Вашата дефиниција за дама

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
По долго размислување на оваа тема,се одлучив да го побарам вашето мислење.
Ме интересира вашата дефиниција за една вистинска дама,дали во вашето опкружување имате примери кои би ги посочиле,како би ја опишале и дали можеби во вашиот живот игра значителна улога една таква жена.Кои се критериумите,дали постои одредена возраст на која жената може да го добие епитетот на една дама или други карактеристики би одиграле поголема улога за да можеме да ја дефинираме како таква? :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
мислам дека CafeDelMar е, ама не ја знам у живо, ниту сум комуницирала со неа по пораки. :)
Мене ми личи како домаќинка од типот на Алачки. :D

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Мене ми личи како домаќинка од типот на Алачки. :D
Да не ја вреѓаме. :)
Знае да готви, има истенчен вкус за секакви видови уметност, убав начин на изразување...

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Eдинствените дами кои сум ги сретнал досега во животов се овие.

Најозбилно......

Дали тоа се должи на фактот што за дамите ги сметаме исклучиво некои винтаж икони од типот на Одри Хепберн,или самите си градиме премногу големи критериуми за да можеме да си дозволиме некого да наречеме со тоа име?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.840
Дали тоа се должи на фактот што за дамите ги сметаме исклучиво некои винтаж икони од типот на Одри Хепберн,или самите си градиме премногу големи критериуми за да можеме да си дозволиме некого да наречеме со тоа име?
Веројатно ова. Нешто слично со дефиниција за господин. И двете сакаат посветеност, не само во изглед и движење/носење, туку и во памет, интелигенција, однесување, манири, почитување, сексипилност и тн.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Да не ја вреѓаме. :)
Знае да готви, има истенчен вкус за секакви видови уметност, убав начин на изразување...
Никаква навреда, си ја ценам г-ѓа или г-ца Алачки.
Плус таа беше една од малкуте грации во Македонија.

kjara

Самовилата
Член од
1 март 2007
Мислења
666
Поени од реакции
1.424
Ме интересира вашата дефиниција за една вистинска дама.Кои се критериумите жената да го добие епитетот на една дама или други карактеристики би одиграле поголема улога за да можеме да ја дефинираме како таква? :)
pudl_Eri_digital_photo_nastja_klevze-121_copy.jpg

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.349
курва у кревет
домаќинка у кујна
дама на улица :)
--- надополнето: 24 август 2013 во 21:07 ---
пред се добри манири, да не се облекува провокативно, секад да е тип топ, гранциозна итн итн

A

AnFem

Гостин
Јас немам дефиниција, ама чувствувам дека вашите дефиниции ќе смрдат на буржоаски продукт, пластична и емотивно хендикепирана жена.

Sent from my IExploitChineseChildren 4

П

Пепси_

Гостин
курва у кревет
домаќинка у кујна
дама на улица :)
--- надополнето: 24 август 2013 во 21:07 ---
пред се добри манири, да не се облекува провокативно, секад да е тип топ, гранциозна итн итн
недефинирани суштества,само кај нас може некој да бара такво нешто.

Дама си е дама и кога е по пижами....

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.349
недефинирани суштества,само кај нас може некој да бара такво нешто.

Дама си е дама и кога е по пижами....
бла бла бла
па немора да си буквалист, збореот е кога е меѓу народ, и извини што не делиме исто мислење за дамите..
повели изјасни се и ти

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Еве лично за мене,дама е жена која да започнам со физичкиот изглед,има секогаш средени нокти,носи часовник,има чиста и дефинирана коса.И сега да излегла од дома а станала пред 10 минути не и се познава.Секогаш ја размислува комбинацијата која ќе ја облече.Зрачи со сексипил,но никогаш не е нападно или вулгарно облечена,туку со вкус.Културна и љубезна со сите,пред се човек.На кого можеш да се потпреш и во најтешки мигови.Не оди наоколу жалејќи се за што било,туку едноставно е борец.Не озборува и не се занимава со туѓи животи бидејќи има свој на кој е посветена.Се гледа дека се грижи за себе,во хармонија е.
Дамата,никогаш не пцуе,не се смее гласно,не се напива,и не повишува тон туку аргументи кога е во таква дискусија.Начитана е и едуцирана.Си држи ниво,има огромна самодоверба и принципи според кои живее.
А како жена мислам како сопруга,се надевам има маж кој ќе се пофали дека е посветена мајка,добра домаќинка,културна за да седнеш со неа и фамилијата и пријателите во кафана а насамо да е нај openminded,можеби да ти ги задоволи сите потреби,притоа уживајќи во тоа и сакајќи се себеси .
Што мислите?

Kajgana Shop

На врв Bottom