Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Ќе го ѕирнам после први. Треба на 2009 и новиот Star Trek такоџе да им седнам..

Инаку позитивни ствари читам за Woody Allen's Blue Jasmine

@џимеј @Pluh
Ѕирни го и пиши. За Стар Трек нема да згрешиш, доста добри испаднаја и двата. Ги гледав од ко најавија дека и Star Wars новиве ќе се режирани од Абрамс и искрено се осеќам доста сигурно знаејќи го тоа.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Имаше лани некоја дискусија за данскиот Royal Affair ? Случајно ми текна на филмов пред некој ден и знам дека ми се допадна, па ме интересира дали бил популарен и на форумов (пошто мене не ми текнува)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Оу ама лош филм испадна Now You See Me. Исфорсирано испреплетен, со премногу клише елементи и ептен недопадливи карактери. Ама ептен. Џеси Ајзенберг со треперливото гласче.:sick:

Имав слично чувство ко при гледањето на Limitless. Чувство дека гледам приказна со потенцијал претворена во америчка блинг блинг издркотина и ни малце инвентивност. Осеќам дека со wot ќе делиме слично мислење.
Е ова е тоа.
Now You See Me е новиот Limitless. Супер идеја, се супер, ама премногу во Холивудски стил беше направено па како јаготка на шлагот филмскиот Џастин Бибер морав да го слушам цело време.
Да не испадне дека само го хејтам филмов, забавно ми беше додека го гледав, барем не се досадував, има она подарена 6ка од мене, ама имаше потенцијал да биде нешто премногу добро.
И да се кладам дека и втор дел ќе има за некоја година.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
И да се кладам дека и втор дел ќе има за некоја година.
Е да бе се кладиш.. 2 недели од кога кажаа дека ќе има втор дел (а и јас спомнав тука) се кладиш...иди клади се Барса- Челзи кога ќе играат да те видам не ова.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Е да бе се кладиш.. 2 недели од кога кажаа дека ќе има втор дел (а и јас спомнав тука) се кладиш...иди клади се Барса- Челзи кога ќе играат да те видам не ова.
:pos:
Сериозно кажале дека ќе има втор дел? Појма немав, ама после крајон ептен очекувано беше. Плус Холивуд, знаеш :)
А тебе те хејтам не те читам, јас и Io Sono Interista си знаеме зошто...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
:pos:
Сериозно кажале дека ќе има втор дел? Појма немав, ама после крајон ептен очекувано беше. Плус Холивуд, знаеш :)
А тебе те хејтам не те читам, јас и Io Sono Interista си знаеме зошто...
А затоа лајкови ми ставаш а ? Прво њот сега Ио.... кој е следен да го заебеш ?

Мене филмот ми се допадна поприлично и пред да го гледам ми изгледаше како нешто за што би сакал да има продолжение а и мислев дека ќе има продолжение. Кога го изгледав решив дека дефинитивно на таков крај не треба продолжение пошто само може да се оди уште подоле.

G

grande-juve

Гостин
Five Easy Pieces (y)

Во Easy Rider го покажал потенцијалот, во Five Easy Pieces го исполнил до даска, Џек Николсон:cuc:. И другите беа на врвно ниво. Инаку драма, ликовите се во преден план, потрага по себе, бегање од себе... сценарио одлично... 9ка.

Во некои делчиња ме потсети на Bob & Carol & Ted & Alice(8), Who's Afraid of Virginia Woolf?(9, глума невидена), па и нив да ги препорачам, не е на одмет :)

Now You See Me 5.5 (n)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Белучи е сингл чоече :vozbud::love: Хатавеј who? :свиркам:

А да...

:vozbud:
го има на Пајрат Беј
малку grainy ама пак топ трансфер!, боље не може да изглеа...сликата е џам, ми изгледа малку почиста од HDTVrip-от

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Белучи е сингл чоече :vozbud::love: Хатавеј who? :свиркам:

А да...

го има на Пајрат Беј
малку grainy ама пак топ трансфер!, боље не може да изглеа...сликата е џам, ми изгледа малку почиста одHDTVrip-от

This is not a dream... not a dream. We are using your brain's electrical system as a receiver. We are unable to transmit through conscious neural interference. You are receiving this broadcast as a dream. We are transmitting from the year one, nine, nine, nine. You are receiving this broadcast in order to alter the events you are seeing. Our technology has not developed a transmitter strong enough to reach your conscious state of awareness, but this is not a dream. You are seeing what is actually occurring for the purpose of causality violation.

Стаено, ќе се гледа пак! Psyside
Иначе шо се деси со Карпентер? Се најавуваа повеќе проекти, а само The Ward јас го гледав..

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Абе знаете она кога ќе изгледате некој глуп филм и се прашувате зошто Боже потрошив два саата од животот на ова?
Eпа Pain and Gain.

Kajgana Shop

На врв Bottom