Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Се додека на ваков начин ги поставуваш прашањата,срам да му е на секој муслиман што ќе ти одговори на прашањето.
А со вакво твое размислување завивањата ќе ги слушаш уште долго и се погласно.

Не е потребно воопшто да има разглас во џамијата. Тоа не го бара религијата од вас.

Она што е потребно е да извршите молитва, 5 пати на ден, во просторија, која е уредена за таква потреба, односно има соодветна хигиена.

Се друго е во функција на нешто друго. Прашуваме што?

Не е потребно воопшто да има разглас во џамијата. Тоа не го бара религијата од вас.

Она што е потребно е да извршите молитва, 5 пати на ден, во просторија, која е уредена за таква потреба, односно има соодветна хигиена.

Се друго е во функција на нешто друго. Прашуваме што?

Реков дека никогаш нема да дознаете на ваков начин,а само контраефект ќе постигнувате.

Па друже лаеш на форум,а во реалноста се појако се слушаат и се повеќе ги има.
Ако тоа не е контраефект,тогаш што е?
Што сакаш да кажеш? Дека гласноста и бројноста на џамиите е правопропорционална со инаетот на муслиманите?

Па друже лаеш на форум,а во реалноста се појако се слушаат и се повеќе ги има.
Ако тоа не е контраефект,тогаш што е?

Инает, дебилизам и напредок на музичката техника.
Еве што најдов за утринската молитва:​

Azan is the first call to prayer. The Azan is uttered in an albeit sweet melodious voice to announce to the faithful that it is time for the Obligatory Prayer and to invite them to offer the prayers. Those who perform Azan are known as 'Muezzin.' The honour of being the first Muezzin goes to Hazrat Bilal, a black slave who converted to Islam. He had a very sweet, resonant and musical voice. He was appointed as Muezzin by the Prophet of Islam.

Хазрат Билал имал сладок, резонантен и музикален глас.
И нашите џамии испуштаат такви звуци... NOT!

Кај нас ги ставаат најголемите анти-таленти за музика, мислам дека поголеми таленти имаше на "Вашите 5 минути" кај Драган Вучич,
уште кога ќе ги искомбинираш со дисторзијата од појачалата... Хаос.

Што сакаш да кажеш? Дека гласноста и бројноста на џамиите е правопропорционална со инаетот на муслиманите?

Не,туку сакам да кажам дека можеш да дојдеш на форум и нормално и културно да поставиш прашање и да добиеш одговор.
--- надополнето: 24 август 2013 во 00:35 ---
Инает, дебилизам и напредок на музичката техника.

Еве што најдов за утринската молитва:

И нашите џамии испуштаат такви звуци... NOT!

Кај нас ги ставаат најголемите анти-таленти за музика, мислам дека поголеми таленти имаше на "Вашите 5 минути" кај Драган Вучич,
уште кога ќе ги искомбинираш со дисторзијата од појачалата... Хаос.

Сето тоа што го пишуваш е предмет за дискусија,ако дојдеш овде и културно поставиш прашање за да добиеш исто така културен одговор.
Добра ноќ.

Не,туку сакам да кажам дека можеш да дојдеш на форум и нормално и културно да поставиш прашање и да добиеш одговор.
И каква врска има тоа со твојата констатација дека контраефектот на постовите од форумов ќе се манифестирал со се погласни џамии?

И каква врска има тоа со твојата констатација дека контраефектот на постовите од форумов ќе се манифестирал со се погласни џамии?

Муабетот ми беше дека,се додека така размислува секој просечен македонец,ќе му се чини дека секој ден има се повеќе џамии и се погласно се слушаат :)

Муабетот ми беше дека,се додека така размислува секој просечен македонец,ќе му се чини дека секој ден има се повеќе џамии и се погласно се слушаат :)

Ibn kajjim,

кога се движам покрај Вардар после 16.00 ч., уопште не разлишљам а слушам разглас од Мустафа-пашина со сила на звукот која претходно ја немам забележано...Е оти така?

А да не праам муабет за екот од џамиите од левиот на десниот брег од Скопје, разбираш...
Дали да размишљам, дали да слушам, прашање е сега...

Ibn kajjim,

кога се движам покрај Вардар после 16.00 ч., уопште не разлишљам а слушам разглас од Мустафа-пашина со сила на звукот која претходно ја немам забележано...Е оти така?

А да не праам муабет за екот од џамиите од левиот на десниот брег од Скопје, разбираш...
Дали да размишљам, дали да слушам, прашање е сега...

Ти ми требаше бе Мики,тебе те чекав.
На ова прашање ќе ти одговорам,и плус имам прашање за тебе.

Еве на пример: Јас би се сложил дека можеби за тебе како припадник на друга вероисповест и не ти е сеедно да слушаш езан во тафталиџе или водно,дури од битпазар или нерези.
Ете и би се сложил да се намалат звучниците.

Но од друга страна да речеме,колку и да се гласни би рекол дека сепак си имаат своја функција а тоа е повикување на молитва,јачината на звукот е предмет на дискусија а не повикот воопшто.
Значи како и да е,си имаат функција звучниците.

Е сега,ти мене да ми објасниш која е функцијата на крстовите кои се подигаат на секое ридче кое е повисоко од 200 метри и осветлени се навечер за да не можеш а да не ги видиш.
Ти мене ме прашуваш за звукот на џамиите,јас ти одговарам и ти кажувам и примена и функција.
Е сега јас тебе како христијанин те прашувам која е функцијата и примената на крстовите на секое ридче??

Ти ми требаше бе Мики,тебе те чекав.
На ова прашање ќе ти одговорам,и плус имам прашање за тебе.

Еве на пример: Јас би се сложил дека можеби за тебе како припадник на друга вероисповест и не ти е сеедно да слушаш езан во тафталиџе или водно,дури од битпазар или нерези.
Ете и би се сложил да се намалат звучниците.

Но од друга страна да речеме,колку и да се гласни би рекол дека сепак си имаат своја функција а тоа е повикување на молитва,јачината на звукот е предмет на дискусија а не повикот воопшто.
Значи како и да е,си имаат функција звучниците.

Е сега,ти мене да ми објасниш која е функцијата на крстовите кои се подигаат на секое ридче кое е повисоко од 200 метри и осветлени се навечер за да не можеш а да не ги видиш.
Ти мене ме прашуваш за звукот на џамиите,јас ти одговарам и ти кажувам и примена и функција.
Е сега јас тебе како христијанин те прашувам која е функцијата и примената на крстовите на секое ридче??

У свет на мобилна телефонија и интернет, вие се повикувате со разглас од џамија:(

Башка и врапчињата знаат у колку саат ви се молитвите, така да се наметнува фактот дека тазглас не ви е потребен.

У свет на мобилна телефонија и интернет, вие се повикувате со разглас од џамија:(

Башка и врапчињата знаат у колку саат ви се молитвите, така да се наметнува фактот дека тазглас не ви е потребен.

Друже у свет на разни чуда и технологии, уште не можете да направите млеко од вода и сено,туку мора крава да се молзе,за кој свет ми збориш
:)

Друже у свет на разни чуда и технологии, уште не можете да направите млеко од вода и сено,туку мора крава да се молзе,за кој свет ми збориш
:)

Што кажа сеа:(

Што кажа сеа:(

Кажав дека толку напреднал светово што не може да направи млеко туку мора крава да се молзе :)
Некои работи едноставно ќе си останат и тоа е тоа.
И тебе некогаш и не мора да те праша некој за нешто или секогаш да биде онака како ти сакаш,и како тебе ти одговара.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom