Windows Phone 8 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Lumia 820 мислам го има во Т-мобиле ама последно кога гледав беше премногу скапо. Во ледиком ја има lumia 620 за 10 000 денари мислам.

Т-мобиле се луди со цената на 820ка премногу е нереална незнам од кај им е тоа.

Време е за апдејти идемо....

1_windows-phone-update-3.jpg

• Прво да се напомене дека супортот за сите windows phone телефони е зголемен на 36 месеци. Односно сите телефони ќе добиваат системски апдејти и заштити до 2016 година.
  • GDR2 (general distribution release 2) е наредниот апдејт кој треба да го добиете на вашите телефони во наредниве 2-3 недели.
- Подобри перфрманси и стабилност
- ФМ Радиo
- Data Sence (апликација за контрола на мобилниот интернет)
- Подобрувања во Skype
Тоа е тоа што е околу овој официјален апдејт од Мајкрософт (доколку поседувате Нокиа ќе неколку работи повеќе)
Нареден апдејт
  • GDR3 (general distribution release 3) апдејт кој се очекува околу месец Ноември.
- Подршка за 1080п екрани
- Подршка за 4 јадрени процесори
- Ќе се додаде уште една големина за "live tiles" (заради подршката за 5-6 инчи)
- Не се знае со сигурност но можно е во овој апдејт да биде и центарот за нотификации и подобрувања околу мултитаскингот

windows-phone-phablet-mock-up.jpg

• Windows Blue (8.1) апдејт кој се очекува на почетокот од 2014 година
- Нова страна за windows phone платформата, рачунајтего како windows phone 9.
- Нотификации, мултитаскинг и највероватно делење на маркетот со Windows 8.
- И секако куп други работи кој никој незнае ни што ни како.
Тоа би било се околку апдејтите, без разлика дали имате htc 8s/x, Lumia 620..... овие апдејти ќе ги добите сите.

GDR2 Available - Апдејтирајте :D

Windows Phone фанови, еве една мала аплкација која што ја направив во еден викенд. Апликацијата генерира Me Tile од вашите слики. Инџој :)

Луѓе,сакам да земам HTC Windows 8x .

Кажете што мислите за телефончето ?

Луѓе,сакам да земам HTC Windows 8x .

Кажете што мислите за телефончето ?

Дефинитивно едно од најличните телефончина сеуште. Нема да згрешиш

Се поднови?

Не брат,сега размислувам за с3 да земам.
Некако не ми се уште богати со апликации и слично,уствари не се разбирам баш од Виндоус телефони па затоа не знам што да правам.1 година користев Андроид,па сега пола година имам Ајфон 4 па затоа не знам.Си велам ако земам можда ќе се каам многу. :)

Не брат,сега размислувам за с3 да земам.
Некако не ми се уште богати со апликации и слично,уствари не се разбирам баш од Виндоус телефони па затоа не знам што да правам.1 година користев Андроид,па сега пола година имам Ајфон 4 па затоа не знам.Си велам ако земам можда ќе се каам многу. :)

:), де бе што си се уплашил толку. Не купуваш кола, земаш телефон за 1-2 години :). Не се секирај бројот на корицни кој се жалат од windows phone е премногу мал.

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Здраво. Некој заинтересиран за гланцка нов HTC 8S? Сакам да додадам пари за 8X , па затоа го продавам мојов.

Јас користам htc 8s (од таму го пишувам ова) Искрено, одличен телефон со оглед на цената. Нормално, нема предна камера, али wp8 лета. Голем проблем е меморијата, тоест не можноста за апликациите да се инсталираат на sd картичката...ако некој има проверени информации за тоа дали микрософт работат на ова, нека сподели линк.
:)

Инаку имам само позитивни зборови за оперативниот систем. Премногу андроид и ајфони ме натера на овој потег и не згрешив. Плус интеграцијата на контакти е фанстастична, а ако сѕе љубител на социјални медиуми тогаш wp8 е создаден за вас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom