлси се едноставни, мекуши, немаат текст, музика, онака, слаби и основни.

останатите, кои ги слушаат, знаат и да ги поделат и по нивното одење во Индија, дури и во тривијалности ќе најдат квалитет. Јас само велам - Сарџентот е еден од најдобрите албуми на сите времиња.
Секако, секој што има трошка лош збор за Битлси, не го има преслушано.
не сум доволно начитан да можам да ги образложувам песните ко A day in the life, за која постоеа и толку конспиративни чит - четови, што за мене и дава уште поголема вредност на песната. А, ако се прашувам јас, истата е во топ десет на сите времиња на глобално ниво (Io Sono Interista :D )

Посебно ми се свиѓа делот now they how many holes it takes ..“

Чак и Пол из дед извира тука, а подалеку, за сообраќајкава на лордов. Невер мајнд.

Секако дека не е се до толку длабоки ко текстојте на Македонскиот Мајаковски, чиј ум создава планети. Ленон е онака, кежуал.

Револверот е сосема ОК албумче, Еби роуд.
Значи, втората полојна на нивното творештво, кај што се сменети. Она, конспиративното дека Џими Хендрикс и друга плејада дека учествувала во дискографијаа, а се поклопува со нивното стејџ отсуство, откако Ленон се прогласи за поголем од Јешуа.

Сега ми текна на While my guitar gently weeps. Песна и пол, а? Харисон ваљда најмногу се мрдна од патот во Индија, не само Џон.

И ми текниња на првиот период, кај што се момци на кои им викаат фак ми малолетничките. Толку искрени текстој ко Do you wanna know a secret, а и Дилан знам дека ја љуби многу таа песна.

Да повторам, не е толку профундна ко текстојте на Македонскиот Мајаковски, ко Нож на пример.

И тн и тн. Кога ке ми се спомнат Битлси, не знам што побргу да кажам, освен тоа дека сеа ја клавам на винамп Anna (go to him), иако текстот не е длабок ко текстојте на Македонскиот Мајаковски, ко Златно Жолто на пример.

Инаку, најитересна ствар ми е и напинањето на Џон да биде главна фаца во Битлсите, што му успеа, откако го избркал Пит Бест, па го донел Стар. :D

Знам, ќе пишам уште еден пост, иако нема да биде доволно длабок и доследен за анализа ко текстојте на македонскиот Мајаковски, ко превез на пример :D

H

HoT IcE

Гостин
Сум ги слушал, ама како што рече Турвајвор, не се мој тип на музика со која би се соживеал и би доживеал поинакво искуство. Омилен албум ми е Серџнт, песна Јестрдеј, и сметам дека се квалитетен бенд, ама сепак преценети. Дека влијаеле на многу други бендови, не знам, ама музиката која ја фураат не е мој тип. Превише мекушки, лигавење до бескрај.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.696
Поени од реакции
59.873
Фала ви значи Господ здравје да ви дае за тапетов. Не дека има некоја смисла да се ставаат Битлси на тапет, ама пак инаку не може човек да си помуабети за нив. Овој пат нема да се задржувам на тоа колку се големи и значајни зошто тој муабет сите го знаат, туку ќе пишам од личен агол како ги доживувам, што ми се допаѓа и што не ми се допаѓа. Точно зошто ми се под кожа не знам но и не е така важно.

Ја ко и сите музички аматери и лаици во времето пред Youtube и Заливот на Пиратите, во суштина не бев многу информиран за нив, на страна од повремено гледање документарци на ТВ. Битлси ги препознавав по песнички како I wanna hold your hand и никако не ми влегуваше во глава што е фрката околу нив. И ден денес за жал ретки се луѓето кои одвоиле време да ја преслушаат целата дискографија и со тоа останале посиромашни за цела една музичка ера.

Мало интермецо:

Битлси како ниеден друг бенд ме натерале да чепкам по се што постои за да ископам нешто ново. Информации, артикли, бонус траки, демо траки, документарци, филмови, теории на заговор, соло кариери и што уште не... Буквално се што е поврзано со нив ми предизвикуваше силен интерес и мислам дека во еден период ништо друго и не слушав. Бидејќи отидов до таму и да копам песна по песна и да најдам детали за истата, дојдов до интересен заклучок дека Џон >>>>> Пол, т.е. дека многу повеќе ми се допаѓа оној дел од песните во кој преовладува влијанието на Џон. (Кога сум тука само да спомнам дека жално е што никогаш на форумов нема да има тема Џон Ленон или пак тапет, бидејќи скоро никој не знае ништо, и тоа ме прави тажен на некој начин). Значи, и покрај тоа што Пол ја создаде Yesterday (песна што има врвен текст и мелодија што одговара на истиот) и многу други ремек дела како Hey Jude, во главно Пол е одговорен за сите глупави тралалајки што ја намалуваат вредноста на некои од албумите, песни од кои останативе тројца се срамеле и што при крајот довело до големи конфликти за време на снимањата, затоа што Пол инсистирал на истите. Подоцна во еден од документарците за Ленон сосема неврзано од еден негов разговор со еден скитник ја разбрав суштината на неговите песни. Во главно неговото творештво е за лични искуства (на страна LSD периодот кој на некој начин исто така е лично искуство). Значи тој во главно пее во прво лице за работи кои му се случиле или ги видел или има став за нив. Ретко кога пее за други лица затоа што според него секој човек е приказна за себе и не може многу да пишува за нешто што не го доживеал. Наспроти него, Пол измисли супер глупи песнички од типот на Maxwell's Silver Hammer која е единствената песна заради која Abbey Road не е беспрекорен албум, а предходно иако сите го убедувале White Album да биде со 12 песни, што ќе го направеше мастерпис, тој успеа да вметне страшни работи како Rocky Racoon, Bungalow Bill, Mother Nature's Son и Ob-la-di Ob-la-da, со што успешно му еба матер на албумот.

Ќе излезе ова дека е некој хејт кон Пол, напротив, го почитувам многу но неговото влијание во тоа време според мене негативно се одрази на правецот во кој Битлси требаше да одат. Разликите помеѓу сфаќањата на Пол и Џон се огромни така да не е чудно што сето тоа заврши како што заврши.

Следи ретко слушана добра песничка од чичко Пол:

Џон созреа како личност и во неговата соло кариера се фокусираше на општествено важни прашања што го доведоа во конфликти со администрацијата, ја стави својата музичка кариера во втор план и напиша песни за мерак, додека Пол продолжи со хепи меинстрим песнички и стана најпродаван соло артист во тоа време. Но останува фактот дека и покрај разликите, двајцата заедно беа перфектна машина за правење песни, и по квалитет и по квантитет.

Во нивна сенка, сепак свој белег остави Џорџ со Something, I me mine, Long long long... И се разбира While my guitar gently weeps која ја сметам за ремек дело, страшен текст, страшна песна. Ова е преработка за албумот Love кој излезе пред некоја година и воедно ми е омилена песна од истиот:

Ринго беше тапанар.

Јебига до утре можам да пишувам, морам да скратам. Ќе продолжам пак, макар било и монолог :)

Kajgana Shop

На врв Bottom