Вашата дефиниција за дама

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Види од она шо знам, знам дека AnFem е дама. Од она што наслутувам, мислам дека langelina е дама. :)

П

Пепси_

Гостин
бла бла бла
па немора да си буквалист, збореот е кога е меѓу народ, и извини што не делиме исто мислење за дамите..
повели изјасни се и ти
не ти е кафе три у едно ова.......ако сакаш курва у кревет,она ќе ти биде курва и у град. Тоа се манири кои ја отсликуват една дама,секаде се застапени,дури и кога мие садеви.

B

Borg_Drone

Гостин
Еве лично за мене,дама е жена која да започнам со физичкиот изглед,има секогаш средени нокти,носи часовник,има чиста и дефинирана коса.И сега да излегла од дома а станала пред 10 минути не и се познава.Секогаш ја размислува комбинацијата која ќе ја облече.Зрачи со сексипил,но никогаш не е нападно или вулгарно облечена,туку со вкус.Културна и љубезна со сите,пред се човек.На кого можеш да се потпреш и во најтешки мигови.Не оди наоколу жалејќи се за што било,туку едноставно е борец.Не озборува и не се занимава со туѓи животи бидејќи има свој на кој е посветена.Се гледа дека се грижи за себе,во хармонија е.
Дамата,никогаш не пцуе,не се смее гласно,не се напива,и не повишува тон туку аргументи кога е во таква дискусија.Начитана е и едуцирана.Си држи ниво,има огромна самодоверба и принципи според кои живее.
А како жена мислам како сопруга,се надевам има маж кој ќе се пофали дека е посветена мајка,добра домаќинка,културна за да седнеш со неа и фамилијата и пријателите во кафана а насамо да е нај openminded,можеби да ти ги задоволи сите потреби,притоа уживајќи во тоа и сакајќи се себеси .
Што мислите?
Според ова што го напиша дефиницијата за дама би била следнава: егоцентрик или пак нарцис.

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
По мое видување , дама е госпоѓа на која покрај природната убавина , уредноста , стилот и сексипилноста , мозокот и работи побрзо од јазикот , ;).

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Според ова што го напиша дефиницијата за дама би била следнава: егоцентрик или пак нарцис.

Дали секогаш кога жена има свое мислење и јак став,е егоцентрик кој не гледа ништо пред себе или тежок нарцис?
When a man tells his opinion,he's a man.When a woman tells her,she's a bitch?
Живееме во свет во кој малку кој си ја тера всушност својата работа.Дали и ако некој си ја тера работата,е тип што е со главата во облаци.Сега ако јас не се замарам со туѓи животи,автоматски сум заљубена толку у себе?

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.127
Поени од реакции
8.073
Тивка, средена, искусна...маста ти ја вади со поглед.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.366
Поени од реакции
113.731
Да бидеме реални, не може секоја жена да биде дама. Има жени што зрачат со својата појава, едноставно нивната аура е таква што не ти дава да ги тргнеш очите од нив. За мене дефниција за дама не е само жена со средени нокти, лице, коса и слично, туку целокупната појава, начинот на однесување, нејзините гестикулации, начинот на зборење... Еве да дадам еден пример, според мене права дама е поранешната водителка од телевезија А1, а сега мислам дека е во Канал 5, Татјана Стојановска.

B

Borg_Drone

Гостин
Дали секогаш кога жена има свое мислење и јак став,е егоцентрик кој не гледа ништо пред себе или тежок нарцис?
When a man tells his opinion,he's a man.When a woman tells her,she's a bitch?
Живееме во свет во кој малку кој си ја тера всушност својата работа.Дали и ако некој си ја тера работата,е тип што е со главата во облаци.Сега ако јас не се замарам со туѓи животи,автоматски сум заљубена толку у себе?
Тоа е карактеристика која нема ама баш никаква врска со нарцизам или пак егоцентризам, ова што го напиша за кажување на сопствено мислење.Еве, да ти доловам, дамите со вакви карактеристики каков тип на жени се:​
Вториот студент (на првиот):
Не брзај толку! Околу себе малку ѕирни!
Ваму доаѓаат две наконтени со чекори мирни,
Убави се, тоа мора да се рече,
Едната дури и сосетка ми е
И’ по неа срцето ме влече.
Сами се, па можеме да им се придружиме ние.
Првиот:
Не, братко, не! Во овие работи не сум ја дете.
Брзај, за избеганиот дивеч може само да се жали.
Раката што в сабота со метла мете,
В недела ќе знае најдобро да гали.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.861
Победникот на Ораторска вечер „Иво Пухан“ на Правен факултет од 2009 година.

Ви препорачувам да го гледате. Интересен материјал :)

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Еве лично за мене,дама е жена која да започнам со физичкиот изглед,има секогаш средени нокти,носи часовник,има чиста и дефинирана коса.И сега да излегла од дома а станала пред 10 минути не и се познава.Секогаш ја размислува комбинацијата која ќе ја облече.Зрачи со сексипил,но никогаш не е нападно или вулгарно облечена,туку со вкус.Културна и љубезна со сите,пред се човек.На кого можеш да се потпреш и во најтешки мигови.Не оди наоколу жалејќи се за што било,туку едноставно е борец.Не озборува и не се занимава со туѓи животи бидејќи има свој на кој е посветена.Се гледа дека се грижи за себе,во хармонија е.
Дамата,никогаш не пцуе,не се смее гласно,не се напива,и не повишува тон туку аргументи кога е во таква дискусија.Начитана е и едуцирана.Си држи ниво,има огромна самодоверба и принципи според кои живее.
А како жена мислам како сопруга,се надевам има маж кој ќе се пофали дека е посветена мајка,добра домаќинка,културна за да седнеш со неа и фамилијата и пријателите во кафана а насамо да е нај openminded,можеби да ти ги задоволи сите потреби,притоа уживајќи во тоа и сакајќи се себеси .
Што мислите?

Koј недостижен идеал е ова у ПМ

Л

Лигеја

Гостин
Секогаш кога ќе се спомене дама или пак дамско однесување ми удира блиц на госпоѓава.Маја Оџаклиевска е за мене ултимејт дама и на сцена и надвор од неа.Долги години го задржа својот квалитет,забавна е,шармантна,интелегентна,талентирана и секогаш пријатна и на сцена како појава.За слушање на нејзиниот моќен глас да не разговарам.Вистинска дефиниција на силна и страствена жена исполнета со емоции кои знае да ги изрази на правилен и единствен начин.

Attachments

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Во 21-ви век нема дами. Нема ни џетлмени. Тие концепти припаѓаат на едно друго време и на една друга култура. Поточно на едно време кога имаше култура и културата се ценеше и манирите го правеа човекот (Manners maketh man).

Сега е друго време... така да остајте носталгијата, џабе е. Тоа време не се враќа назад никогаш.

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Во 21-ви век нема дами. Нема ни џетлмени. Тие концепти припаѓаат на едно друго време и на една друга култура. Поточно на едно време кога имаше култура и културата се ценеше и манирите го правеа човекот (Manners maketh man).

Сега е друго време... така да остајте носталгијата, џабе е. Тоа време не се враќа назад никогаш.

Не постои жена која те одушевила,барем некогаш,на било кој начин?На телевизија,пријателка на пријател,сестра,братучетка?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.348
не ти е кафе три у едно ова.......ако сакаш курва у кревет,она ќе ти биде курва и у град. Тоа се манири кои ја отсликуват една дама,секаде се застапени,дури и кога мие садеви.
употребена е метафорика, односно сакам да кажам добро да се кова :)
something else?

Kajgana Shop

На врв Bottom